Реклама
Реклама
Реклама

У Піонерському відкриють торгову галерею килимів з Азербайджану під назвою Baku Plaza

Baku Plaza стоїть навпроти зупинки "Борова".

Частинка Азербайджану в Піонерському селищі - на одному з об'єктів, який побудували ще рік тому, але так і не відкрили, - з'явилася яскрава вивіска - Baku Plaza. Через півтора місяці тут відкриється такий собі будинок побутових послуг, а на третьому поверсі з'явиться торгово-виставкова галерея килимів.

- Це буде будинок побутового обслуговування - ательє, ремонт та пошиття одягу, хімчистка. А на останньому поверсі буде виставковий зал - "Килими Азербайджану", - пояснив Е1.RU глава азербайджанської діаспори Шахін Шіхлінскій.

Торгову галерею з килимами ручної роботи, які будуть привозити з Азербайджану, відкриває підприємець з Баку, звідси і назва. Як розповів Шіхлінскій, цей же бізнесмен відкрив подібні галереї в рідній столиці і в Москві.

Всього в Baku Plaza працюватимуть близько 100 чоловік, зараз тут обладнали робочі місця і завозять килими. Крім того, як розповів глава діаспори, там будуть салон краси, продуктові магазини і прийом товару на хімчистку.

Крім того, як розповів глава діаспори, там будуть салон краси, продуктові магазини і прийом товару на хімчистку

Вивіска на будівлі з'явилася всього кілька днів тому. Вивіска на будівлі з'явилася всього кілька днів тому Відкриття галереї в Москві. У Москву приїхали наші чиновники.

Мешканка будинку на Сулімова - Ніна - розповіла, що за цією спорудою вона спостерігає не перший рік.

- Років зо три тому його почали будувати. Мешканці сусіднього будинку влаштовували акції протесту, навіть мітинги збирали, писали депутатам. Вони боялися, що будівля їм закриє світло. Але все одно побудували. У минулому році воно вже було готово, а вивіска з'явилася недавно. Вона забійна, звичайно. З чуток, там буде будинок побутового обслуговування. Щось типу пральні. Але навіщо вивіска така? Мало того що через квартал у нас міграційний центр відкрили. Будували б на Сортировці, там ціла резервація. Навіщо в наш тихий район це все тягнути, - пояснила Е1.RU читачка Ніна.

На картах цей об'єкт ще не з'явився, якщо відкрити панораму Яндекс.Карт, то за адресою Сулімова, 21 красується пустир.

Так це місце виглядало пару років назад. Так це місце виглядало пару років назад Відстань від житлового будинку до будинку побутових послуг. Мешканці боялися, що будуть порушені норми інсоляції.

Відзначимо, що недалеко від цього місця компанія ЛСР на місці старої військової бази збирається будувати житловий комплекс "Кольоровий бульвар".

Текст: Анастасія МОСКВІНА, Марія ІГНАТОВА
Фото: Олександр ПРОХОДСКОЙ; Яндекс мапи; Шахін Шіхлінскій

Але навіщо вивіска така?