Реклама
Реклама
Реклама

Учні кременчуцької автошколи не можуть отримати права: їм кажуть, що через ... Малецького

Директор автошколи пов'язує ситуацію, що склалася з перенесенням сесії міськради   У «Кременчуцький Телеграф» звернулися учні автошколи «Викта»

Директор автошколи пов'язує ситуацію, що склалася з перенесенням сесії міськради

У «Кременчуцький Телеграф» звернулися учні автошколи «Викта». Вони розповіли, що зіткнулися з тим, що не можуть отримати водійські посвідчення, і не зможуть отримати його ще найближчі два місяці:

- Ми почали вчитися на початку березня, - розповідає Микола. - Зараз у нас залишилося три заняття. Але права ми отримати зможемо, в кращому випадку, лише через два місяці. Директор автошколи не зареєстрував групу до сих пір. А з моменту реєстрації має пройти 2 місяці, щоб ми могли здавати іспит в сервісному центрі МВС. Ми попросили повернути гроші за навчання, але він відмовився. Щоразу він придумує нову версію, чому так відбувається.

Як повідомив нам директор автошколи «Викта» Андрій Дягілєв, ситуація, що склалася пов'язана з тим, що у автошколи закінчився договір оренди площадки для навчання, а сесія міськради, на якій його продовжили, відбулася тільки в кінці березня, а не в січні, як він планував . Через це у автошколи не було можливості зареєструвати групу - без документів про наявність майданчика система просто не пропустить.

Автошкола бере в суборенду земельну ділянку на вул. Лебединою, 1 у ПП «Богдан». 29 березня рішенням міськради земельну ділянку передали в оренду підприємству. На питання про те, чому не вирішили цю проблему ще в квітні, А. Дягілєв відповів, що весь цей час збирали документи, а потім «мер міста поїхав у відпустку і документи підписати нікому» (але є ж заступники! - ред.).

За словами директора автошколи, всі документи доробить і зареєструє групу він 10-11 травня. До цього часу нового набору на навчання не буде. А тим, хто став заручником цієї ситуації, Андрій Дягілєв пообіцяв організувати додаткові заняття, щоб учні не упустили навички.

Проте, група почала вчитися в кінці лютого. Інформація про те, що дата сесії призначена на 29 березня, було відомо мінімум 10 березня. Керівництво автошколи повинно було розуміти, що не встигне отримати документи на оренду майданчика для навчання, і, слідчо, не зможе зареєструвати групу. Однак, за словами учнів, їх ніхто не попереджав про те, що вони не зможуть отримати документи про закінчення школи вчасно.

Учні автошколи, які не змогли отримати документи вже готуються подати позов до суду. Їх мета - повернути кошти, які вони сплатили за навчання.