Реклама
Реклама
Реклама

Дитячі посібники в Республіці Башкортостан

Допомога при народженні та по догляду за дитиною в Республіці Башкортостан, включаючи додаткові допомогу малозабезпеченим і багатодітним сім'ям.



(Інформація актуальна на 2012 рік)

По Федеральним законом № 81-ФЗ « Про державну допомогу громадянам, які мають дітей »Сім'ям після народження дитини надаються такі посібники:

Перераховані посібника можна отримати за місцем роботи. Розміри допомоги вказані на 2013 рік з урахуванням районного коефіцієнта для Республіки Башкортостан (1,15).

Додаткове щомісячну допомогу на дитину в Башкирії виплачується в розмірі 134 рубля на кожну дитину, на дітей одиноких матерів розмір щомісячної допомоги на дитину збільшується до 268 рублів, а на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, або на дітей військовослужбовців, які проходять службу за призовом , щомісячну допомогу на дитину становить 201 рубль.

У Республіці Башкортостан право на щомісячну допомогу на дитину має один з батьків (усиновлювачів, опікунів, піклувальників) на кожну спільно проживає з ним дитини до шістнадцяти років в сім'ях з середнім доходом, що не перевищує величину прожиткового мінімуму в Республіці Башкортостан. Прожитковий мінімум на одну особу в Республіці Башкортостан на II квартал 2011 року встановлено в розмірі 5739 рублів.

Крім заяви про призначення допомоги потрібно надати паспорт, копію свідоцтва про народження дитини, довідку про спільне проживання дитини з батьком, довідку про доходи сім'ї за три календарних місяці, що передують місяцю звернення.

(Закон № 132-з від 17 грудня 2004 року «Про щомісячну посібнику на дитину в Республіці Башкортостан»)

Додаткового одноразової допомоги при народженні дитини в Республіці Башкортостан немає, зате є щомісячна допомога багатодітним, розмір якого становить 1500 рублів на чотирьох дітей і 2000 рублів на п'ятьох і більше дітей.