Реклама
Реклама
Реклама

Балкон і види його облаштування

Площа балкона або лоджії можна облаштувати, практично наблизивши їх до житлового варіанту. Якщо ваш балкон середніх або великих розмірів, то можливо справа обійдеться і без зварювальних робіт. Але якщо балкон вузький, то щоб перетворити його в житло, доведеться розширити його по всьому периметру. З лоджіями все йде набагато простіше - бічні частини приєднані до несучих стін, тому продовжити площу будь-якої кімнати за рахунок лоджії не тільки легше, але і дешевше.

"Скажи, з чим ти межує і я скажу що ти .."

Від того, з якими кімнатами межують балкон або лоджія , Буде залежати їх цільове благоустрій.

Від того, з якими кімнатами межують   балкон або лоджія   , Буде залежати їх цільове благоустрій

Якщо у вас з лоджією межує кухня, то ви можете звільнити місце самої кухні для їдальні, а робочу ділянку частково перенести на лоджію. Найкраще буде винести газову плиту, холодильник, мийку винести складніше, але теж можливо.

Лоджія або балкон, що примикають до спальні, можуть бути частково перероблені під гардероб, кабінет або спортзал.

Облаштування кабінету або зимового саду буде доречним, якщо балкон / лоджія приєднані до вітальні або передпокою.

"Чи тепло тобі, дівчино?"

Балкон, з'єднаний з житловими кімнатами - це і означає об'єднане житловий простір. Бічні стіни балкона / лоджії, а також стать і фронтальну частину необхідно утеплювати в такому типі облаштування ретельно, і при цьому враховувати, що балкон не можна надмірно "навантажувати", так як балконна плита може витримати навантаження не більше 400 кг на 1 кв.м.

Утеплюють, як правило, вибираються з найкращими тепло і шумоізоляційні характеристиками і при цьому з максимально легким вагою. Для утеплення балконів застосовують пінопласт або стеродур, на деякі площині по необхідності укладають паро- і гідроізоляційні плівки. Найпопулярніший матеріал для внутрішньої обробки - це дерев'яна вагонка, вона універсальна для будь-якого типу балкона, так само часто застосовують гіпсокартон, за допомогою нього відтворюється подібність стін, які в наслідок можна обклеїти на свій смак шпалерами, покрити декоративною штукатуркою або пофарбувати.

Зовнішня обшивка повинна захищати від вітру і опадів, тому, чим вона міцніша і стабільніше в експлуатації, тим краще. З матеріалів для зовнішньої обробки найкращими є вініловий сайдинг (для балконів) і профнастил (для лоджій).

І найважливіше - скління балкона. Металопластикові вікна для цієї мети потрібні такі ж, як і для житлового приміщення, а це 2-х камерні склопакети, можливо з енергозберігаючим склом, фурнітура, яка довго прослужить вам і перевірений профіль (як правило, REHAU).

Звертаючись до менеджерів компанії "Люкс Вікна", ви отримаєте всі можливі варіанти прорахунків, для того щоб запланувати бюджет. А головне, ви маєте можливість отримати персонального консультанта в особі зморщок, який повністю допоможе вам з створенням проекту.

Чи тепло тобі, дівчино?