Реклама
Реклама
Реклама

Довіреність на отримання і перегін автомобіля

  1. Довіреність на отримання і перегін автомобіля Останні нормативно-правові акти, прийняті державною...
  2. Довіреність на перегін автомобіля

Довіреність на отримання і перегін автомобіля

Останні нормативно-правові акти, прийняті державною думою, і вступили в законну силу на території Росії, значно спростили процедуру придбання автотранспортних засобів, скоротили кількість документів, необхідних для надання в органи внутрішніх справ для їх реєстрації та перереєстрації.

Останні нормативно-правові акти, прийняті державною думою, і вступили в законну силу на території Росії, значно спростили процедуру придбання автотранспортних засобів, скоротили кількість документів, необхідних для надання в органи внутрішніх справ для їх реєстрації та перереєстрації

так, придбання автомобіля і постановка його на облік в структурному підрозділі ДАІ, зараз не займає багато часу і не вимагає паперової тяганини. Клопоти з оформленням, можуть виникнути в разі придбання машини за кордоном або в іншому місті Росії, так як крім самого укладення договору , Необхідне оформлення додаткових документів. Найчастіше, покупці вдаються до послуг представників за наданням подібних послуг і складають довіреність на отримання автомобіля, а також його покупку, перегін до місця свого постійного проживання.

Довіреність на отримання автомобіля

У разі неможливості самостійно укласти договір купівлі- продажу автотранспортного кошти, зробити його оплату, фактично отримати правовстановлюючі документи і сам автомобіль, покупець може скласти письмове доручення третій особі здійснити дані дії. Зазвичай, такі ситуації відбуваються, коли машина знаходиться в іншому регіоні або державі.

Для надання юридичної сили довіреності на отримання автомобіля, вона підлягає засвідченню у нотаріуса. Якщо договір купівлі-продажу вже укладено, в дорученні вказується повноваження тільки на фактичне отримання машини, а також прописуються її ідентифікаційні дані.

Коли набувач ще не знає, який автомобіль бажає купити, він становить довіреність на вчинення всіх юридично значущих дій по вибору авто:

  • висновком самої угоди купівлі-продажу,
  • отримання паспорта транспортного засобу та реєстраційних документів при їх наявності,
  • страхування машини,
  • оформлення страхового поліса ,
  • внесення в нього третіх осіб.

Якщо автомобіль знаходиться за кордоном Росії, в текст доручення включаються повноваження з представництва інтересів в митних органах, проходження процедури розмитнення, сплати всіх необхідних зборів і мит, отримання документів і т.д. При цьому довіритель може не ідентифікувати транспортний засіб, а вказати, здійснювати зазначені дії відносно авто будь-якої марки і будь-якої моделі.

Довіреність на перегін автомобіля

Так як зараз письмового доручення на керування автотранспортним засобом вже не потрібно, в разі покупки на ім'я довірителя машини, представник вправі керувати нею за умови внесення його в страховий поліс. оформляти доручення на перегін автомобіля необхідно тільки в разі придбання його на території іншої держави і перетину на ньому кордону Росії. При цьому документ обов'язково повинен бути посвідчений нотаріально, інакше митні органи заборонять в'їзд в країну.

Зазвичай, в текст довіреності на перегін автомобіля, крім права безпосереднього управління ним, включає повноваження з представництва інтересів в органах ГИБДД по шляху проходження, оформлення страхових і митних документів, постановку транспортного засобу на облік за місцем проживання власника, отримання ПТС і свідоцтва про реєстрацію, а також номерних знаків. Для її оформлення довіритель повинен звернутися в будь-яку нотаріальну контору зі своїм паспортом або іншим документів, які б його особистість.