Реклама
Реклама
Реклама

журнал проблеми мсу - забудова Балашихи житлом для військових загрожує місцевим жителям

  1. Також рекомендуємо прочитати (для переходу натисніть на назву статті):

Також рекомендуємо прочитати (для переходу натисніть на назву статті):

Великі маневри в Балашисі

Радонеж - роздуми про заміської нерухомості

Органи місцевого самоврядування та затвердження правил землекористування і забудови

Продається все

Нерухомість в Підмосков'ї - проблеми власності

Ліс рубають - сміття летить. Комплексний проект «Зелений Людина» - Балашиха

Обмеження оборотоздатності природних ресурсів

У Росії деревах оголошена війна - на захист Балашихинского лісу

"Ворошиловський стрілок" або боротьба зі звірячим свавіллям в Балашисі


Ш розумний скандал, пов'язаний з можливою вирубкою дубового гаю, розташованої між мкр. Дзержинського і дачним місцем Микільсько-Архангельський в Балашисі, продовжує обростати подробицями.

Ця проблема, одна з небагатьох, стала приводом для раптової відставки Балашихинского мера - Самоделова В.Г., який вже знаходиться за межами Росії і не поспішає повертатися назад, так само як і його син - Самодєлов Олександр Володимирович, який став фігурантом «справи Балинський» про великому хабарі в Балашисі.

Коли в 2005 році затверджувався генеральний план міського округу Балашиха, заповідна дубовий гай була включена в нього як міський парк. До слова сказати, жителі «колишніх дачних селищ» Микільсько-Архангельський і Салтиковка до останнього протестували проти включення в межі міста Балашихи, але їхні голоси не були почуті ніким з влади.

За інформацією з надійних джерел, існувала якась домовленість адміністрації Балашихи з дивізією ім. Дзержинського про розмежування впливу по землі. Так, територія дивізії ім. Дзержинського охоплювала чималу частину не тільки з південної сторони (мкр. Дзержинського, дубовий гай), а й з північного боку - Горьковського шосе. На тих місцях зараз благополучно розташувалися три автосалону. Дивно, чи не так?

Потім йде низка арбітражних судів між адміністрацією г.о. Балашиха і в / ч 3111, підсумком яких стало обнесення забором лісопарку, як землі, що належить військовій частині на правах безстрокового користування. Але! Чарівним чином в самому кінці судів категорія земель змінюється з «земель оборони» на «забудову багатоповерховими будинками» »(Постанова Федерального Арбітражного Суду, справа № А41-10559 / 08). Чи не правда, теж дивно?

Головним документом, який вирішив результат справи на користь в / ч 3111, як подейкують чиновники Балашихинський адміністрації та військові з дивізії, стало Рішення Виконавчого комітету Московської міської ради депутатів трудящих № 10 / 61сс від 20.02.1952 р

Однак, як стверджують старожили, Микита Сергійович Хрущов в 1964 році видав указ про віднесення лісу на користь громадян. І ніби як було навіть Постанова Ради Міністрів СРСР. Але чомусь ніхто не хоче цей документ шукати. А адже велика частка ймовірності, що він є.

Далі ще цікавіше.

Протягом усього цього часу на території ім. Дзержинського зводиться житловий комплекс «Витязі» (це кілька 17-ти поверхових будинків) і кілька гуртожитків для військових. Все це робиться без будівництва соціальної інфраструктури, під'їзних шляхів, парковок і гаражів.




Коротка довідка:
У житловому комплексі "Витязі" передбачено 2680 службових квартир для військовослужбовців. Будівництво комплексу ведеться в три черги. Перша - 640 квартир - була введена в експлуатацію в 2009 році. Комфортабельне житло отримали військовослужбовці військових частин внутрішніх військ Московського гарнізону, в тому числі офіцери і прапорщики окремої дивізії оперативного призначення (колишня ім.Дзержинського) і Центру спеціального призначення внутрішніх військ МВС Росії "Витязь".
У п'ятницю стартує введення в експлуатацію другої черги комплексу на 969 квартир. Третя черга на тисячі сімдесят-один квартиру знаходиться в стадії будівництва, здати її планується в четвертому кварталі 2013 року.
Житловий комплекс "Витязі" представляє собою монолітно-цегляна будівля змінної поверховості (12 і 17 поверхів). У ньому є одно-, дво-, три- і чотирикімнатні квартири поліпшеного планування, які здаються в експлуатацію з повною внутрішньою обробкою. Два роки тому в мікрорайоні був відкритий новий дитячий садок "Золота рибка", а в минулому році - новий навчальний корпус середньої школи.
У 2012-2014 роках, згідно з планом розвитку військового містечка дивізії, планується звести чотири гуртожитки на більш ніж 1,5 тисячі осіб, фізкультурно-оздоровчий комплекс, ряд службових будівель і споруд, реконструювати інженерну інфраструктуру, парки техніки, казармений фонд.
Спільно з адміністрацією Балашихи з 2012 року в мікрорайоні планується почати будівництво дитсадка, школи і поліклініки. У мікрорайоні Дзержинського для військовослужбовців внутрішніх військ та членів їх сімей також буде побудований житловий комплекс з соціальною інфраструктурою на 3 тисячі квартир і два житлових будинки на майже 600 квартир.

Хочеться запитати панам військовим: скажіть, а чому раніше цього не було потрібно? Як за часів СРСР дивізія виконувала свої обов'язки без такого масштабного будівництва?

Таким чином, військові забудовники навмисно провокують соціальну напруженість в сусідніх мікрорайонах Микільсько-Архангельський і Дзержинського, викликаючи хвилю невдоволення корінних жителів транзитним рухом і повсюдним натиківаніем автомобілів на газонах, дитячих майданчиках і т.д.



Розмірене життя сільських жителів і ветеранів дивізії порушується хамським поведінкою прийшлих контрактників, які, до слова сказати, в основному і залишають після себе в лісі гори сміття. На території мкр. Дзержинського вже траплялися підпали автомобілів з номерами немосковського регіону. Що ж буде далі? Поки мешканці багатоповерхівок огороджують свою прибудинкову територію ланцюгами ...



Бездарне і бездумне будівництво житла вже призвело до соціальної напруженості: дитячі садки переповнені пільговиками - дітьми військових, а місцеві не можуть влаштувати своїх дітей в свої ж дитсадки. У поліклініках - черги. Все в автомобілях, ступити ніде.

У 2007-2009 роках, відчувши чутки про можливу вирубку лісопарку, жителі збирали збори і сходи, де дружно висловлювалися за збереження діброви, як єдиного місця культури, спорту і відпочинку. Але знову ніхто не почув голосу народу.

Після рішення Арбітражного суду в 2009 році на місці трьохсотрічної дубів виникає проект мікрорайону з яскраво вираженим назвою «Медведеве». І чи не соромно високопоставленим чиновникам з МВС прикриватися (на той момент) ім'ям Президента Російської Федерації?



Безумовно, вирішення питання будівництва житла для військовослужбовців - справа необхідна і потрібне. Але чому ніхто не хоче почути іншу точку зору і вникнути в місцеву проблематику? Нескінченна низка судів, листів, депутатських запитів з боку жителів Микільсько-Архангельського і мкр. Дзержинського кілька віддаляє туманні перспективи втратити «легкі», і, як дехто каже про ліс, «мою аптеку».

Разом з цим, триває забудова земель дивізії ім. Дзержинського багатоповерховими будинками. Ось і зараз будується паркан, що огороджує частину лісопарку.

І ось яке питання виникає: чому на землях, призначених для оборони, будують одні житлові будинки? Де полігони для навчання особового складу? Де склади, бази та інше для забезпечення безпеки країни? Створюється таке відчуття, що вся дивізія замість обителі вчення доблесті і мужності Російського солдата перетворилася на прибутковий будинок або ж в комунальну квартиру.

Загальну безсторонню картину доповнюють відомості про те, що в новозбудовані будинки будуть переселені військові з московських будинків, що перебувають у власності військових. А ті, в свою чергу, будуть або продані, або здані в оренду іншим комерційним підприємствам. Уявляєте собі вартість московських квартир і землі? Непогано, так?

Тобто комерсанти з в / ч 3111 два рази зароблять собі грошей: перший - це по федеральній будівлі житла для військовослужбовців, і другий - це здача в оренду (або продаж) московського майна. І найголовніше, що при цьому вони завдають колосальної шкоди століттями екосистемі Микільсько-Архангельської землі, якій виповнилося в цьому році 245 років. Але це чи цікаво забудовникам? Їм навіть нецікаво, як будуть жити ті ж військові, які захочуть мати здорових дітей, без проблем їздити Москву і паркувати свої машини. Сприятливе середовище для проживання ніхто не відміняв. Критична точка перенасичення людьми на квадратний метр може рвонути погіршенням не тільки здоров'я для кожного, хто живе, а й просто соціальним вибухом від щільності населення і відсутності таких елементарних об'єктів інфраструктури, як дороги, дитячі майданчики, місця для занять спортом, прогулянок і відпочинку та інших об'єктів соцкультпобуту.

Після «доглядів» зі своїх постів Громова і декількох глав районів суспільство дивиться на Шойгу як на якесь Божество і сподівається, що він зупинить чиновницьке свавілля.

Ну що ж, будемо сподіватися і ми, жителі Нікольського і мкр. Дзержинський, що новий Губернатор Підмосков'я не дасть загинути «легким Москви» - історичного «зеленому» спадщини.


джерело: http: //главебалашіхі.рф/node/637


призначеного для користувача пошуку

Дивно, чи не так?
Чи не правда, теж дивно?
Хочеться запитати панам військовим: скажіть, а чому раніше цього не було потрібно?
Як за часів СРСР дивізія виконувала свої обов'язки без такого масштабного будівництва?
Що ж буде далі?
І чи не соромно високопоставленим чиновникам з МВС прикриватися (на той момент) ім'ям Президента Російської Федерації?
Але чому ніхто не хоче почути іншу точку зору і вникнути в місцеву проблематику?
І ось яке питання виникає: чому на землях, призначених для оборони, будують одні житлові будинки?
Де полігони для навчання особового складу?
Де склади, бази та інше для забезпечення безпеки країни?