Реклама
Реклама
Реклама

Онищенко підтримав заборону куріння на балконах

геннадий онищенко. Фото: ПГ / Володимир Афанасьєв

Депутат Держдуми, колишній головний санітарний лікар Геннадій Онищенко підтримав заборону куріння на балконах замість вимог через суд компенсації з кращих сусідів, передає РІА Новини" .

«Найголовніше в тому, що суд визнав, хоч і частково, шкода для оточуючих тих людей, які курять на балконі ... І взагалі, треба заборонити куріння на балконі, все одно в багатоквартирних будинках дим поширюється і відчувається по всіх поверхах», - зазначив Онищенко в інтерв'ю інформагентству.

В цілому парламентарій привітав оприлюднене 29 листопада рішення вищої судової інстанції по «тютюновим» справах: «Потрібно весь комплекс шкоди, який це приносить, враховувати: і шкода здоров'ю, і моральну шкоду, і йти далі».

Вдень в середу прес-служба Верховного суду розповсюдило повідомлення, що судові органи дозволили вимагати відшкодування шкоди від сусідів, які систематично курять на балконі.

При прийнятті рішення судді брали до уваги прецедент з Новосибірська, коли виникла суперечка між двома жителями міста - кращим мешканцем і страждають від тютюнового диму «пасивного» курця в особі його сусіда.

Тяганина тривала два роки і в підсумку дійшла до Верховного суду.