Реклама
Реклама
Реклама

Онлайн запис в ГИБДД через інтернет-портал держпослуги

  1. Крок 3. Підтверджена запис
  2. Онлайн-сервіси попереднім записом ГИБДД
  3. Переваги онлайн-запису

На сьогоднішній день все ширше застосовуються інформаційно-комунікаційні технології в сфері надання послуг громадянам На сьогоднішній день все ширше застосовуються інформаційно-комунікаційні технології в сфері надання послуг громадянам.

Відходять у минуле практика вистоювання черг на оформлення документів і отримання довідок. Завдяки електронних терміналів, що видає талончик на прийом, живі черги в установах стали впорядкованими. Незважаючи на це при великому напливі громадян, проблема черг не вирішена повністю.

Якщо ви дорожите своїм робочому часом і кожна хвилина простою на рахунку, скористайтеся можливістю оформити попередню запис на надання послуг в держустановах через інтернет-портал держпослуги.

Які елементарні кроки необхідно пройти для отримання доступу до всіх пропонованих сервісів електронного уряду, піде мова в представленій статті.

Для отримання послуг в електронному вигляді в першу чергу потрібно звернутися до Єдиного порталу держпослуги і пройти процедуру реєстрації для формування Особистого кабінету.

Реєстрація є обов'язковою умовою для отримання більшості послуг на порталі, при цьому витрачений на оформлення облікового запису час з трійцею окупиться надалі при зверненні до держустанов.

Реєстрація на порталі організована за системою ЕСІА (Єдина система ідентифікації і аутентифікації).

Користувачам порталу пропонується можливість вибору ступеня ідентифікації особистості з наданням відповідного права доступу до сервісів електронного уряду:

Бажаючим спростити собі процес отримання будь-яких державних послуг слід бути готовим до того, що без реєстрації їм буде відмови в доступі до багатьох сервісів.

Процедура реєстрації зводиться до поетапного заповнення даних з подальшою перевіркою системою зазначених персональних відомостей.

Для проходження повної реєстрації потрібно:

  • громадянський паспорт;
  • страхове свідоцтво обов'язкового пенсійного страхування;
  • мобільний телефон або e-mail.

Обов'язковому заповненню на першому етапі підлягають поля Ім'я та Прізвище із зазначенням на вибір номера мобільного телефону або адреси електронної пошти, куди буде висланий код активації, який необхідно внести у відповідне поле.

Наступним кроком буде створення надійного пароля, який використовуватиметься вами в подальшому при вході в Особистий кабінет.

Дана ступінь реєстрації проходить без перевірки внесених персональних даних і надає доступ тільки до довідкової інформації.

Друга стадія вимагає внесення паспортних даних і номера особового рахунку страхового пенсійного свідоцтва (СНІЛС).

Всього необхідно заповнити 12 полів, дані яких пройдуть автоматичну перевірку по базах Пенсійного фонду та Міграційної служби (ФМС).

Зазвичай процедура займає нетривалий час, але в рідкісних випадках може затягнутися до 5 днів. Повідомлення з результатом перевірки надсилається на електронну скриньку (мобільний телефон), а також моніторинг ходу перевірки відображається на самому сайті.

Заносячи особисті дані, будьте уважні і точні, використовуйте скорочення і абревіатури в тому ж вигляді як вони зазначені в ваших документах.

Стандартна обліковий запис надає доступ до розширеного, але все ж обмеженому, списку електронних послуг.

Крок 3. Підтверджена запис

Завершальний етап ідентифікації особистості зводиться до отримання коду активації Особистого кабінету і може проходити в різній формі в за бажанням заявника:

  1. Напрямок рекомендованого поштового відправлення за вказаною адресою може розтягти процес реєстрації до двох тижнів. Отримавши поштове повідомлення необхідно з'явитися в зазначений відділення Пошти Росії з паспортом, де власне і пройде звірка і підтвердження вашої особистості з пропонованим вами документом.
  2. Особисте звернення в спеціалізований центр значно скоротить час очікування. Необхідно просто вибрати із запропонованого на сайті списку найближчий центр обслуговування (відділення Пошти Росії, офіс Ростелкома, держустанови вашого населеного пункту) і з'явитися в зручне для вас час з документами (паспорт, СНІЛС).
  3. Авторизація за допомогою ЕЦП (електронного цифрового підпису), пов'язана з придбанням відповідного електронного носія (e-token).

Отримавши статус підтвердженої облікового запису, ви отримаєте максимальний доступ до всіх надаються безпосередньо інтернет державних послуг.

Представлене відео наочно демонструє послідовність дій і допоможе вам успішно пройти всю процедуру реєстрації на порталі держпослуги:

Онлайн-сервіси попереднім записом ГИБДД

Для автовласників, які успішно пройшли процедуру персональної ідентифікації на порталі держпослуги, доступний широкий перелік онлайн-сервісів ГИБДД МВС РФ:

  • постановка на реєстраційний облік транспортних засобів (ТЗ) і причепів;
  • зняття з реєстрації автотранспорту (продаж, вивезення за межі країни, викрадення, утилізація);
  • відновлення та припинення реєстрації ТЗ;
  • тимчасова реєстрація ТЗ (на обмежений термін);
  • зміна персональних даних власника авто (П.І.Б., адреса);
  • зміна реєстраційних відомостей про власника (зміна власника);
  • зміна реєстраційних даних авто в зв'язку з втратою і видачею нових СТС, ПТС або госномеров на автомобіль;
  • зміна облікових даних ТЗ (колір, переобладнання);
  • перевірка наявності штрафів ГИБДД ;
  • проведення іспитів в ГИБДД, отримання та заміна водійських прав.

Для отримання послуги потрібно зайти в Особистий кабінет порталу держпослуги і із запропонованого списку популярних послуг вибрати необхідну або клікнувши на відповідний орган влади МВС - перейти на сторінку з переліком послуг.

Кожна послуга докладно висвітлена на самому порталі, необхідно тільки послідовно заповнять запитувані поля.

Зіткнувшись з будь-якими проблемами при взаємодії з держструктурами, зверніться за безкоштовною юридичною консультацією до наших експертів, заповнивши форму-запит в кінці статті.

Розглянемо для прикладу процедуру подачі заяви на реєстрацію автомобіля:

Розглянемо для прикладу процедуру подачі заяви на реєстрацію автомобіля:

  1. Вибравши потрібну службу зі списку онлайн-сервісів МВС, ознайомившись з порядком її надання та натиснувши кнопку "Отримати послугу", переходимо до безпосереднього оформлення електронного запиту.
  2. Необхідно послідовно заповнити електронну форму. При цьому в багато основні поля будуть автоматично внесені відомості відповідно до ступеня заповненості профілю вашого профілю.
  3. Наступним етапом буде вибір підрозділу ГИБДД, а також дати і часу зручних для відвідування.
  4. По завершенні оформлення електронної форми, система проведе процедуру перевірки і реєстрації відправленого запиту на надання послуги.
  5. У разі відповідності вашої заявки всім вимогам, надійде сповіщення про прийняття заяви до розгляду. В іншому випадку ви отримаєте мотивовану відмову в наданні послуги. Заява перевіряється і реєструється протягом 5 хвилин.
  6. Скористайтеся можливістю роздрукувати заповнену заяву, електронний квиток на прийом в ДАІ і необхідні квитанції на оплату держмита. Перевірте заяву і в разі необхідності внесіть корективи або роздрукуйте чистий бланк і заново заповніть його вручну.
  7. Завчасно зробіть оплату держмита в зручному для вас місці.
  8. У призначений час прибудьте з повним пакетом оригіналів документів на чистому автомобілі в підрозділ ГИБДД.
  9. Подайте заяву і необхідні документи у відведений вікно, а в разі відсутності такого дочекайтеся виклику за номером електронного квитка.
  10. Пройдіть огляд автомобіля. У разі якщо ви успішно роздрукували зареєстроване заяву ви можете відразу після прибуття пройти огляд ТЗ, минаючи попередній пункт.
  11. Підійдіть за видачею реєстраційних документів та держзнаків.

Більш детально ознайомитися з процесом постановки на облік автотранспорту і причинами відмови в реєстрації, дізнатися вартість надання послуги та підготувати необхідні документи, ви можете, прочитавши наступну статтю .

Перегляньте відеоролик про те, як зареєструвати придбане авто, оформивши попередній запис в ГИБДД через інтернет-портал держпослуги:

Переваги онлайн-запису

Незаперечною перевагою попереднім записом через інтернет є значна економія часу і зручність оформлення запиту до держустанов.

Скориставшись можливістю оформити попередню запис, ви на стадії подачі заяви пройдете перевірку, що дає гарантію відповідності наявних документів вимогам, що пред'являються. А в разі виявлення невідповідностей будете мати можливість завчасно їх усунути, тим самим звівши до мінімуму перспективу отримання відмови в наданні послуги.

Надання послуг строго регламентований процес, і в разі подачі заявки через портал держпослуги, чиновники самі суворо відстежують, щоб весь процес укладався в відведені на виконання терміни. У переважній більшості випадків в держустановах заявників, які оформили запис через інтернет, до призначеного часу вже з нетерпінням чекають.

До перерахованих переваг онлайн-запису можна також віднести і такі моменти:

  • швидкість надання послуг (оперативність виконання, можливою завдяки тому, що до моменту звернення до підрозділу велика частина відомостей за вашою заявою вже занесена в електронну базу і перевірена по базах державних структур);
  • обслуговування в окремо виділеному вікні;
  • відсутність необхідності заповнення вручну додаткових бланків в місці звернення;
  • доступ до офіційних форм заяв і документів;
  • моніторинг ходу надання послуг;
  • отримання держпослуг і інформації про результати діяльності державних органів;
  • надання документів та результатів в електронному вигляді;
  • мінімізація особистого взаємодії громадян з чиновницьким апаратом;
  • забезпечення вільного доступу до інформації, прозорість держструктур.

На закінчення хочеться побажати, всім читачам крокувати в ногу з прогресом, а в разі виникнення спірних моментів звертайтеся за правовою підтримкою до наших юристів-консультантів.

Отримайте безкоштовну юридичну консультацію прямо зараз