Реклама
Реклама
Реклама

Чому в Залізничному дешеві квартири

  1. Транспортна доступність Залізничного - пробки і штовханина
  2. Екологія Залізничного в тяжкому стані
  3. інфраструктура Залізничного
  4. Комфорт міського середовища Залізничного
  5. Вторинний ринок нерухомості в Залізничному
  6. Огляд новобудов міста Залізничний
  7. Враження й висновки

Для міста, розташованого всього в 10 км. від МКАД, Залізничний пропонує напрочуд недороге житло. Щоб з'ясувати, у чому підступ, портал KVARTIRAzaMKAD.ru відправився на місці оцінити умови життя і вибрати кращі новобудови в Залізничному. Для міста, розташованого всього в 10 км

Залізничний знаходиться в східній частині Московської області в 10 км. від МКАД по Носовихинскому шосе. На його території площею 2 408 га проживає понад 150 тис. Чоловік. Щороку число жителів збільшується приблизно на 2 500 осіб. У 2015 році Залізничний втратив статус міста ставши частиною г. Балашиха, однак, схоже, це ніяк не позначилося на його розвиток і функціонування. Колишній муніципальний об'єкт залишається досить відокремленим і самодостатнім, а так само має ряд особливостей, які варто розглядати окремо від Балашихи.

З боку Москви найближчими сусідами є Реутов, Салтиковка і Балашиха. Далі по Носовихинскому шосе м Електровугілля і Павловський Посад. Південніше знаходяться Люберці і безліч селищ і СНТ.

Транспортна доступність Залізничного - пробки і штовханина

Залізничний відноситься до першого поясу Підмосковних міст, тому щільність транспортного потоку тут дуже висока. Та й саме Носовіхінское шосе сильно завантажене - магістраль має в основному по 2 смуги в кожну сторону, світлофори неадекватно відрегульовані. Наприклад, ділянку від МКАД до в'їзду в місто замість покладених 15-20 хвилин можна проїжджати годину, а то й 2,5 години. Перспектив поліпшення пропускної здатності поки не видно, як і альтернативних варіантів проїзду по іншим магістралях.

Межі та герб Залізничного

Дістатися громадським транспортом до Залізничного можна від станції метро Новокосіно - автобусом №142 або маршрутками №142 і №100. Без урахування пробок час в дорозі складе 30 хвилин. Від автовокзалу в Залізничному так само є маршрути до Балашихи і Люберец.

Швидше і зручніше за все, звичайно, добиратися до Москви на електричці Горьківського напрямку. Час у дорозі від станції Залізнична до Курського вокзалу становить 33 хвилини, а на супутнику - 23 хвилини. Правда і тут в годину пік величезна кількість народу, тому поїздка навіть на супутнику не завжди буває комфортною.

автовокзал Залізничного

Ж / д станція Залізнична

Ж / д станція Залізнична

У планах розвитку є будівництво легкого метро, ​​яке з'єднає Залізничний з сусідніми містами, однак цей проект буде реалізовуватися 10-15 років.

Усередині міста добре розвинений громадський транспорт, що дозволяє скоротити час до станції. Однак пробки тут по силі не поступаються шосе, особливо на центральних вулицях при в'їзді в місто і у мкр-на Саввін.

Екологія Залізничного в тяжкому стані

Перше, на що звертаєш увагу, приїхавши в Залізничний, - важке повітря. Крім того за час прогулянок по місту мій ніс часто вловлював різні неприємні запахи то гару, то невизначених хімікатів, то каналізації. Один раз аромат горілої пластмаси був настільки нестерпний, що було важко дихати.

Причин забруднень атмосфери кілька. По-перше, в межах міста функціонує датський завод Rockwool, що виробляє будівельні матеріали на основі кам'яної вати. По-друге, на тій же території знаходиться підприємство «Росевропласт» з виробництва поліпропіленової плівки. По-третє, поряд з підприємствами знаходиться велике звалище, де спалюється сміття.

Згідно з даними моніторингових служб, в Залізничному зафіксовано забруднення повітря діоксидом азоту, підвищений вміст вихлопних газів через потік автомобілів. Трапляються і викиди шкідливих речовин з підприємств. Саввінской ставки, розташовані в межах міста так само страждають від викидів відходів і каналізації.

Найближче місце для купання - водойма в Кучинський лісопарку по іншу сторону залізниці. Другий зелений острівець - Ольгинській лісопарк, який знаходиться на віддалі від міського середовища. Це «дикий» масив без прогулянкових алей. Ще один парк Пестовський знаходиться в північно-східній частині міста. Місцеві жителі дуже переживають за ці парки, які потроху вирубують на догоду новобудов. У центральній частині міста є декілька скверів, але вони на стільки крихітні, що не можуть зробити суттєвий внесок в міське озеленення.

Сквер у Залізничному

Сквер у Залізничному

Зелені квартали в старих районах міста

Зелені квартали в старих районах міста

У кварталах ЖК «Центр Плюс» практично немає озеленення

У кварталах ЖК «Центр Плюс» практично немає озеленення

Більшість жителів визнають несприятливість екології свого міста, проте знаходяться і ті, хто не помічає негативних явищ. Через рози вітрів Залізничного, де вітер переважно дме з західної, південно-західної або північної сторони, найгірше доводиться жителям р-ну Саввін, і в околицях вул. Ювілейна і Калініна. Найменше страждають від атмосферних «сюрпризів» жителі мікрорайону Ольгіно. Важкий брудне повітря майже завжди в околицях шосе і ж / д.

Думаю, ті, хто працює і проводить дозвілля, в основному, в Москві, можуть не помічати екологічної обстановки міста. А ось ті, хто постійно знаходиться в Залізничному, або «принюхалися», або страждають. З точки зору сприятливої ​​екології деякі жителі радять вибирати квартиру в районі Кучино, хоча і тут зустрічаються відгуки про неприємний запах в повітрі.

інфраструктура Залізничного

Торгово-розважальний сегмент в місті довгий час був в поганому стані. У міру появи нових житлових кварталів стали зводитися і сучасні комплекси.

Більшість ТЦ зосереджені в околицях станції. Найвідоміші «Юніон», «Едельвейс» і «Едельвейс Плюс», «Підмосков'ї». Не так давно відкрився спорткомплекс «Оріон» з басейном, стадіоном і спортивними майданчиками. У центрі Залізничного на місці старого кінотеатру будується новий в складі великого ТРЦ «Кристал».

Цікаво, що на периферії міста, де, в общем-то, щільність забудови така ж висока, нові відбудовані комерційні приміщення стоять без орендарів. Хоча новий МФК будується і між кварталів ЖК «Центр Плюс».

ТРЦ з більярдом і боулінгом в Залізничному

Будується МФК «Кристал»

Будується МФК «Кристал»

СК «Оріон»

СК «Оріон»

В цілому в кожному кварталі є свої економ-маркети і магазини, салони краси і фітнес-центри. Знайшовся навіть один великий книжковий магазин з вражаючим асортиментом, канцелярією і відділом для художників.

Деякі жителі висловлюють невдоволення рівнем розвитку інфраструктури, особливо по частині дозвілля. Дійсно, тут майже ніде гуляти, нікуди піти, немає об'єктів культури. Залишається лише сподіватися, що слідом за підйомом торгового сегменту підтягнеться і розважальний.

Привертає увагу фасад будівлі пельменній

Привертає увагу фасад будівлі пельменній

Стилізований ресторан східної кухні поруч з ЖК «Чайка»

Стилізований ресторан східної кухні поруч з ЖК «Чайка»

Відносно соціальної інфраструктури в Залізничному жителі стикаються з тими ж проблемами, що і в інших містах Московської області. Правда тут навіть з урахуванням високої щільності населення установи більш-менш справляються з навантаженням.

У нових мікрорайонах в обов'язковому порядку будуються власні дитячі установи, в старих кварталах в достатній кількості шкіл і садків, є ліцей і спеціалізовані школи. А ось дозвіллєвих центрів і творчих шкіл не так вже й багато. В основному поширені спортивні секції та можливість займатися плаванням (в місті кілька басейнів).

Будівля школи в ЖК «Центр Плюс»

Будівля школи в ЖК «Центр Плюс»

Соціальна інфраструктура в ЖК «Центр Плюс»

Соціальна інфраструктура в ЖК «Центр Плюс»

Школа в Залізничному

Школа в Залізничному

Основна претензія у жителів до якості медичного обслуговування. Незручність полягає в тому, що фахівці розосереджені по місту в різних відділеннях поліклініки, та й самих установ не так вже й багато для постійно зростаючого населення. Нещодавно відбулося відкриття пологового відділення в мкр. Саввін, але центр прикріпили до області, а не місту, тому потрапити туди жителі можуть тільки по напрямку від районної поліклініки.

Комфорт міського середовища Залізничного

Якщо закрити очі на стан екології і просто пройтися по місту, можна помітити, що він має свій особливий шарм. Яскраві громадські будівлі, кіоски з випічкою і кавою, яскраві дитячі майданчики, сцени з казок на фасадах старих панельок - все це приємно радує погляд.

Хоча є в місті і свої депресивні локації. Наприклад, від величезного занедбаного госпіталю КДБ по спині пробігає холодок. Цю «заброшку» вже кілька років планують перетворити в медцентр федерального масштабу, але поки ніяких змін не відбувається.

Пересуватися по місту досить зручно, хоча на околицях дороги іноді закінчуються тупиком.

Кавовий ларьок з величезним асортиментом напоїв

Графіті в Залізничному

Графіті в Залізничному

Покинутий госпіталь КДБ

Покинутий госпіталь КДБ

Тупик посеред окружної дороги

Тупик посеред окружної дороги

Кольорові під'їзди в Залізничному

Кольорові під'їзди в Залізничному

Дитячі майданчики досить впорядковані

Дитячі майданчики досить впорядковані

Покинутий недобуд в Залізничному

Покинутий недобуд в Залізничному

Незважаючи на велику кількість мігрантів, тут досить стабільно тримається середній рівень безпеки. На вулицях дуже багато дітей.

Події міста висвітлюють кілька інтернет-ресурсів і груп у соціальних мережах, де мешканці звертаються за порадами і діляться новинами. А ось офіційний сайт Залізничного, мабуть після включення до складу Балашихи, перестав функціонувати.

Вторинний ринок нерухомості в Залізничному

Ринок житла в місті перенасичений пропозицією і представлений в основному панельними багатоповерхівками і цегляними будинками. Великий обсяг квартир вийшов на ринок після введення в експлуатацію перших черг нового житлового будівництва. Саме тому, а так само з поправкою на екологічну обстановку і високу щільність забудови, ціни тут одні з найнижчих серед міст, розташованих в «першому поясі» від МКАД. За даними на листопад 2016 року вартість кв. м знаходиться в діапазоні від 81 до 105 тис. рублів, що можна порівняти з такими містами, як Жуковський і Пушкіно, що знаходяться набагато далі від столиці.

Найбільше квартир виставлено на продаж в мікрорайонах панельної забудови Ольгіно і Центральний. Цегляні будинки розташовуються уздовж вул. Піонерська. До речі, в деяких з них можна знайти багатокімнатні квартири з нестандартними плануваннями в Залізничному.

Цегляні будинки в Залізничному

Цегляні будинки в Залізничному

Купити квартиру в цегляному будинку м Залізничний

Купити квартиру в цегляному будинку м Залізничний

Квартири з оригінальними плануваннями в Залізничному

Квартири з оригінальними плануваннями в Залізничному

Монолітних і монолітно-цегельних будинків в Залізничному зовсім не багато. В основному це перші здані черзі житлових комплексів. В середньому в таких будинках «однушку» можна купити від 3,2 до 4,9 млн. Рублів, а «двушку» в діапазоні від 5,0 до 7,4 млн. Рублів.

З них один виділяється проект, який нещодавно вийшов на вторинний ринок - три 22-х поверхових вежі ЖК «На Некрасова» , Розташованих в декількох метрах від Носовихинскому шосе і 5 хвилинах від станції. Звідси і цінник на квартири з оздобленням - 112 тис. Руб. за кв. м. З недоліків можна відзначити шум магістралі і погану інсоляцію кімнат, тому що в квартирах вікна маленькі, ніби з минулого століття.

ЖК «На Некрасова»

ЖК «На Некрасова»

Старі панельні будинки

Старі панельні будинки

Квартири в панельних будинках Залізничного

Квартири в панельних будинках Залізничного

Старі дерев'яні будинки під розселення

Старі дерев'яні будинки під розселення

Огляд новобудов міста Залізничний

Кілька років тому в Залізничному розгорнулася масова житлова забудова. Причому, тут процвітає монополія в особі девелопера «Скопа Нерухомість», за яким числяться кілька зданих комплексів і черг, нові проекти по всьому місту і широкий портфель об'єктів інфраструктури.

В середньому цінник на новобудови на стадії будівництва становить 60 тис. Рублів за кв. м. Діапазон цін на «однушки» - від 2,9 млн. руб., на «двушки» - від 4,1 млн. руб., «троячки» - від 5,9 млн. руб. Дорожче 7 млн. Руб. квартир в новобудовах Залізничного практично немає, а приваблива ціна - основний аргумент більшості забудовників, тим більше, що всі проекти тут виключно економ- і комфорт-класу. Розглянемо активно будуються житлові комплекси на території Залізничного та їх особливості.

Найбільший проект ЖК «Центральний» і ЖК «Центр Плюс» (ЖК «Центр-2», ЖК «Центр +») має вдале розташування відносно шосе і станції (дістатися можна хвилин за 15 пішки). Панельні будинки зводяться різними організаціями - ГК «ПІК» і «ДСК 1». У комплексі вже є кілька заселених кварталів з власної соціальної інфраструктурою і комерційними приміщеннями на перших поверхах.

Правда враження сильно псує висока щільність забудови. В однакових корпусах, що відрізняються лише комбінацією кольорів, досить легко заплутатися. У дворах більшу частину займає обгороджена територія дитячих установ. Це може бути садок, школа або комплекс з басейном. По внутрішньому периметру проїзд для машин, вздовж якого все зайнято машинами - і це в середині робочого дня! Складно уявити, де паркуються ті, хто повертається з роботи під вечір. Багато жителів незадоволені сусідством з покинутим госпіталем, де знаходять притулок нетверезі компанії і наркомани.

На стадії будівництва знаходяться 6 корпусів з терміном здачі в кінці 2017 г. Однак потенціал забудови набагато більше - за новими кварталами є готове простір під наступні будинки. Залежно від статусу готовності вартість кв. м становить від 60 до 89 тис. рублів за даними на листопад 2016 р Квартири продаються як з обробкою, так і без.

Споруджувані корпусу РК «Центр Плюс»

Здані квартали ЖЦ «Центр Плюс»

Здані квартали ЖЦ «Центр Плюс»

У мкр-ні Ольгіно знаходяться відразу три новобудови. ЖК «Чайка» і ЖК «Квартал Центральний» від забудовника «Скопа» зводяться навпроти один одного недалеко від станції. Це схожі один на одного монолітно-цегляні будинки з асортиментом квартир без обробки.

У споруджуваних корпусах цінник від 67 тис. Руб. за кв. м, а в підготовлюваний до здачі корпусі РК «Чайка» від 81 тис. руб. Тут так само спостерігається потенціал для подальшої забудови території, тому що по сусідству знаходяться розсипаються на очах двоповерхові багатоквартирні дерев'яні будинки, що підлягають розселенню. Однак поки ніякої офіційної інформації немає.

Щоб потрапити в ЖК «Ольгине Парк» від забудовника «ГВСУ-Ріелті» треба пройти кілька кварталів приватного сектора. І хоча візуально він знаходиться на околиці міського середовища, транспортна доступність тут зручніше, ніж навіть в ЖК «Центр Плюс». До «Ольгине парк» ходить 2 маршрутки і автобус, зручно доїжджати до Носовихинскому шосе. До ЖК «Центр Плюс» доводитися їхати петляючи вузькими вулицями і долати кілька світлофорів, або пробиратися звивистими стежками через квартали, тому що до комплексу ходить поки всього одна маршрутка.

У ЖК «Ольгине Парк» 7 панельних корпусів (111м) зовсім недавно було побудовано і отримало дозвіл на введення в експлуатацію. При цьому цінник досить доступний від 62 до 89 тис. Руб. за кв. м в квартирах з чорновою обробкою. На даний момент на території комплексу будується школа і упорядковується внутрішній двір.

Правда, мешканці висловлюють занепокоєння, що школа розрахована на молодші класи, а замість садка ясла на першому поверсі одного з будинків. А в зв'язку з високою завантаженістю всіх освітніх установ в Залізничному, влаштувати дитину буде проблематично. Зате тут одна з найкомфортніших екологічних ситуацій - в крокової доступності Ольгинській парк, а троянда вітрів виключає негативний вплив на район в разі викидів з підприємств Rockwool.

ЖК «Квартал Центральний»

ЖК «Чайка»

ЖК «Чайка»

ЖК «Ольгине Парк»

ЖК «Ольгине Парк»

У північно-східній частині міста зводяться два житлових комплекси. Саме тут мені довелося надихатися диму, тому об'єктивно оцінити обстановку буде складніше. ЖК «Столичний» зводиться корпорацією «Главстрой Девелопмент» буквально в чистому полі і в перспективі стане великим самодостатнім мікрорайоном. Тут заплановано 34 монолітно-цегляних багатоповерхових будинки і повний спектр інфраструктури.

Здача першої черги намічено на кінець 2017 г. Вартість починається від 2,5 млн. Рублів за однокімнатну квартиру площею 32 кв. м. Діапазон цін 65 - 85 тис. руб. за кв. м. Квартири продаються з обробкою. Плюсом комплексу можна назвати крокову доступність міської інфраструктури та станції.

Плюсом комплексу можна назвати крокову доступність міської інфраструктури та станції

ЖК «Столичний»

Ще один проект від «Скопа Нерухомість» панельний ЖК в мкр-ні «Саввін» складається з двох корпусів. Весь мікрорайон має не найвигідніше розташування, тому що з одного боку його з двох сторін затискають промзони, а з третього боку - пустир і кладовище. Тут проблеми і з екологією, і з транспортною доступністю - пішки до станції далеко, наземним транспортом - пробки. Втім, це відбивається і в ціннику від 2,3 млн руб. за однокімнатну квартиру без обробки. Середня вартість кв. м - 60 тис. рублів.

Є в Залізничному і один проект новобудови бізнес-класу, що будується в оточенні лісового масиву і з власним водоймою на території. це малоповерховий ЖК «Приозерний» з котеджами і двоповерховими монолітно-цегляними будинками по 8 квартир в кожному.

Житловий комплекс находится по іншу сторону ЗАЛІЗНИЧНИХ колій, Які придется перетінаті щоразу, коли Знадоби міська інфраструктура. У ЖК «Приозерний» всього один тип квартир - двокімнатні квартири метражем 65-77 кв. м з вільним плануванням. Діапазон цін за даними на листопад 2016 р становить 66 - 77 тис. Руб. за кв. м. Здача намічена на кінець 2016 р

Поблизу умовної межі Залізничного, в селищі павичі будується масштабний проект Новоград «павич» . Тут величезний асортимент пропозицій від студій до «трійок», різноманіття планувань і опцій обробки (чорновий / чистової / під ключ). У зв'язку з цим, цінник варіюється від 56 до 79 тис. Руб. за кв. м. Найменшу студію можна купити за 1,9 млн. рублів. Невисока ціна компенсує віддаленість житлового комплексу від шосе, станції і міської інфраструктури.

Враження й висновки

У Залізничному є багато плюсів. Видно, що місто (точніше з 2015 р район Балашихи) розвивається, намагаючись наздогнати попит на сучасну інфраструктуру. Очевидні недоліки Залізничного в несприятливій екології, завантаженості шосе, що з'єднує місто з Москвою, високої щільності забудови, що перетворює деякі райони в мурашник. Головною перевагою є доступна ціна на квартири і широкий асортимент, як на первинному, так і на вторинному ринках з урахуванням, що до Москви всього 30 хвилин на електричці.

Залізничний має великий потенціал подальшої забудови, як у межах міського середовища на місці старого житла, так в освоєнні нових територій. Однак поки в Балашисі введена заборона на нове будівництво, та й без того надлишок пропозицій і помірний попит можуть виявитися стримуючими факторами для нового будівництва.

Кому можна порадити купити квартиру в Залізничному? Я думаю, людям, для яких близькість до Москви і доступність цін є визначальними факторами, а інші характеристики не відіграють особливої ​​ролі. Квартири в Залізничному набувають і місцеві жителі, «прікіпевшіх» до рідного краю, з метою поліпшити житлові умови. Багато хто розглядає місто, як вдалий варіант для тимчасового проживання, тому ринок оренди тут набагато активніше купівлі-продажу.

Кращий район для покупки квартири - Ольгіно або Центральний (в околицях стадіону «Оріон»). Самий некомфортний район Саввін через погану екологію і незручною транспортної доступності. Так само мешканці радять не ставити на чільне місце міську інфраструктуру і доглядати новобудови в навколишніх районах Кучино, мкр. Марза і т.д., де менше забруднюючих екологію факторів, а ціни можуть виявитися навіть нижче.

Рівень комфорту р Залізничний 11.9 з 20

Кому можна порадити купити квартиру в Залізничному?