Реклама
Реклама
Реклама

Вибираємо хмарну систему управління готелем

  1. MaxiBooking
  2. Bnovo PMS
  3. BookingLite
  4. Lite PMS
  5. Mews Commander
  6. Newhotel Cloud PMS
  7. Clock PMS
  8. TravelLine: WebPMS
  9. Colibri PMS
  10. FlagmanAir
  11. Frontdesk24
  12. HMA Ecvi
  13. HMS OtelMS
  14. jПарус-Готель
  15. PMS Cloud
  16. PMS HotelCloud
  17. Resonline

Вибираєте хмарну PMS-систему для свого готелю або хостелу Вибираєте хмарну PMS-систему для свого готелю або хостелу? Подібних систем сьогодні створено чимало. Щоб зрозуміти, які з них можуть підійти за своїми функціональними можливостями і вартості того чи іншого об'єкту розміщення, TourBC.ru вирішив розібратися в питанні і підготувати короткий огляд сучасних хмарних систем управління готелем.

Сьогодні на ринку представлено досить велику кількість різних PMS-систем (скор. «Property management system», з англ. «Система управління об'єктом розміщення») для автоматизованого управління готелями. Подібні системи є комп'ютерні програми, що встановлюються на персональні комп'ютери користувачів або надаються в оренду у вигляді хмарних додатків, що виконують всі основні операції, з якими мають справу працівники готелей, і використовують при цьому єдину інформаційну базу.

Як правило, в число основних функцій, які повинні бути присутніми в автоматизованих системах управління, входять наступні:

  • управління бронюванням
  • управління номерним фондом
  • управління бухгалтерією
  • управління клієнтами
  • адміністрування.

управління бронюванням   управління номерним фондом   управління бухгалтерією   управління клієнтами   адміністрування

Безумовно, що зростання інтересу до хмарних технологій не міг обійти стороною і сферу гостинності, і на сьогоднішній день кількість хмарних рішень для управління готелями вже, можливо, поступово почало перевищувати число існуючих десктопних рішень для подібного класу задач. Ваша можливість використовувати з будь-яких комп'ютерних пристроїв, включаючи мобільні, з будь-якої точки простору, де є вихід в мережу Інтернет, можливість безпечно зберігати дані віддалено на веб-серверах, зробили хмарні технології вкрай привабливою моделлю і для розробників програмного забезпечення в сфері готельного бізнесу.

Вивчивши існуючі на ринку хмарні рішення для управління готелями, ми відібрали для нашого короткого огляду найбільш відомі PMS-системи, що існують зараз на ринку IT-рішень для готелів та готелів. В огляд увійшли як системи від російських розробників, так і системи від зарубіжних розробників з можливістю використання російської мови в інтерфейсі програми:

MaxiBooking

MaxiBooking

MaxiBooking - хмарна система для управління готелями, апартаментами, хостеламі і іншими об'єктами сфери гостинності.

Єдиний інтерфейс управління містить всі необхідні модулі для успішної роботи: модуль бронювання і оплат, channel manager - настройку синхронізації з інтернет-порталами з бронювання готелів, такими як Booking.com, Expedia, 101Отель і ін., Інтерактивну шахматку, облік номерного фонду, клієнтської бази, можливість настройки гнучких тарифів, облік розрахунків, блок звітів і аналітики.

Відмінною особливістю MaxiBooking є готове рішення - сайт для готелю з модулем бронювання та оплати, який автоматично розгортається прямо з програми. Робочий сайт в інтернеті можна опублікувати буквально за 10 хвилин. Завдяки тому, що сайт від MaxiBooking формується на базі програми - все броні, що надходять в готель з будь-яких джерел, автоматично збираються в одному місці. Власник готелю в особистому кабінеті бачить всю інформацію про броня, які приходять не тільки з сайту, але і з порталів бронювання, створювати броні від клієнтів по телефону або електронній пошті.

Функція многоотельності дозволяє вести в єдиній базі кілька об'єктів. Передбачена можливість обліку як за номерами, так і по ліжко-місцях.

При роботі можна використовувати як всі функції програми, так і вибірково тільки необхідні.

Вартість рішення від 600 руб / місяць. Передбачено безкоштовний тестовий період протягом 15 днів.

сайт продукту https://maxi-booking.ru/

Bnovo PMS

Bnovo PMS - система управління готелем, рішення для автоматизації обліку і обслуговування гостей, управління завантаженням номерного фонду і тарифами, формування звітності, аналізу ефективності діяльності готелю і підвищення лояльності клієнтів Bnovo PMS - система управління готелем, рішення для автоматизації обліку і обслуговування гостей, управління завантаженням номерного фонду і тарифами, формування звітності, аналізу ефективності діяльності готелю і підвищення лояльності клієнтів. Система може бути використана для управління невеликими готелями, хостеламі, апартаментами, санаторіями і пансіонатами.

Bnovo PMS є однією з найбільш функціональних систем в своєму класі, має приємний графічним інтерфейсом і зручним інструментом для управління замовленнями. Продукт постійно розвивається, регулярно випускаються нові версії з розширеними можливостями і новими інструментами. Розробником системи є російська компанія Bnovo, одна з провідних компаній в Росії і Європі, що спеціалізуються на створенні програмного забезпечення для готельного бізнесу, існуюча на ринку з 2012 року.

Мінімальна вартість використання програми Bnovo PMS становить 8280 рублів на рік і не залежить від кількості номерів в готелі.

Сайт розробника: http://www.bnovo.ru/

BookingLite

BookingLite

PMS BookingLite - хмарна система управління готелем для готельного бізнесу, існуюча на російському ринку програмного забезпечення з 2016 року. Позиціонується розробниками як рішення для готелів, готелів, хостелів та апартаментів. Система призначена для автоматизації процесу обліку та обслуговування гостей, управління номерним фондом, тарифами, фінансами, звітністю. До складу BookingLite також входять різні спеціальні інструменти для аналізу ефективності роботи готелю, більшість з яких можуть бути використані отельерами безкоштовно.

Завдяки інтеграції з власним Channel Manager система PMS BookingLite дозволяє здійснювати продаж за допомогою більш ніж 10 підключених каналів онлайн-бронювання, таких як Booking.com, Островок.ру, Expedia, Hotels.com та ін., Контролювати надходять бронювання, управляти квотами і цінами.

Для автоматизації процесу бронювання з готельного сайту, готелями може бути використаний входить до складу BookingLite модуль онлайн-бронювання для сайту готелю. Також отельерам розробники пропонують модуль повідомлень для створення і відправки інформаційних повідомлень своїм клієнтам і співробітникам за допомогою електронної пошти або SMS-повідомлень.

Відмінними рисами рішення є її простота, зручність, надійність і швидкість. Крім цього, в програмі реалізована підтримка російської, англійської та німецької мов інтерфейсу.

Мінімальна вартість використання хмарної системи управління готелем PMS BookingLite становить 490 рублів на рік і не залежить від обсягу номерного фонду готелю. Допомога в налаштуванні, навчання і підтримка надаються розробниками безкоштовно.

Сайт продукту: https://bookinglite.ru/

Lite PMS

Lite PMS - онлайн-система управління готелем, хостелом і апартаментами, розроблена в Росії в 2015 році Lite PMS - онлайн-система управління готелем, хостелом і апартаментами, розроблена в Росії в 2015 році. Позиціонується як програма для управління об'єктами розміщення будь-якого розміру (готелями, готелями, хостеламі, пансіонатами, санаторіями, будинками відпочинку, апартаментами, квартирами, заміськими будинками, готелями для тварин і т.д.).

Система має досить простим графічним інтерфейсом, дозволяє здійснювати управління бронюванням за допомогою «шахматки», виробляти онлайн-оплату бронею без посередників і додаткових комісій за допомогою інтегрованих з системою популярних платіжних сервісів, вести клієнтську базу, здійснювати погодинне бронювання, працювати з інформацією про замовлення на мобільних пристроях і т.д.

Основні можливості системи надаються розробниками безкоштовно, чим не може похвалитися жодна з інших PMS-систем. Мінімальна вартість використання розширених функціональних можливостей Lite PMS становить від 3480 рублів на рік і не залежить від кількості номерів в готелі.

Сайт продукту: http://www.litepms.ru/

Mews Commander

Mews Commander - система управління готелями, розроблена чеською компанією Mews Systems Mews Commander - система управління готелями, розроблена чеською компанією Mews Systems. Система може бути використана на будь-якому комп'ютерному пристрої, що має доступ в мережу Інтернет, інтегрована з платіжними системами, менеджером каналів, додатком для оперативного обміну інформацією про стан номерів та наявні проблеми в обслуговуванні, програма має гнучкі інструменти для формування звітності і російськомовний інтерфейс.

Мінімальна вартість використання PMS-системи Mews Commander складає від 200 € або близько 13 700 рублів на місяць. Тарифи на використання програми Mews Commander не розкриваються компанією і залежать від індивідуальних вимог готелю. Ціна на систему розраховується менеджерами компанії Mews Systems за запитом клієнта.

Сайт розробника: https://www.mewssystems.com/

Newhotel Cloud PMS

Newhotel Cloud PMS - система управління готелем Newhotel Cloud PMS - система управління готелем. Підходить для будь-якого готелю або курорту, незалежно від його розмірів. Дозволяє виконувати всі необхідні базові операції з прийому і розміщення гостей, управляти тарифами, пакетами і квотами, готувати звіти, статистику та прогнози, вести управління доходами і порівнювати ціни у конкурентів.

Система була створена португальською компанією Newhotel Software, однією з найстаріших компаній у сфері дизайну і розробки програмного забезпечення для готельного бізнесу, що існує на ринку з 1984 року.

Вартість використання системи управлінням готелем Newhotel Cloud PMS не розкривається компанією і залежить від індивідуальних вимог готелю. Ціна на систему розраховується менеджерами компанії Newhotel Software і обмовляється після складання комерційної пропозиції.

Сайт розробника: http://www.newhotel.com/

Clock PMS

Clock PMS - сучасна комплексна система готельного менеджменту Clock PMS - сучасна комплексна система готельного менеджменту. Програма володіє широкими функціональними можливостями, в числі яких можливість групового бронювання, можливість роботи з програмою на мобільних пристроях, інформація в реальному часі про стан і статус номерів і т.д. Одна з найбільш дорогих і функціональних систем управління готелями і готелями.

Система була розроблена англійською компанією Clock Software в 1996 році. На сьогоднішній день Clock PMS використовується більш ніж в 36 країнах світу. З 2013 року в системі з'явилася підтримка російської мови.

Мінімальна ціна за 1 рік використання системи Clock PMS становить 540 $ або близько 34 900 рублів за 10 номерів, 840 $ або близько 54 300 рублів за 30 номерів (тут і далі - за станом курсу валют на 28.11.2016).

Сайт розробника: https://www.clock-software.com/

TravelLine: WebPMS

TravelLine: WebPMS - автоматизована система управління для міні-готелів і хостелів, розроблена відомою в сфері розробки рішень для готельного бізнесу російською компанією TravelLine TravelLine: WebPMS - автоматизована система управління для міні-готелів і хостелів, розроблена відомою в сфері розробки рішень для готельного бізнесу російською компанією TravelLine.

Недорога PMS-система з основними базовими функціями, красивою і функціональною шахматкою, можливістю автоматичної підготовки документів для УМФС. За додаткову плату програма може бути інтегрована з іншими продуктами компанії, модулем онлайн-бронювання для готельних сайтів TravelLine: Готель і менеджером каналів TravelLine: Channel Manager для управління каналами продажів.

Ціна за використання PMS-системи TravelLine: WebPMS становить 14 400 рублів на рік (з урахуванням знижки 20% за передоплату за 12 тижнів).

Сайт розробника: http://www.travelline.ru/

Colibri PMS

Colibri PMS - онлайн-система управління нерухомістю (готелями, мотелями, хостеламі, апартаментами, котеджами) Colibri PMS - онлайн-система управління нерухомістю (готелями, мотелями, хостеламі, апартаментами, котеджами). Система володіє всіма необхідними для сучасних об'єктів розміщення функціями, такими як модуль онлайн-бронювання, «шахматка», система управління завданнями, база клієнтів, система управління номерним фондом, інтеграція з платіжними системами і т.д.

ColibriPMS була розроблена в 2006 році компанією з Канади ColibriPMS Software, в 2008 році в програму була додана підтримка російської мови.

Мінімальна ціна за 1 рік використання Colibri PMS досить висока і становить близько 600 $ або 38 680 рублів за 10 номерів, тисяча сімсот двадцять три $ або 111 560 рублів за 30 номерів.

Сайт продукту: https://www.colibripms.com/ru/

FlagmanAir

FlagmanAir - хмарна система управління готелем FlagmanAir - хмарна система управління готелем. В системі представлені інструменти для бронювання номерів та реєстрації гостей, продажу додаткових послуг, касового обліку, статистики і т.д. За окрему плату до системи можуть бути підключені додаткові функціональні можливості (менеджер каналів, модуль бронювання на сайт, room service і т.д.). Програма розроблена українською компанією «Студія ПЛЮС», постачальника програмного забезпечення і устаткування в сфері комплексної автоматизації з 1993 року.

Мінімальна вартість використання системи FlagmanAir становить 324 € або приблизно 22 180 рублів за 1 рік при розмірі номерного фонду - до 30 номерів включно.

Сайт продукту: http://www.flagmanair.com/

Frontdesk24

Frontdesk24 - хмарна система управління готелем Frontdesk24 - хмарна система управління готелем. Програма призначена для автоматизації роботи готелів, хостелів, мереж готелів, квартир та апартаментів, управління номерами, тарифами, базою клієнтів, службою ресепшн, звітністю і т.д.

Система дозволяє вести облік бронювання не тільки за номерами, а й по ліжко-місцях. У режимі відображення койко-місць функціонують шахматка і інструмент для формування звітності. За окрему плату отельерам можуть бути надані додаткові опції у вигляді модуля онлайн-бронювання, менеджера каналів, підтримки електронних замків і т.п.

На російському ринку програмного забезпечення для автоматизації готельної діяльності Frontdesk24 існує тільки другий рік.

Вартість програми в базовій комплектації за 1 рік її використання становить 13 860 рублів за 10 номерів, за 30 номерів - 24 780 рублів, при цьому у вартість вже включена оплата за підтримку з розрахунку 1000 рублів за 1 один місяць.

Сайт продукту: http://frontdesk24.ru/

HMA Ecvi

HMA Ecvi - система управління для готелів і хостелів HMA Ecvi - система управління для готелів і хостелів. За своєю функціональністю програма орієнтована на роботу в невеликих готельних підприємствах (готелях, хостелах, базах відпочинку, гостьових будинках і т.п.), а також в мережах готельних підприємств.

В системі реалізована інтеграція з каналами бронювання, інтерактивна «шахматка», можливість інтеграції з фіскальними реєстраторами, менеджером каналів, модулем бронювання, сервісом по передачі даних в МВС про іноземних і російських громадян і т.д.

HMA Ecvi розроблена в 2014 році компанією Еделінк, відомої на ринку автоматизації готелів і готельних ланцюжків з 1998 року, розробника системи управління готелем Едельвейс.

Мінімальна вартість використання програми HMA Ecvi становить 6000 рублів на рік для об'єктів розміщення з номерним фондом менш 50 номерів.

Сайт продукту: http://www.ecvi.ru/

HMS OtelMS

HMS OtelMS - система для управління готелями, хостеламі і апартаментами HMS OtelMS - система для управління готелями, хостеламі і апартаментами. Програма дозволяє керувати замовленнями за допомогою «шахматки», працювати з різними каналами продажів, створювати детальні звіти, оформляти бухгалтерські документи, взаємодіяти з Федеральною міграційною службою, а також підтримує онлайн-оплату за допомогою банківських карток.

Система HMS OtelMS була розроблена в 2009 році компанією OtelMS LLC з США, яка підписала у вересні нинішнього року договір про підключення до системи Hotelbook.pro, а в жовтні отримала статус привілейованого партнера компанії Booking.com.

Вартість системи для управління готелями, хостеламі і апартаментами HMS OtelMS становить 15 600 рублів на рік незалежно від обсягу номерного фонду.

Сайт продукту: http://www.otelms.com/

jПарус-Готель

jПарус-Готель - система автоматизації готелів, готелів, санаторіїв, баз відпочинку та інших закладів готельного бізнесу jПарус-Готель - система автоматизації готелів, готелів, санаторіїв, баз відпочинку та інших закладів готельного бізнесу. Програма дозволяє здійснювати комплексне управління готельним підприємством і надає для цього різні функціональні можливості, в числі яких управління номерним фондом, ресепшені, інтеграція з сервісами онлайн-бронювання, сайтом готелю, електронними замками для дверей і т.д.

Система jПарус-Готель є розробкою компанії Парус, однією з найбільших українських компаній, що працюють на ринку програмного забезпечення з 1991 року.

Вартість використання системи jПарус-Готель також не залежить від кількості номерів в готелі і становить 5964 гривні або приблизно 15 000 рублів за 1 робоче місце на 1 рік.

Сайт розробника: http://parus.ua/ru/379/

PMS Cloud

PMS Cloud - система автоматизації готелів, хостелів та апартаментів PMS Cloud - система автоматизації готелів, хостелів та апартаментів. Розроблена компанією PMS Cloud LP з Шотландії, система PMS Cloud володіє простим функціональним інтерфейсом з підтримкою російської мови.

У програмі представлені всі необхідні для автоматизованої роботи в готелі інструменти: шахматка, рахунки і платежі, звіти, клієнти, тарифи, каталог товарів і послуг і т.п. В системі також реалізована 2-way синхронізація з усіма системами онлайн бронювання. PMS Cloud підходить для будь-якого типу готелів. Працює додаток з будь-яких типів комп'ютерних пристроїв.

Мінімальна вартість програми PMS Cloud становить 360 $ або близько 23 270 рублів за 10 номерів, 672 $ або 43 430 рублів за 30 номерів на 1 рік. За окрему плату можуть бути підключені різні додаткові опції (менеджер каналів, модуль групового бронювання, можливість онлайн-бронювання на сайті і т.д.).

Сайт продукту: http://www.pmscloud.com/ru/

PMS HotelCloud

PMS HotelCloud - розроблена в Росії автоматизована система управління підприємствами сфери гостинності PMS HotelCloud - розроблена в Росії автоматизована система управління підприємствами сфери гостинності. Система може бути використана для управління готелями, хостеламі, пансіонатами, турбазами, кемпінгами, апарт-готелями і т.д.

За допомогою PMS HotelCloud можуть бути автоматизовані процеси управління номерним фондом, замовленнями, цінами, розрахунками з агентами, платежами, клієнтською базою, звітністю, бронюванням на сайті готелю і т.д.

Вартість використання PMS-системи PMS HotelCloud за 1 рік становить 9000 рублів за 10 номерів 27 000 рублей за 30 номерів.

Сайт продукту: http://www.hotelcloud.ru/

Resonline

Resonline - PMS-система для малих готелів Resonline - PMS-система для малих готелів. Система дозволяє здійснювати управління номерним фондом і фінансами, має вбудований менеджер каналів і інструменти для формування звітів і аналітики. Програма оптимізована для роботи як на персональних комп'ютерах, так і на планшетних комп'ютерах. PMS-система Resonline підходить для автоматизації основних процесів в невеликих об'єктах розміщення.

Програма розроблена російською компанією Resonline, що спеціалізується на IT-рішеннях для готельного бізнесу.

Ціна за використання PMS Resonline на 1 рік становить 22 800 рублів для готелів з номерним фондом до 10 номерів, 34 800 рублів - до 30 номерів. Для готелів з кількістю номерів більше 30 діє договірна ціна.

Сайт розробника: https://www.resonline.ru/

Як видно з представленого короткого огляду, більшість PMS-систем мають багато спільного у своїх функціональних можливостях. Стосується це, звичайно, в першу чергу базових функцій. Чому працівникам готельного бізнесу буває часом так складно вибрати відповідну автоматизовану систему управління?

При більш уважному розгляді стає зрозуміло, що одні з систем не мають в своєму арсеналі інструментів для підготовки звітності та навіть шахматки, інші не можуть бути інтегровані з менеджером каналів і модулем онлайн-бронювання на сайті, по-третє є візова підтримка і гарний користувальницький інтерфейс, але відсутні деякі з інших можливостей. Відрізняються також системи як за своєю вартістю так і порядку розрахунку (оплата за номер, оплата за ліцензію і т.д.). У наступних публікаціях ми більш детально розглянемо представлені в даному огляді хмарні PMS-системи і покажемо, чим принципово відрізняється одна від одної.

А яку систему використовуєте Ви в своєму готелі?

Чому працівникам готельного бізнесу буває часом так складно вибрати відповідну автоматизовану систему управління?
А яку систему використовуєте Ви в своєму готелі?