Реклама
Реклама
Реклама

В якому банку краще взяти кредит, як вибрати банк

  1. види кредитів
  2. Вибір банку для отримання кредиту
  3. На що варто звернути увагу при виборі банку для кредиту
  4. Як взяти кредит в банку, оформлення кредиту
  5. Кредитні брокери

Гроші потрібні завжди і всім. Особливо молодим сім'ям, ще не заробили і не нагромадили достатню суму на придбання квартири, машини, меблів і багатьох інших речей. Але і всім іншим часто необхідна певна сума грошей на різні цілі, такі як ремонт квартири, оновлення меблів та побутової техніки, освіту дітей, подорожі.

Вільної готівки сьогодні ні у кого немає, все намагаються   інвестувати гроші для отримання прибутку   , Тому взяти гроші в борг у друзів або близьких людей досить-таки проблематично Вільної готівки сьогодні ні у кого немає, все намагаються інвестувати гроші для отримання прибутку , Тому взяти гроші в борг у друзів або близьких людей досить-таки проблематично.

У таких випадках виручити можуть кредити, що видаються банківськими установами. Банками розроблені різні кредитні програми, з яких можна вибрати одну, що оптимально підходить для конкретного випадку.

види кредитів

Залежно від того, яка з'явилася потреба в грошових коштах, позичальники вибирають певний вид кредиту.

Абсолютна більшість банків пропонують такі види кредиту:

  • споживчий;
  • іпотечний;
  • автокредит.

Споживчий кредит користується найбільшим попитом у позичальників. Він являє собою видачу грошової маси на придбання сучасної побутової техніки і красивих меблів, на якісний ремонт в приміщенні, вчинення туристичної поїздки. Для отримання такого кредиту не потрібні поручителі, а заставою може бути рухоме і нерухоме майно.

За споживчими кредитами часто високі процентні ставки. І сума, яку банк готовий видати позичальникові, невелика.

Іпотечний кредит

призначений для здійснення великої мрії - покупки власного житла. В цьому випадку позичальник повинен мати на руках певну суму готівки для початкового внеску. Вона може складати 10-30% від вартості будинку або квартири. Відсутню суму видає банк під певну процентну ставку річних. В якості застави буде виступати нерухомість, що купується, але багато кредиторів, крім цього, вимагають і наявність поручителів.

У більшості банків іпотечний кредит видається за схемою ануїтету У більшості банків іпотечний кредит видається за схемою ануїтету. Читайте аннуїтетниє платежі - що це і чим відрізняється від диференційованої платежів.

Якщо ж вам не потрібен кредит, і, навпаки, думаєте куди б вкласти гроші, рекомендуємо цю статтю . Крім банківських депозитів описані і інші варіанти для інвестицій.

Автокредит являє собою простий і швидкий спосіб вирішення такого питання як покупка автомобіля. За отриманням даного виду кредиту звертаються дуже багато клієнтів. Пропонована банком сума не перевищує вартість купується транспортної одиниці, яка і буде запорукою при отриманні автокредиту.

Вибір банку для отримання кредиту

Який би банк ви не вибрали для подальшої співпраці, слід спочатку дізнатися про нього більше інформації, надійний він, скільки років існує на ринку послуг Який би банк ви не вибрали для подальшої співпраці, слід спочатку дізнатися про нього більше інформації, надійний він, скільки років існує на ринку послуг. Ці відомості можна почерпнути з інтернету, ознайомившись з опублікованими на сайті банку результатами фінансово-економічних показників, прочитавши про нього відгуки клієнтів.

Відмінно буде, якщо ви скористаєтеся рекомендаціями родичів і друзів, а також колег по роботі, що вже мали справу з даними кредитором.

Правила видачі кредитів банківськими установами різні. Щоб вибрати банк з найбільш вигідними для себе умовами, спочатку слід визначитися, який саме вид кредиту відповідає поставленої вами мети.

Один банк може бути кращий у виборі іпотечного кредиту, інший надає цікаві пропозиції по споживчому займу, з третім без проблем можна стати щасливим власником нового і дорогого авто.

Уподобання клієнтів теж різні. Для одних важливо вибрати мінімальні ставки по кредиту і короткий термін погашення, щоб в результаті не переплачувати за нього велику суму. Іншим краще, незважаючи на велику кінцеву переплату кредиту, не обтяжувати сімейний бюджет і щомісяця виплачувати невелику суму грошей, нехай навіть і тривалий період часу. Треті шукають банки, де потрібний мінімальний пакет документів, що надаються.

На що варто звернути увагу при виборі банку для кредиту

При виборі будь вибрати банк для іпотеки для багатьох вирішальним фактором є розмір встановленого початкового внеску по кредиту При виборі будь вибрати банк для іпотеки для багатьох вирішальним фактором є розмір встановленого початкового внеску по кредиту. Якщо ви берете кредит на тривалий термін обов'язково вивчіть умови дострокового погашення.

Якщо в наявності немає великих грошей, доведеться погодитися на умови, коли перший внесок невеликий, але подальші платежі значні.

І навпаки, заплативши в якості початкового внеску більшу частину вартості квартири, можна сподіватися на невеликі відсотки за річною ставкою. Тому вибір конкретного банку для кредиту залежить і від таких можливостей і переваг клієнта.

Навіть якщо вам гроші потрібні «вчора», не поспішайте, вивчіть умови по кредиту і порівняйте пропозиції декількох банків. Умови і процентні ставки змінюються, тому визначити в якому банку вигідніше взяти кредит, ви зможете тільки після невеликого дослідження.

Багато банків рекламують низький відсоток річної ставки, однак за цим можуть ховатися деякі нюанси у вигляді додаткових комісій, наприклад:

  • за переведення в готівку кредиту або за страховку житла, що купується;
  • річне обслуговування по кредиту;
  • комісія за розгляд заявки на кредит;
  • комісія банку за видачу кредиту.

В результаті ставка виявиться не такою вже і привабливою, як було обіцяно. Чи не опинитися в програші допоможе ретельне вивчення умов надання обраного позики і попередній розрахунок повної вартості кредиту. Тільки після цього треба приймати остаточне рішення погоджуватися чи ні на пропоновані умови.

А чи знаєте ви, що кредит на відкриття бізнесу розглядається банками як ризикована операція А чи знаєте ви, що кредит на відкриття бізнесу розглядається банками як ризикована операція? Можливо вам знадобиться інформація, як почати свою справу з нуля і без додаткових вкладень.

Якщо ви збираєтеся зареєструвати своє ТОВ - скористайтеся нашою інструкцією .

Багато банків, і інші організації, використовують KPI для оцінки роботи співробітників. Якщо ви ще не знаєте що це таке - http://predp.com/fin/terms/chto-takoe-kpi.html - рекомендуємо прочитати.

Як взяти кредит в банку, оформлення кредиту

Що потрібно для отримання кредиту, які документи потрібно зібрати для їх надання в банк? Як правило, чим вигідніше умови по кредиту, тим більше документів від вас хоче отримати банк.

Якщо клієнт претендує на невелику суму готівки, оформлення набагато спрощується і часто зводиться до формування онлайн-заявки на сайті обраного банку.

  1. Заповнюються точні дані у всіх необхідних полях у формі заявки. При цьому не можна залишати порожніми необхідні для заповнення місця, вказувати недостовірні дані, інакше анкета не буде прийнята до розгляду і буде повернута клієнтові. Після цього заявка направляється в банк.
  2. Після розгляду отриманої заявки банком приймається рішення про видачу позики і на поштову скриньку заявника відправляється відповідь. У разі позитивного рішення він містить умови і подробиці видачі готівки.
  3. За вказаними контактними даними відбудеться розмова з співробітником банківської установи, в ході якого можна буде уточнити всі деталі з даного питання і домовитися про час відвідування банку для укладення договору та отримання обумовленої суми грошей.

При бажанні отримати великий кредит треба буде пройти кілька етапів його оформлення.

Список документів в конкретному вибраному банку може відрізнятися. Всі папери повинні бути заповнені без виправлень і помилок.

  1. Підготовка документів, що підтверджують діяльність позичальника і його поручителів. До них відносяться:
    • довідка про заробітну плату за останні півроку;
    • ліцензія на вид діяльності;
    • довідка Пенсійного фонду про розмір виплаченої позичальникові пенсії.
  2. Підготовка документів, що засвідчують особу і прописку позичальника - копія паспорта та військовий квиток.
  3. Заповнення анкети встановленої форми. У ній слід вказати:
    • місце проживання;
    • місце роботи або вид діяльності як джерело доходу;
    • наявність матеріальних цінностей - нерухомості, автомобіля і т. д .;
    • склад сім'ї та наявність утриманців;
    • середньомісячний розмір доходів.
  4. У разі зареєстрованого шлюбу - згода чоловіка / дружини позичальника на отримання кредиту;
  5. Інші запитувані банком документи.

Після пред'явлення повного пакету документів банком розглядається платоспроможність клієнта, виноситься рішення про можливість видачі кредиту або про відмову в ньому.

Банківські кредити - дуже поширене джерело фінансування комерційної діяльності Банківські кредити - дуже поширене джерело фінансування комерційної діяльності. При оцінці фінансової стійкості клієнтів банки дивляться на коефіцієнт боргового навантаження (Борг / EBITDA), щоб оцінити чи впорається клієнт з новим боргом по кредиту.

Важливо враховувати кредити і в домашньому бюджеті. Якщо вам цікаво, як вести сімейний бюджет, читайте на цій сторінці .

Кредитні брокери

Якщо немає можливості і бажання займатися самостійним вивченням і пошуком вигідних умов для отримання заповітної суми готівки, можна звернутися до послуг кредитних брокерів. Вони професійно розберуться у всіх нюансах і підводних течіях банківської справи, і нададуть допомогу в отриманні вигідного за багатьма параметрами кредиту.

Важливою перевагою при роботі з брокером є можливість отримати кваліфіковану фінансову консультацію.

Збір необхідного пакету паперів з їх допомогою набагато спрощується, а результатом буде отримання довгоочікуваного кредиту в банку. Однак така послуга буде коштувати грошей, тому можливо краще витратити деякий час і самим вивчити необхідну інформацію про різні кредитні програми банків, ознайомитися з їх новими кредитними пропозиціями і вибрати оптимальні для вас умови кредитування.

А чи знаєте ви, що кредит на відкриття бізнесу розглядається банками як ризикована операція?