Реклама
Реклама
Реклама

У Дніпропетровську згорів магазин для байкерів

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

4 лютого 2009, 18:50 Переглядів: 4 лютого 2009, 18:50 Переглядів:   Попелище

Попелище. Двірники цілий день виносили згорілі шкіряні куртки.

У середу в підвалі житлового будинку на вулиці Вакуленчука прогримів вибух. Близько першої години ночі мешканці будинку №80-а, який знаходиться поруч з ринком, почули незрозумілий бавовна. Перше, про що подумали, розповідають люди - петарда. Тут часто підлітки пустують. Тому особливого значення шуму люди не зрадили. Але через пару хвилин стався більш гучний хлопок. Як розповіли "Сегодня" мешканці, все відразу, хто в чому був, кинулись на вулицю, боячись, що трапилася трагедія і будинок ось-ось може обвалитися. В цей час в торці п'ятиповерхівки вже палав підвал, в якому знаходився магазин одягу для байкерів, а з проспекту Кірова завертала пожежна машина.

ПІДПАЛ. "Був сильний запах бензину", - говорить місцева мешканка Антоніна. - "Швидше за все це зробив хтось спеціально". Для того щоб загасити вогонь, за оповіданням жінки, пожежним знадобилося трохи більше години.

Вибуховою хвилею у людей на другому і третьому поверхах вибило шибки у вікнах, а в самих квартирах весь день стояв запах гару. "Всі речі вдома просто потрібно викинути. Вони все в сажі", - скаржиться Антоніна. Своє пластикове вікно вона поставила за 3 тисячі гривень. Каже, що тепер не знає, де взяти гроші на нове. Постраждав також і сусідній будинок - №80. Тут в дев'яти квартирах також вилетіли шибки.

До першої години дня працівники місцевого ЖЕКу вже активно розбирали завали, з згорілого підвалу виносили обгорілі фанеру і гуму. За словами комунальників, про те, що стало причиною НП, їм нічого не відомо. Мовляв їх справа маленька - прибрати сміття.

Сам же магазин перетворився на попелище. Як виявилося, кілька кімнат господар магазину використовував як склад, зберігаючи там стопки шкіряних капелюхів, штанів, курток. Саме через шкіри дим, згадують мешканці, був таким їдким. Найсильніше від вогню постраждала перша кімната, де був власне магазин. До інших кімнатах полум'я не встигло підібратися близько. Ремонт господареві приміщення все ж робити доведеться серйозний.

Господар магазину - Костянтин - прибув на місце вже о четвертій годині ранку. Ближче до ранку під'їхали і співробітники міліції. "Це однозначно був підпал", - тільки й заявив нам господар, проте на питання, хто міг таким чином йому насолити, лише розвів руками. Вчора на місці працювали співробітники правоохоронних органів. Від коментарів вони утримуються, і версій того, що сталося не озвучують. Про те, що встановити причину пожежі, - справа експертів, розповіли нам і в прес-службі обласного УМНС.

"ВИНУВАТЕЦЬ" ПОЖЕЖІ оплатити ремонт

Дивно, але працівники жеку зреагували на ситуацію практично моментально. З самого ранку вони зібралися на місці пожежі, вислухали скарги всіх мешканців, справно записуючи, що у кого постраждало, і взялися до роботи. До обіду у двір занесли скла і почали їх установку. Першим вікна вставили мешканцям п'ятого поверху 80-го будинку. У них в квартирі 10-місячний малюк. До речі, мешканці кажуть, що гроші на ремонт вікон дав сам Костянтин - господар байкерської лавки. Та й взагалі відгукуються про нього все тільки позитивно. Кажуть, що всьому двору допомагав не раз грошима і ремонтом. На питання "Сегодня", хто міг організувати підпал, все тільки розводять руками.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпропетровську згорів магазин для байкерів". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Негодова Ольга

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.