Реклама
Реклама
Реклама

Харчування ноутбука від автомобільного акумулятора замість штатного

14.06.2012, 18:51

Реєстрація: 15.07.2006

Повідомлень: 62

Цитата:

Повідомлення від Reset

Колись старий Dell мав так. Чи не собі. Там дивний керований (типу) блок живлення був, відповідно - вилка в ноут 3х контактна, один - управління БП.

У делла так, там додатковий контакт, в більшості їх немає, просто харчування.

Цитата:

Повідомлення від VVVs

1 З 12,6 отримати 10,8 не питання.
2 Чому щось повинно згоріти, якщо напруга в нормі. Чи не стартанет можливо, але для того, щоб ноут міг визначити визначити, що немає штатного акумулятора, потрібно спочатку стартанути. Швидше стартанет і почне волати що несправний акумулятор. Як я розумію спілкування ноута з акумулятором проводиться для контролю температури і, можливо, зарядного струму (з метою забезпечення безпеки заряду). Якщо не підключення додаткових контактів акумулятора буде сприйнято як аварійний режим для акумулятора, тоді, напевно, він стартанет і відразу вимкнеться
3 Якщо не сильно складно кинь свою схему. Спаяти не складно, але не люблю зробленого на соплях, а конструктивне оформлення напружує.

1. Не розумію, чому Ви так вчепилися за ідею саме підсунути автомобільний аакумулятор в ноуту, якщо вже на те пішло, то набагато простіше піти і купити автомобільний перетворювач для ноута, благо є.
2. Ще раз, акумулятор спілкується з ноутом по квадратній шині, мульт зчитує стані і наявність батареї до старту, для цього не треба стартувати. Спілкування відбувається на предмет стану і заряду, температура і ток контролюються самим контролером акумулятора, так само як і аварійні ситуації. У різних моделях алгоритм може відрізнятися. Ви запитали про підводні камені, отримали деяку інформацію, далі думати і вирішувати Вам, я вже вище писав, візьміть і спробуйте, заодно і опишете що вийшло.
3. схемку не дам, лінь з книги змальовувати. Ось перша-ліпша.
1