Реклама
Реклама
Реклама

В Алтайському краї пройде конкурс для студентів педагогічних коледжів «Моя майбутня професія - учитель!»

11 грудня 2014 р 16:15

У п'ятницю, 12 грудня, на базі Барнаульського державного педагогічного коледжу за підтримки Головного управління освіти і молодіжної політики відбудеться заключний етап II крайового конкурсу «Моя майбутня професія - УЧИТЕЛЬ!».

У ньому візьмуть участь студенти педагогічних коледжів регіону і Республіки Казахстан.

Відзначимо, що перший етап пройшов в установах професійної освіти, де визначили учасників очного туру. Вони представили відеоуроки, проведені відповідно до вимог федерального державного освітнього стандарту.

В рамках заходу конкурсанти покажуть візитну картку «Нотатки в щоденнику», дадуть відповіді на питання з педагогіки і психології та підготують комп'ютерну презентацію на задану тему.

За підсумками конкурсу буде визначено абсолютний переможець.

«Конкурс проводиться з метою підвищення професійної мотивації студентів педагогічних коледжів, престижу професії вчитель серед молоді, виявлення найбільш творчих, талановитих студентів, їх підтримка і заохочення, вдосконалення навичок самостійної роботи і розвитку професійного мислення, активізації діяльності педагогічних колективів коледжів по створенню умов для професійного становлення майбутніх педагогів », - кажуть організатори.

Початок заходу о 10 годині за адресою: Барнаул, вул. 80-ї Гвардійської дивізії, 41 (Барнаульський державний педагогічний коледж).

Довідка: На регіональному рівні розроблено комплекс заходів по залученню молодих фахівців, закріплення на місцях працевлаштування і в цілому їх підтримки.

Наприклад, 40 випускникам вузів, які прийшли працювати в сільську малокомплектну школу, виплачується 200 тис. Рублів з крайового бюджету. З 1 вересня 2014 по вирішенню Губернатора Алтайського краю Олександра Карліна 40 молодих випускників педколеджів, які прийшли працювати в малокомплектні і нечисленні школи, отримають одноразову виплату з крайового бюджету в розмірі 100 тисяч рублів.

Молодим фахівцям виплачуються муніципальні підйомні від 10 тис. Рублів, а також щомісячні заохочувальні надбавки протягом перших трьох років роботи не менше 30% до посадового окладу. Також діють цільові програми, спрямовані на поліпшення їх житлових умов: «Забезпечення житлом молодих сімей в Алтайському краї» на 2011-2015 роки, «Пільгова іпотека для молодих вчителів» на 2012-2015 роки, в цілому у педагогів Алтайського краю зростає заробітна плата.

Створено Асоціацію молодих педагогів, муніципальні об'єднання молодих вчителів, в рамках яких проходять «Школи молодого педагога», навчальні семінари, зустрічі, майстер-класи від більш досвідчених колег.

Щорічно більше 500 молодих педагогів прибувають в систему загальної освіти. Частка вчителів загальноосвітніх організацій Алтайського краю у віці до 30 років у загальній чисельності вчителів за останні три роки збільшилася на 1,2% і в 2013 році склала 13,11% (2010 рік - 11,9%).

У 2013 році Алтайський край увійшов до лідируючої групи регіонів Сибірського федерального округу по забезпеченню висококваліфікованими педагогами для вирішення завдань інноваційного розвитку освіти.

програма конкурсу


11 грудня 2014 р 16:15   У п'ятницю, 12 грудня, на базі Барнаульського державного педагогічного коледжу за підтримки   Головного управління освіти і молодіжної політики   відбудеться заключний етап II крайового конкурсу «Моя майбутня професія - УЧИТЕЛЬ