Реклама
Реклама
Реклама

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

  1. 8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви...
  2. «Дарудар»
  3. "З рук в руки"
  4. «Віддам даром / Приму в дар»
  5. Detstvo.ru
  6. сестра сестрі! взаємодопомога
  7. Otdamtak
  8. Цікаві матеріали:
  9. ЖЖ-спільнота «Віддам даром»
  10. «Дарудар»
  11. "З рук в руки"
  12. «Віддам даром / Приму в дар»
  13. Detstvo.ru
  14. сестра сестрі! взаємодопомога
  15. Otdamtak
  16. Цікаві матеріали:
  17. ЖЖ-спільнота «Віддам даром»
  18. «Дарудар»
  19. "З рук в руки"
  20. «Віддам даром / Приму в дар»
  21. Detstvo.ru
  22. сестра сестрі! взаємодопомога
  23. Otdamtak
  24. Цікаві матеріали:
  25. ЖЖ-спільнота «Віддам даром»
  26. «Дарудар»
  27. "З рук в руки"
  28. «Віддам даром / Приму в дар»
  29. Detstvo.ru
  30. сестра сестрі! взаємодопомога
  31. Otdamtak
  32. Цікаві матеріали:
  33. ЖЖ-спільнота «Віддам даром»
  34. «Дарудар»
  35. "З рук в руки"
  36. «Віддам даром / Приму в дар»
  37. Detstvo.ru
  38. сестра сестрі! взаємодопомога
  39. Otdamtak
  40. Цікаві матеріали:
  41. ЖЖ-спільнота «Віддам даром»
  42. «Дарудар»
  43. "З рук в руки"
  44. «Віддам даром / Приму в дар»
  45. Detstvo.ru
  46. сестра сестрі! взаємодопомога
  47. Otdamtak

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

8 сайтів, де віддають речі (і не тільки) безкоштовно

Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки Напевно з вами траплялася ситуація, коли ви починали планувати капітальний ремонт і раптово виявляли в квартирі купу непотрібних речей: меблів, книг, прикрас або побутової техніки. Викинути якось шкода, а віддати - начебто і нікому. Але ж можливо, що в цей час на іншому кінці міста жив чоловік, який мріяв про меблі, від якої ви хотіли позбутися ...

А може, ви виявлялися в протилежній ситуації. Вам був терміново потрібен, припустимо, кухонний стіл, але зовсім не було коштів на нові меблі. І тоді ви думали: «Добре б, щоб хто-небудь віддав мені непотрібний стіл!»

Напевно, тоді ви ще не знали, що в Рунеті є безліч місць, де люди віддають речі абсолютно безкоштовно. Зараз ви вже, напевно, стали мудрішими. Тепер ви в курсі, що багато чого можна отримати даром: точно так же, як багато можна і віддати тим, кому це допоможе. Але якщо ви ще не знаєте, на які сайти і дошки оголошень звернути увагу, то ми вам допоможемо.

ЖЖ-спільнота «Віддам даром»

http://otdam-darom http://otdam-darom.livejournal.com

Де віддають: Москва Де віддають: Москва

Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо Що віддають: одяг, взуття, меблі, побутову техніку, електроніку тощо

ЖЖ-спільнота «Віддай даром», мабуть, можна назвати одним з найстаріших рунетовських сервісів по «позбавлення» від непотрібних речей. Спільнота, яка з'явилася аж у 2002 році, зростає щодня. Протягом дня тут з'являється від 5 до 15 оголошень про дарування самих різних речей: від жіночого та дитячого одягу до ліків, від меблів до ... тварин (але це все-таки вже не річ). Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук.

Всі «дари» в співтоваристві позначаються відповідними тегами, що сильно спрощує пошук

Щоб користуватися спільнотою, вам доведеться завести аккаунт в ЖЖ: анонімні коментарі тут заборонені. Крім того, перш ніж «бронювати» вподобану річ, не забудьте ознайомитися з правилами співтовариства.

До речі, у спільноти існують «регіональні» відділення в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Омську, Челябінську, Нижньому Новгороді та інших містах. Групи «Віддай даром» також активно діють в ВКонтакте і існують незалежно від спільноти в ЖЖ.

«Дарудар»

http://darudar http://darudar.org

Де віддають: по всій Росії і за кордоном Де віддають: по всій Росії і за кордоном

Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін Що віддають: біжутерію, їжу, одяг, книги та ін.

«Дарудар» - це міжнародний сервіс подарунків. Тут можна подарувати іншим людям те, що стало вам непотрібним, але що може стати в нагоді кому-то еще. Сайт має зручний інтерфейс: кожен дар супроводжується докладним описом, в оголошеннях вказано місто та район дарувальника. Той, хто бажає отримати річ повинен залишити коментар і розповісти, чому він хоче отримати саме це, а дарувальник має право пообіцяти річ того, хто їм подобається йому найбільше. Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками.

Дарунки, само собою, безкоштовні, але обдаровані традиційно дякують дарують листівками або просто теплими словами та добрими відгуками

Щоб стати учасником сервісу, вам доведеться зареєструватися. При цьому можна в один клік з'єднати аккаунт в «Дарудар» з профілями в соціальних мережах Facebook і Вконтакте.

"З рук в руки"

http://irr http://irr.ru/otdam-darom

Де віддають: всюди Де віддають: всюди

Що віддають: все, але в основному тварин Що віддають: все, але в основному тварин

Популярна газета оголошень «З рук в руки» вже давно перекочувала з паперового формату в електронний. Як і в інших сервісах, тут віддають все підряд: одяг, яка не підійшла, стільці, які більше не потрібні, подарунки, які нікуди поставити ... Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?

Щоб користуватися послугами сервісу «З рук в руки», реєструватися не обов'язково: досить просто подзвонити за телефоном, вказаним в оголошенні, або відправити повідомлення через спеціальну форму, розміщену на сайті.

«Віддам даром / Приму в дар»

https://www https://www.facebook.com/groups/darommsk

Де віддають: в Москві Де віддають: в Москві

Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін Що віддають: одяг, меблі, прикраси та ін.

Ця група на фейсбуці відносно невелика, але досить активна. Будь-який зареєстрований в цій соціальній мережі користувач може не тільки відгукнутися на оголошення про дар від інших учасників, але і розмістити свій запит. Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі.

Наприклад, якщо вам потрібна дитяча коляска, то ви не чекаєте, поки її вам хтось запропонує, а публікуєте оголошення самі

Група закрита, і правила в ній строгі. Приймаються тільки ті, у кого Москва вказана в якості міста проживання, тому упевніться, що ваші налаштування не приховані від інших. Правила можуть здатися жорсткими, але саме вони уберігають групу від спаму і дозволяють учасникам нормально спілкуватися.

Detstvo.ru

https://detstvo https://detstvo.ru/baraholka/darom

Де віддають: в основному в Москві і області Де віддають: в основному в Москві і області

Що віддають: дитячий одяг Що віддають: дитячий одяг

Малюки ростуть так швидко, що одяг часто служить їм тільки на один сезон. Тому матусі з радістю обмінюються непотрібної одягом один з одним або віддають її незнайомим людям. На сайті Detstvo.ru є форум і дошка оголошень, де дитячі речі недорого продають або віддають даром. Дошка оновлюється регулярно. Щоб зв'язатися з автором оголошення, досить відправити йому повідомлення через спеціальну форму на сайті, вказавши свій телефон і адресу електронної пошти. Реєстрація не обов'язкова.

Реєстрація не обов'язкова

сестра сестрі! взаємодопомога

https://vk https://vk.com

Де віддають: всюди в РФ Де віддають: всюди в РФ

Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т Що віддають: тварин, музичні інструменти, техніку і т.п.

У цьому паблік ВКонтакте жінки можуть шукати один в одного взаємну підтримку і допомогу, а також давати різного роду оголошення і просити поради. У паблік можна в тому числі віддавати і просити речі в дар. Головне - уважно ознайомитися з правилами та розставити відповідні теги. Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте.

Залишати оголошення і відгукуватися на них можуть тільки користувачі ВКонтакте

БукРівер

http://www.bookriver.ru

Де віддають: в більшості міст Росії Де віддають: в більшості міст Росії

Що віддають: книги і аудіокниги Що віддають: книги і аудіокниги

БукРівер - це, насправді, сервіс обміну. Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе? Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги? В цьому випадку логічно буде не нести книги на смітник, а обміняти їх на що-небудь більш цікаве. Учасники сервісу БукРівер складають списки непотрібних і бажаних книг, а потім змінюються ними між собою. Втім, деякі готові віддати книгу просто так чи за шоколадку.

Щоб брати участь в обміні, вам доведеться зареєструватися на сайті. У профілі бажано вказати, де і о котрій вам зручно зустрічатися.

Otdamtak

http://otdamtak http://otdamtak.ru

Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін Де віддають: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, в Казані, Красноярську, Новосибірську, Мінську та ін.

Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін Що віддають: рослини, одяг, будматеріали, посуд, книги та ін.

«Отдамтак» - це велика дошка оголошень, зроблена за типом форуму. Тут люди з десятка міст Росії і деяких міст Білорусі і України віддають даром те, що їм самим виявилося не потрібно. Форум кожного міста розділений на тематичні підфоруми, тому навігація не складає труднощів. Зв'язатися з дарувальником можна за вказаною в пості номером телефону або через особисті повідомлення на форумі (для цього необхідно зареєструватися).

Просити на цьому форумі теж можна, так що не соромтеся залишати свої запити.

Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень? Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям? Не соромтеся: діліться своїми посиланнями в коментарях!

Цікаві матеріали:

Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?
Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе?
Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги?
Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень?
Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям?
Але найчастіше роздають домашніх тварин - розділ «Віддам даром» просто рясніє текстами в стилі: «Віддам веселих кошенят »або« Хто дасть притулок симпатичного щеняти »?
Ви купили книгу, прочитали її, але зовсім не хочете залишати у себе?
Або у вас випадково виявилося два примірника однієї і тієї ж книги?
Ми не написали про вашу улюблену дошці оголошень?
Або, може бути, ви самі створили сторінку в соціальних мережах, яка служить таким же добрим цілям?