Реклама
Реклама
Реклама

«Правильно, що знесуть»: екс-власник приладобудівного заводу пояснив, чому продав його УГМК

Компанія PRINZIP хотіла перетворити цю будівлю в елітне житло, але продала його УГМК, дізнавшись про плани зробити там музей

Засновник компанії PRINZIP Геннадій Черних прокоментував продаж будівлі приладобудівного заводу на набережній Исети.

Угода відбулася майже рік тому , Новим власником стала УГМК. Довгий час сторони відмовлялися обговорювати продаж. Ходили чутки, що новий власник планує перетворити завод в суспільний простір ( на противагу елітного житла , Яке хотів побудувати PRINZIP). Але офіційно це ніхто не підтверджував. І ось недавно в інтерв'ю E1.RU глава УГМК Андрій Козіцин розповів, що на місці заводу з'явиться культурний об'єкт. старе будівлю буде знесено .

Як пояснив E1.RU Геннадій Черних, Уральська гірничо-металургійна компанія сама прийшла до них з пропозицією про продаж.

- Так, вони звернулися до нас. І це був саме діалог. Ми з ними сіли, проговорили, вони там хотіли збудувати музей. Мене надихнуло, що це буде громадський простір, - розповів Черних. - Ми собі за фінансовими можливостями такого не можемо дозволити. І якби йшлося просто про продаж [для будівництва житлового будинку], то ми б його не продали.

Геннадій Черних визнав, що проект елітного житла для їх компанії був дуже прибутковим, але ідея музею переважила. При цьому УГМК відразу повідомила, що будівля заводу планує знести.

- І це правильно. Давайте будемо чесними: будівля з себе абсолютно нічого не представляє, - зазначив Черних. - Ніякої у нього культурної цінності немає. Слава богу, більшовики там не ночував. Звичайне промислова будівля, побудоване для виробництва, знаходиться в центрі міста. Ми були присутні, коли звідти вивозили все. Туди заходиш, там пахне всюди емульсією, лаком, фарбою - це було не саме чисте виробництво. Навіщо такий будинок в центрі міста? Розумієте, УГМК витрачає колосальні гроші на те, щоб зараз цей майданчик всю розчистити, з усіма домовитися. І вони зроблять там видатний об'єкт. Коли я почув їхню ідею, ми поговорили, я зрозумів, що вони саме це і робитимуть, я відразу прийняв рішення, що так, ми продамо цей об'єкт.

Суму угоди Геннадій Черних назвати відмовився. Інтерв'ю із засновником PRINZIP, де він розповість про прогнози на 2019 рік і інших проектах компанії, можна буде прочитати найближчим часом. Наприклад, PRINZIP планує побудувати в центрі Єкатеринбурга будинок-шкатулку на 20 квартир .

Текст: Ксенія ДУБІНІНА
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

Навіщо такий будинок в центрі міста?