Реклама
Реклама
Реклама

Другокласник з Уральська викрав три автомашини за тиждень

Восьмирічний житель Уральська (раніше повідомлялося, що хлопчикові 9 років) 12 серпня вкрав чергову, третю за рахунком за тиждень, машину, повідомляє "Моє місто" . На цей раз дитина сіла за кермо автомобіля Hyundai і врізався в бетонні блоки на відремонтованому ділянці вулиці Штиби. Сам хлопчик не постраждав, на місце прибули поліцейські, які викликали евакуатор і пообіцяли доставити малолітнього викрадача додому. Його батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Викрадений автомобіль
Викрадений автомобіль. Фото з сайту Mgorod.kz

Перший автомобіль хлопчик викрав 6 серпня в районі міського телецентру. Школяр пробрався в салон джипа «Сузукі», водій якого залишив ключі в салоні. Викравши джип, дитина врізався на ньому в автомобіль «Лада Гранта». В результаті зіткнення ніхто не постраждав. Батько дитини тоді розповів, що не помітив, як син вийшов на вулицю. До цього, за його словами, він сидів і навчав таблицю множення. Сам викрадач зізнався, що на цей вчинок його підмовив друг.

Через три дні, 9 серпня, стався другий епізод - хлопчик викрав фургон «Тойота», який був припаркований біля магазину в районі заводу «Омега», і врізався на ньому в стовп. Пізніше власник машини повідомив, що, можливо, залишив її відкритою, запевнивши, проте, що ключі запалювання забрав з собою.

Після другого ДТП хлопчикові призначили психіатричну експертизу. При цьому в поліції уточнили, що він з благополучної сім'ї і викрадає машини «не з корисливих мотивів». У свою чергу, один із знайомих хлопчика повідомив журналістам, що той розбив все три викрадених автомобілі, так як йому було погано видно дорогу через маленький зріст.

Раніше в Казахстані вже відбувалися схожі інциденти. У 2015 році алма-атинські поліцейські розповіли про 13-річного школяра, який за три місяці викрав 11 машин. Його батьків притягнули до адміністративної відповідальності за статтею «Неналежне виконання своїх обов'язків по вихованню дітей».

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»