Реклама
Реклама
Реклама

ЗАЗ змінив назву і форму власності

  1. Орфографічна помилка в тексті:

28 грудня 2016, 11:03 Переглядів: 28 грудня 2016, 11:03 Переглядів:   ЗАЗ тепер називається Промавтоінвест

ЗАЗ тепер називається "Промавтоінвест". Фото: yakiev.com.

ПАТ "Запорізький автомобільний завод" (ПАТ " ЗАЗ "), Що входить в корпорацію" УкрАВТО ", змінив назву на" Промавтоінвест "і форму власності з публічного на приватне акціонерне товариство .

Згідно з повідомленням підприємства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), таке рішення прийняли його акціонери на позачергових загальних зборах 26 грудня 2016 року. Відповідні зміни зареєстровані в держреєстрі юросіб 27 грудня.

"Промавтоінвест" (раніше - ЗАЗ) методом повномасштабного виробництва випускає автомобілі під брендом ЗАЗ (Lanos, Sens, Lanos-фургон, Forzа, Vida), вантажні та автобуси на шасі і агрегатах індійської ТАТА. При цьому техніка випускається тільки під конкретні потреби ринку.

За даними асоціації "Укравтопром", в листопаді 2016 року підприємство випустило 300 легкових автомобілів, що в п'ять разів перевищило аналогічний показник жовтня поточного року (59 од.). Раніше повідомлялося, що в жовтні завод відновив виробництво автомобілів після простою з початку цього року.

Крім того, згідно зі статистикою асоціації, в листопаді 2016 "Промавтоінвест" справив 50 комерційних автомобілів в порівнянні з 12 в жовтні, а також два автобуси (в жовтні жодного). Тобто, в цілому виробництво авто на заводі в листопаді зросла майже в п'ять разів - до 352 од.

У той же час в порівнянні з листопадом 2015 року "Промавтоінвест" скоротив випуск автотранспортних засобів більш ніж удвічі, в тому числі легкових автомобілів - в 2,3 рази, комерційних - на 20,6%. Автобуси в листопаді минулого року завод не випускав.

За даними AUTO-Consulting, в листопаді 2016 року продажі автомобілів "Промавтоінвеста" в Україні скоротилися на 23% до жовтня, склавши 244 од. (Частка ринку - 3,3%).

АТ "УкрАВТО" зареєстровано в 1992 році. Володіє контрольним пакетом акцій ПрАТ "Промавтоінвест", польського автозаводу FSO . У структуру корпорації входять більше 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб'юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

промисловість

, авто , підприємство , ЗАЗ , виробництво , випуск , акціонерне товариство , автобуси , vida , НКЦПФР , акціонери

Ви зараз переглядаєте новина "ЗАЗ змінив назву і форму власності". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ