Реклама
Реклама
Реклама

У Москві не будуть приносити в жертву баранів на Курбан-байрам

Фото: ТАСС / Георгій Малець

На території Москви не будуть організовувати місця для жертвоприношень баранів на Курбан-байрам, повідомляє Агентство "Москва" .

Як розповів журналістам перший заступник голови Ради муфтіїв Росії і Духовного управління мусульман РФ Рушан Аббясов, все жертвопринесення будуть проведені на території Московської області.

"Ми йдемо в ногу з часом, і в Москві таких місць організовано не буде", - сказав він, нагадавши, що в минулому році одна з точок забою тварин працювала на території села Сатіно-Татарське, що входить до складу Москви.

Один м'ясокомбінат і одна бійня працюватимуть з 1 по 3 вересня в Балашисі, Хімках, Домодєдово, Звенигороді, Істрі, Коломенському, Ленінському, Ногинском, Пушкінському, Рузском, Сергієво-Посадському, Солнечногорском, Щелковском районах.

Курбан-байрам - один з головних святом ісламу, знаменує закінчення хаджу. Дата початку Курбан-байраму визначається за мусульманським місячним календарем і щороку змінюється, святкується він протягом трьох днів. У цьому році свято випадає на 1 вересня.

Раніше Рада муфтіїв Росії рекомендував школам, розташованим поблизу мечетей, почати урочисті лінійки 1 вересня на кілька годин пізніше звичайного, але не переносити захід на інші дні.

За словами керівника прес-служби організації Гульнур Газизова, святкові намази близько мечетей розпочнуться близько 7:00 і закінчаться о 8:00. У 8: 30-9: 00 поруч з мечетями вже нікого не буде, проте школам рекомендували провести лінійки не в 9.00, а на годину-півтора пізніше.

У зв'язку з цим урочисту лінійку до Дня знань в московській школі № 2107, яка знаходиться у Соборної мечеті в Міщанському районі перенесли з 1 на 4 вересня. Це ініціатива батьків, яку підтримали на керуючому раді школи. При цьому вже 1 вересня школа буде працювати в нормальному режимі. Йдеться про перенесення тільки урочистої лінійки.

Поділитися в соціальних мережах: