Реклама
Реклама
Реклама

Чим вигідні інвестиції в будівництво і які мають особливості?

  1. Що таке об'єкт, що будується?
  2. В яке будівництво інвестувати?
  3. Квартири в новобудовах
  4. Розташування об'єкту
  5. інфраструктура
  6. Майбутнє благоустрій району
  7. Котеджі та будинки
  8. Виробничі приміщення
  9. Офісні центри
  10. Як почати інвестувати в будівництво?
  11. вибір об'єкта
  12. забудовник
  13. Рейтинг забудовників по Москві і МО
  14. НС забудовників по Москві і МО
  15. Документи і здані об'єкти
  16. договір
  17. Ризики при інвестуванні
  18. банкрутство забудовника
  19. Шахраї
  20. Порушення термінів здачі об'єкта
  21. Форс мажор

Інвестиції в будівництво являють собою особливу категорію вкладення коштів, яка дозволяє заробляти значно більше, ніж при звичайній купівлі житла

Інвестиції в будівництво являють собою особливу категорію вкладення коштів, яка дозволяє заробляти значно більше, ніж при звичайній купівлі житла. У той же час такі інвестиції в нерухомість мають свої недоліки і ризики, які необхідно знати інвесторові.

Все про те, як інвестувати в будівництво і що від цього очікувати, читайте в цій статті.

Що таке об'єкт, що будується?

Останнім часом інвестиції в об'єкти нерухомості на стадії їх зведення стали дуже популярні. Пояснюється це тим, що така інвестиція здатна принести близько 50% від вкладень і навіть більше. Справа в тому, що об'єкт, який тільки будується коштує значно дешевше, ніж готовий, і чим раніше інвестор вкладе в нього гроші, тим більше виграє - як показує практика, зі зведенням кожного нового поверху, квартира або приміщення в багатоповерхівці стає дорожче на 2 3%.

Інвестиції в споруджуваний об'єкт - це вкладення коштів у нерухомість на одному з етапів її зведення. Найбільшими перепонами виграють ті, хто вкладає гроші, коли будівництво ще в проекті, але тут значно вище ризики, що будівництво буде не закінчено або навіть не розпочато.

Звичайно ж, такі інвестиції є довгостроковими, адже поки будинок буде зведений, і поки квартиру куплять - може пройти солідну кількість років. Ну і плюс до цього, ніхто не відміняв того, що будівництво за різними форс-мажорних причин може затягнутися на невизначений термін. При цьому не забувайте, що вартість житла безпосередньо залежить від різних економічних і навіть політичних чинників, і поки ваша квартира буде добудована її ціна може не піднятися, а впасти.

Інвестиції в будівництво грають дуже важливу роль, і забудовники готові битися за нових вкладників, тому, як тільки у вас виникне ідея інвестувати в будівництво, з'явиться величезна кількість бажаючих взяти ваші гроші. Про те, як підійти до вибору об'єкта і компанії, я розповім далі в статті.

В яке будівництво інвестувати?

Є різні типи споруд, в які можна вкладати кошти на етапі будівництва. Всі вони відрізняються між собою ціною і ліквідністю - щось може коштувати дешевше, щось може продаватися швидше. Інвестор, на основі наявних коштів, повинен самостійно визначити, що для нього підходить більше і якого типу житла варто віддати перевагу.

Квартири в новобудовах

Житло в новобудовах коштує недешево, але ось на стадії зведення можна купити квартиру за хорошою ціною і пристойно заробити, коли об'єкт буде зданий в експлуатацію. До всього іншого, це також і один з найбільш доступних варіантів нерухомості на стадії будівництва. Купівля квартир в новобудовах, яких за фактом ще немає - звична практика, до якої вдаються як інвестори, так і ті, хто хоче отримати власне житло.

Зверніть увагу на те, що найбільш ліквідними в наш час є малогабаритні апартаменти, як правило, одно- і двокімнатні. При цьому вже готову квартиру не обов'язково продавати - можна здавати її в оренду, причому, якщо робити це короткостроково (погодинно, на добу, тиждень), то можна буквально за 3-4 роки відбити витрачені гроші, а при цьому ваша квартира залишиться з вами і буде і далі приносити гроші.

Щоб продати або здати в подальшому квартиру в новобудові вигідно, необхідно враховувати множинні фактори - далі про них більш детально.

Розташування об'єкту

Для всіх важливо з місця проживання швидко і без проблем добиратися в будь-яку частину міста. Тому якщо будинок буде розташований в місці зручної транспортної розв'язки, поблизу від метро, ​​то це буде великим плюсом. З іншого боку, якщо ви купуєте елітні апартаменти, то важливо враховувати, що їх мешканцям навряд чи знадобиться поруч шум метрополітену - близькість його розташування буде тільки мінусом.

інфраструктура

У новобудовах поселяються для того, щоб жити, а значить необхідно під боком мати супермаркет, школу, дитячий сад і інші життєво необхідні об'єкти.

Майбутнє благоустрій району

Всі хочуть жити в красивому дворі з дитячим майданчиком, лавочками, деревами і гарним освітленням. Якщо в майбутньому планується якось облагородити район, то це великий плюс, і квартири в такому регіоні будуть вище в ціні, ніж на якомусь пустирі.

Котеджі та будинки

Приватне житло, яке ще тільки будується, також вважається хорошою інвестицією. Поступово мода жити в багатоповерхівках мегаполісу йде в минуле, а на зміну їй приходить природне і цілком виправдане бажання жити в комфорті, ближче до екологічної чистоти і всіх зручностей.

Купуючи будинок, що будується або котедж, звертайте увагу на те, чи є в ньому (або плануються) всі необхідні комунікації (газ, світло, вода), адже в іншому випадку все це вам доведеться робити самому, інакше житло неабияк впаде в ціні - кому потрібен будинок без елементарних зручностей? Так само, як і при покупці квартири, звертайте увагу на впорядкованість навколишньої місцевості, транспортну розв'язку та інші умови, які зможуть підвищити привабливість даного житла для покупця.

Виробничі приміщення

Виробниче приміщення - об'єкт для інвестицій, більш відповідний досвідченим інвесторам, які вже мають навички та знання в подібного роду підприємствах. В іншому випадку, ви можете не заробити, а втратити, адже щоб розуміти наскільки об'єкт рентабельний, слід мати щодо глибоке розуміння не тільки про нерухомість, але і про приміщення даного типу. Новачкам же вкладати в виробниче будівництво краще через більш досвідчених посередників - наприклад, вклавши гроші в інвестиційний фонд або віддавши в довірче управління.

Найбільш ліквідними і прибутковими інвестиціями у виробничі приміщення на стадії будівництва є об'єкти харчової, хімічної промисловості, меблеві фабрики і фабрики товарів підвищеного попиту.

Офісні центри

Також підійдуть переважно досвідченим гравцям ринку, так як вимагають не тільки певних знань, а й солідних коштів, адже, як правило, комерційна нерухомість локалізуються в жвавих ділових районах міст, де вартість приміщень на порядок вище. (Про інвестиції в бізнес читайте в окремій статті блогу GQ.)

Як почати інвестувати в будівництво?

Отже, визначившись з бажанням заробити на об'єктах нерухомості на стадії будівництва і з сумою майбутньої інвестиції, важливо скласти детальний план своїх дій і діяти послідовно.

вибір об'єкта

Краще за все шукати об'єкт, що будується в районі, який в конкретному місті користується найбільшим попитом, а відповідно, і за ціною житлова нерухомість в цьому районі найдорожча. Крім району, враховуйте інфраструктуру, впорядкованість, доступність транспорту та інші параметри, які суттєво збільшать вартість об'єкта в майбутньому.

забудовник

Дуже важливо вибрати гідну компанію, яка займається будівництвом об'єкта нерухомості. Попросту, наразившись на аферистів, ви втратите вкладені гроші, а такі інвестиції в наш час припускають досить великі суми. Тому щоб уберегти свій «банк» приділіть належну пошуку чесних і професійних забудовників.

Зокрема, важливо звернути увагу на:

  • Відгуки про компанію - переважно вислухати думками реальних осіб, які мають авторитет, а не натовпу куплених відгуків в інтернеті.
  • Співпраця з банками - якщо в свої програми банк вибирає забудовника, то його перевіряють з ніг до голови, а значить і вам для співпраці така компанія підійде.
  • Об'єкти, здані в експлуатацію - якщо компанія має досвід на ринку, то за її плечима повинні бути готові об'єкти нерухомості, в іншому випадку ви можете нарватися на новачка.
  • Дотримання закону - якщо компанія будує будинки на забороненій території за липовими документами, то такі аферисти не зупиняться ні перед чим аби отримати вигоду, а що можна очікувати від нечистих на руку ділків?

Рейтинг забудовників по Москві і МО

У Москві і області забудовників сила-силенна і розібратися в тому, з ким співпрацювати, вкрай складно. Пропоную вам свій рейтинг компаній, які добре зарекомендували себе на ринку.

Рейтинг забудовників Москви і МО:

Забудовник Досвід роботи / Кращі проекти Сapital Group
22 роки / Барвиха Хіллс, ЖК Око, Північний місто ДонСтрім
23 роки / Червоні вітрила, Воробйови гори, Тріумф-Палас ПІК
23 роки / Іллінський луки, Саларьево парк, Східне Бутово Галс-Девелопмент 23 роки / ЖК Сади Пекіна, ЖК Надбання на Молодіжній MR Group Урбан Груп
10 років / Опалиха, Митино О2, Видний місто, Лесобережний літак Девелопмент
5 років / Люберці 2016, Внуково 2016, Люберці 2015

НС забудовників по Москві і МО

Але є і ті в даному регіоні, до кого краще не звертатися і ні в якому разі не нести свої гроші. Щоб не бути взутими, краще уникати справ з компаніями, які входять в чорний список забудовників:

  • СУ-155
  • ТОВ "Фарн-Трейд"
  • ІБК "Енбіем"
  • ЗАТ "Пересвет-Інвест"
  • ЗАТ "Рембудтрест"
  • ВАТ "Міель"
  • М-Індустрія

Це список небагатьох компаній з багатьох ... Завжди перед тим, як вкласти свої кревні, перегляньте компанію в інтернеті і на спеціальних сайтах, де повністю відкривають всю внутрішність забудовників.

Документи і здані об'єкти

Обов'язково вивчіть документи компанії, незалежно від того які вона має відгуки і репутацію. Документація повинна відповідати чинному законодавству, а саме закону 214-ФЗ. Краще не покладатися на власні сили і залучити до вивчення документації та укладення угоди досвідченого юриста, адже від цього багато в чому залежать ваші інтереси і безпеку коштів.

договір

Якщо документи компанії в порядку і в цілому вас все влаштовує, то можна перейти до укладення договору - якщо ви новачок, то візьміть з собою на зустріч юриста, це не буде зайвим. Документ, який ви збираєтеся підписати, слід ретельно вивчити, приділити особливу увагу кожному рядку, а головне наступним нюансам:

  • Термінів здачі об'єкта
  • Ціні за м²
  • Умовами розірвання договору
  • Форс-мажорних ситуацій і заходів, які будуть прийняті в разі невиконання сторонами своїх обов'язків

Ризики при інвестуванні

Як би ви не вивчали договір і як би не старалися вибрати компанію, ризик бути обманутим і втратити гроші присутній завжди. Як і всі інвестиції, сфера нерухомості не виключає виникнення різних неприємностей, щодня можна почути про ті чи інші аферах з житлом. Щоб уберегти себе від небезпеки, слід знати основні ризики, які можуть виникнути в інвестора, який вклав гроші в будівництво.

банкрутство забудовника

Серед новачків-забудовників банкрутство - звичайне явище. З різних причин кошти можуть бути використані нераціонально, попередній підрахунок розтрат проведений невірно або просто може трапитися розкрадання, і інвестиційно-будівельна компанія визнає себе банкрутом. В цьому випадку банкрутами, які не отримають своїх квартир, стануть і інвестори. Щоб уникнути банкрутства забудовника варто вибирати тільки великі будівельні компанії, на рахунку яких є вагомий арсенал уже споруджених будівель.

Шахраї

В окремих випадках можна нарватися і зовсім не на реальну компанію, а на звичайних аферистів, які створять видимість будівництва і будуть розповідати найсолодші казки рівно до того моменту, поки ви не віддасте їм свої гроші. Тому, ще раз нагадую, уважно вивчайте документи компанії, і звіряйте отримані дані із загальним державним реєстром.

Порушення термінів здачі об'єкта

Дуже неприємно, коли обіцяні терміни здачі об'єкта проходять, а він все так же і залишається на етапі будівництва. Причини цього можуть бути самі різні, і часто сам забудовник ніяк не винен, але це може істотно вплинути на вашу прибуток. За підрахунками фахівців, тиждень простою, коли житлове будівництво мало підійти до кінця, а «віз і нині там», несе в собі зниження прибутку інвестора 0,01%, що за визначені термін може відбитися в кругленьку суму. Є випадки, коли затягуються терміни зведення висотки не тільки на кілька місяців, а й на кілька років, а за цей період дуже багато чинників можуть істотно змінитися, і розрахунок прибутку може кардинально знизиться.

Форс мажор

Навіть якщо вам попався самий професійний і чесний в світі забудовник, це не гарантує того, що житло ви отримаєте і зможете продати. Кризи, катастрофи, лиха - все це може привести до того, що інвестиція не принесе прибутку. Хоч це і досить нещасні випадки, частина з яких можна спрогнозувати заздалегідь, все ж, не варто їх заперечувати. Уникнути таких непередбачених обставин можна за допомогою страхування.

Інвестиції в будівництво в Росії на етапі будівництва - вельми прибутковий і вигідний у багатьох планах вид капіталовкладення, який дозволить інвестору отримати нерухомість за найбільш вигідною ціною, в рази нижче ринкової, а значить і мати відмінний прибуток від її реалізації. Незважаючи на різні фактори ризику, такий вид інвестицій залишається популярним і затребуваним, необхідно лише грамотно підходити до процесу придбання і вміти прогнозувати ситуацію на ринку.

Передплачуйте і завжди будьте в курсі останніх новин:

  1. Канал телеграм (Інвестиції з Ganesa)
  2. вКонтакте

Що таке об'єкт, що будується?
В яке будівництво інвестувати?
Що таке об'єкт, що будується?
В яке будівництво інвестувати?
Як почати інвестувати в будівництво?