Реклама
Реклама
Реклама

Умови і список автомобілів за держпрограмою пільгового автокредитування в 2017 році

  1. зміни 2017
  2. суть програми
  3. Показники за 2015-2016 рік
  4. Як розрахувати ставку
  5. Особливості
  6. умови 2017
  7. регіони поширення
  8. Вимоги та документи

Якщо ви шукаєте можливість заощадити на процентних ставках при покупці авто в кредит, шукайте банк де вони дешевші, то спочатку пропонуємо розглянути держпрограму пільгового автокредитування - вона субсидує процентну ставку з держ бюджету

Якщо ви шукаєте можливість заощадити на процентних ставках при покупці авто в кредит, шукайте банк де вони дешевші, то спочатку пропонуємо розглянути держпрограму пільгового автокредитування - вона субсидує процентну ставку з держ бюджету. Давайте, сьогодні зробимо акцент, які відбулися зміни в автокредити з держпідтримкою в 2017 році, список автомобілів, доступних для держ субсидування, умови їх покупки і інші важливі моменти.

зміни 2017

Згідно з новою постановою уряду від 7 липня 2017 року №808 (в доповнення до травневого постанови про продовження держ. Підтримки кредитування при покупці авто на 17 рік), з 11 липня вступають в силу нові пільги для окремих категорій громадян:

  • «Знижка» 10% у вигляді субсидування початкового внеску багатодітним сім'ям, які мають більше двох дітей
  • «Знижка» 10% (знову ж по першому внеску) особам, які ще не придбали в кредит машину в 2017 році

Простіше кажучи раніше уряд субсидіювала банку (не позичальнику) близько 6,5% від загальної процентної ставки банку, який брав участь в держпідтримку автопозик, якщо позичальник купував вітчизняне авто за позикові гроші. А тепер на додаток до цього, якщо покупцем є багатодітна сім'я або особа, ще не набувало атомобіль в кредит в 2017 році, уряд буде субсидувати і початковий внесок по позиці в розмірі 10%, але не більше. Знову ж таки, все це стосується тільки вітчизняного автопрому.

суть програми

Всі мріють про придбання власного автотранспортного засобу, але не кожен може собі це дозволити зробити відразу ж, тому доводиться звертатися до автокредитування. Купити транспортний засіб в кредит непогано, але зробити це на пільгових умовах ще краще і вигідніше. Зважитися на оформлення такого кредитного позики не так вже й просто, потрібно ретельно обміркувати цей вчинок, розглянути всі плюси і мінуси процесу і умов.

Для вибору оптимального варіанту потрібно моніторити процентні ставки, які пропонують різні банки, і вибрати серед них найбільш підходящу в індивідуальному порядку.

А для економії на ставках на ринку автокредитування з 2013 року і до цього дня (2017 рік) існує таке явище, як видача кредитів на авто з державною підтримкою або з держ субсидією (кому, як простіше сприймати).

І щороку, починаючи з 2013, уряд РФ спеціальним новою постановою продовжує дію програми чи ні.

Наприклад, в 2015 вона продовжувалася постановою від 16 квітня №364, в 2016 продовжувалася постановою від 23 квітня № 344, у 2017 році постанови не було.

І тому всі думають, що програма припинила свою дію! Це помилка - на 2017 вона офіційно продовжена Міністерством Промисловості та 11 травня 2017 року Д. Медведєвим.

У Росії даний вид кредитної програми з'явився і почав функціонувати 4 роки тому, однак цей процес періодично припинявся. З 2015 року автокредитування з держсубсидування знову було відновлено і поширювалося на вітчизняний автопром і на імпортні марки автомобілів, які збиралися і збираються на території РФ.

На реалізацію задумки було виділено з федерального бюджету близько 4 мільярдів рублів. У 2017 ще 10 млрд.

Основний сенс програми - підтримати вітчизняного виробника, включаючи й іноземні марки, які збираються в РФ і які уряду зручніше сприймати, як «вироблені у нас». Звичайно, це не так!

11 травня 2017 рік програма продовжена Головою уряду Д. Медведєвим до кінця року, а 7 липня того ж року з'явилися додаткові пільги у вигляді субсидування 10% початкового внеску для багатодітних сімей і тих, хто ще не купував авто в 17 році.

У чому сенс держпідтримки?

Підтримка полягає в субсидування державою відсоткової ставки тим банкам, які приєдналися до реалізації цієї програми. Знижка складе = поточна ставка банку по його поточним програмами автокредитування - 2/3 ставки рефінансування ЦБ РФ (за станом на березень 2017 року вона становить 9,75%). Тобто знижка складе трохи більше 6,5%. І плюс 10% знижка багатодітним сім'ям.

Показники за 2015-2016 рік

Таким чином, в 2015 році за допомогою державної субсидії процентна ставка по автокредитуванню знизилася на рівень 2/3 частини ключової ставки головного Банку Росії.

Завдяки цьому її вдалося зафіксувати на рівні не більше 15% річних.

Для даного типу кредитування в 2015 виділили з бюджету близько 24 мільярдів рублів, що дозволило громадянам придбати більш підлозі мільйона одиниць автомобільної техніки.

У 2016 році програма теж була продовжена. В цілому лише за перше півріччя було виділено 20 мільярдів рублів на підтримку поставлених завдань. А взагалі планувалося збільшити потужності вітчизняного автопрому на 32 000 одиниць продукції.

У 2017 році Денис Мантуров (міністр промисловості РФ) залишив все без зміни, і з бюджету було направлено на держсубсидування близько 60 млрд. Рублів.

Воно і зрозуміло - економічна ситуація і намітилася в 2014 році соцдінаміка не змінилася. Все тільки погіршився. Від року до року автопром РФ падає на 30%. А з урахуванням того, що більшість машин купувалося в кредит, ситуація стає зовсім невтішною - тут пора роздавати авто в розстрочку, без відсотків.

Як розрахувати ставку

Як розрахувати ставку

Варто відзначити той факт, що програма держпідтримки не створює конкретних умов і вимог по відношенню до кредитних організацій і їх відсоткових ставок.

Якщо ви вирішили купити авто в кредит з держпідтримкою, то держава висуває вимоги лише за розрахунком процентної ставки і надає субсидованого підтримку тільки для термінових кредитних позик.

Розрахункова процентна ставка прямо залежить від того, яку ставку встановлює центральний Банк Росії в поточному році.

Всі розрахунки по відсотку виробляються за такою формулою.

С = Д - (Р * 2/3), де:

  • С - розрахункова процентна ставка по кредиту для громадянина РФ
  • Д - діючий відсоток в певному банку по даному виду кредитування
  • Р - ставка рефінансування в ЦБ РФ

Наприклад - ставка з автомобільного кредитування становить 25%, то за програмою держпідтримки вона становитиме - 15,67%. Отже, С = 25 - (14 * 2/3) = 15,67%.

Особливості

Особливості

Перш ніж зважитися на рішучий крок по оформленню кредиту на автомобіль за державною програмою, варто розглянути всі основні переваги, а головне, які недоліки в цій задумці є.

Переваги даного виду кредиту:

  • обрану модель вітчизняного або псевдоотечественного авто можна купити за зниженою процентною ставкою, завдяки допомозі, яку надає держава
  • можливість придбання, як вітчизняного авто, так і іномарки, зібраної на території Росії
  • величезний вибір банків, що є учасниками пільгового кредитування, які пропонують позичальникам різні умови і річні процентні ставки
  • незначний стартовий внесок - від 15% загальної вартості автомобіля
  • прощення державою 10% першого внеску, якщо ви молода сім'я і купуєте авто вперше в цьому році

Недоліки субсидованого кредиту на автотранспорт:

  • для більшості все одно потрібно наявність початкового внеску
  • пропозиція поширюється фактично тільки на масові марки авто (не середній клас і не лакшери)
  • тільки на нові авто, без попередніх власників як фіз. осіб, 2016-2017 року випуску
  • період кредитування становить всього лише 3 роки, що не для всіх вигідно
  • максимально допустима вартість автомобіля в 2017 році збільшена і становить 1 мільйон 450 тисяч рублів, що не так багато
  • кредитування можливо лише в одній валюті - рублі

умови 2017

умови 2017

На 2016 рік і на 2017 автокредитування з державним субсидуванням надається на таких умовах:

  • спочатку максимальна вартість придбаного автомобіля становила мільйон рублів, але потім була збільшена до 1 мільйона 150 тисяч, у 2017 році це 1,450 млн. рублів
  • вага автомобіля повинен становити не більше 3,5 тонн
  • автомобіль зобов'язаний бути зробленим виключно на території РФ в 2015-17 роках
  • кредит на покупку автотранспортного засобу надається тільки в рублях
  • транспорт раніше не перебував на реєстраційному обліку, не мав власника у вигляді фізичної особи
  • ставка по кредитуванню розраховується як різниця між початковою ставкою і державною субсидією по ній
  • відшкодування можливе виключно для термінових відсотків
  • максимально допустимий термін кредитування становить 3 роки
  • початковий внесок повинен бути не менше 20% від загальної суми кредитування
  • знижка 10% від першого внеску для сімей з двома і більше дітьми

А ось типові умови банку (скажімо, Юникредит банку ) На підставу держсубсидій авто:

  • кредит видається виключно громадянам РФ
  • в єдиній доступній валюті - рублі
  • період кредитного погашення становить 36 місяців
  • при ставці рефінансування ЦБ в 2017 році в 9,75% річних розмір компенсації складе - 6,5%
  • базова ставка без держпідтримки від 15% річних
  • відповідно з Держсубсидії ставка буде від 8,5% річних
  • максимально допустима сума автомобільного позики становить 1 450 тисяч рублів
  • початковий внесок повинен становити мінімум 20% (варто зазначити, що банки не обмежують кредитоотримувача в максимальному розмірі внеску)
  • мінімальна кредитна сума встановлюється кожним банком в індивідуальному порядку

Основні вимоги та умови щодо пільгового кредитування авто у всіх банках практично однакові, а ось додаткові можуть відрізнятися. Крім цього може бути різною процентна ставка по кредиту в залежності від особистих примх банку, який бере участь в цій програмі.

Умови автокредиту можуть відрізнятися в наступних пунктах:

  • процентна ставка по кредиту, від якої вираховується реальний відсоток госскідкі для покупця авто
  • мінімальний період оформлюється кредитного продукту
  • початкова сума грошової позики
  • вимоги щодо стажу трудової діяльності на фактичне місце роботи
  • вимога до наявності допоміжного забезпечення
  • вимоги, які можуть бути висунуті до місця реєстрації громадянина РФ і інші

А ще варто додати, що, наприклад, в Ощадбанку програми держпідтримки по автокредитуванню немає. Не вірите? Читайте цю статтю .

регіони поширення

регіони поширення

На 2017 рік програма пільгового кредитування автомобілів широко поширена і діє практично у всіх великих містах РФ.

До їх списку входять:

  • Москва
  • Новосибірськ
  • Санкт-Петербург
  • Нижній Новгород
  • Волгоград
  • Казань
  • Уфа
  • Єкатеринбург
  • Самара
  • Челябінськ
  • Омськ
  • Ростов-на-Дону та інші

Відомо, що в 2017 році субсидування продовжиться у всіх перерахованих вище містах.

При оформленні кредиту на авто позичальникові необхідно вибирати оптимальні для нього умови, а також враховувати те, що чим менше термін виплат і більше початковий внесок, тим менше буде річний відсоток за позикою. Крім цього він залежить від того, як багато і як швидко документів надасть кредитополучатель для оформлення автокредиту з державною підтримкою.

Також потрібно врахувати те, що на загальну вартість обраного автомобіля впливатиме вартість страхового поліса, будь це хоч ОСАГО, хоч КАСКО.

Автокредит з держпідтримкою 2017 - список автомобілів.

Автокредит з держпідтримкою 2017 - список автомобілів

Держпрограма пільгового автокредитування - список банків, які видають в 2017 році.

Назва банку Початкова ставка до субсидування Ставка з субсидуванням Меткомбанк від 14% від 7,9% Юникредит від 15% від 7,5% Кредит європа банк від 15,5% від 9,1% Зв'язок банк від 16,5% від 8,75% Уралсиб від 10% від 8,17% Сетел банк від 15% від 7%

Вимоги та документи

Вимоги та документи

У 2017 році всі банки-учасники соціальної програми із субсидування автокредитування висувають список вимог по відношенню до позичальника:

  • вік громадянина РФ повинен становити не менше 21 повних років на момент оформлення угоди, але в той же час не перевищувати позначку в 65 років на момент повного погашення грошової позики
  • в якості позичальника має виступати фізична особа
  • громадянин зобов'язаний мати громадянство РФ і прописку за місцем оформлення кредитної позики
  • загальний стаж трудової діяльності повинен становити не менше одного року
  • час працевлаштування на останньому місці роботи повинен становити не менше пів року
  • на момент подачі заявки на автокредит громадянин зобов'язаний бути працевлаштованим, так як від нього буде вимагатися довідка з місця роботи у вигляді документального підтвердження
  • не зіпсована кредитна історія позичальника (як її перевірити, читайте тут )
  • початковий внесок повинен становити мінімум 10%

Якщо у кредитоотримувача є дитина, якій немає ще навіть півроку, то це може стати серйозною проблемою і перешкодою на шляху до отримання субсидованого кредиту на авто, проте в більшості випадків це поширюється на ті випадки, де в ролі фізичної особи виступає жінка.

документи:

  • посвідчення особи двох видів (військовий квиток і паспорт, права і паспорт та інші варіації)
  • трудову книжку
  • довідку за формою банку про рівень офіційного доходу
  • довідка з місця роботи формату 2НДФЛ

Сподобалося - розкажи друзям!

Оціни статтю!

Оцініть статтю


У чому сенс держпідтримки?
Не вірите?