Реклама
Реклама
Реклама

Купити машину в кредит за держпрограмою 2017: умови автокредиту, банки

  1. На яких умовах надається державне субсидування 2018
  2. Автокредит з держпідтримкою 2018 список автомобілів
  3. Учасники держпрограми субсидування в 2018 році
  4. Що чекає програму субсидування в найближчому майбутньому

Державна програма автокредитування в 2018 році - це можливість отримати кредит на покупку транспортного засобу на пільгових умовах. Щоб збільшити продажі машин російського виробництва, у 2009 році держдумою була представлена ​​нова державна програма на отримання автокредиту, яка працює і в даний час.

У 2012 році для здійснення цієї програми в життя, державою було надано понад 5 мільярдів рублів, що посприяло значному підвищенню попиту на вітчизняні автомобілі. Однак, все не так просто, і програмою встановлені певні вимоги. Причому, не тільки для банків, але і для людей, що бажають взяти автокредит.

На яких умовах надається державне субсидування 2018

  • Автомобіль повинен коштувати не дорожче 750000 рублів;
  • Максимальна вага машини - 3,5 тонни;
  • Вік автомобіля не повинен бути більше 1 року;
  • Автокредит видається терміном до 3 років;
  • Автомобіль повинен бути вітчизняного складання;
  • Машина не значилася на реєстраційному обліку відповідно до законів РФ (не відноситься до транспортних засобів, вже побували в експлуатації).

Весь сенс програми автокредитування за держпідтримки 2018 року в тому, що сплату 2/3 частини від всієї суми автокредиту бере на себе держава. Наприклад, якщо ставка отриманого автокредиту - 15%, то виплатити потрібно буде всього лише 8-9%. Що, до речі, і викликало величезний попит на покупку машин саме вітчизняного виробництва.

У 2012 році для всіх споживачів, які прийняли рішення купити транспортний засіб за держпрограмою, ставка не перевищувала 11%. Доступний подібний вид кредитування був у всіх російських банках. Запорукою в даному випадку виступало придбаний транспортний засіб, але найголовніше, купувати чи ні страховку Каско в цьому випадку вирішував сам клієнт банку.

У 2018 році за державний субсидуванні стало можливо купити не тільки вітчизняні транспортні засоби, але також і автомобілі іноземного виробництва. Оформити договір з усіма діючими пільгами можна тільки на ті автомобілі, які включені в списки, утверженіі Міністерством промисловості торгівлі РФ. У 2014 році найбільшим попитом користувалися автомобілі таких марок, як LADA, Renault і Nissan. Належить даними моделям близько 31% всього автомобільного ринку. У 2018 році в списку держпрограми знаходиться вже 50 різних моделей автомобілів.

Автокредит з держпідтримкою 2018 список автомобілів

Учасники держпрограми субсидування в 2018 році

Скористатися держпрограмою і купити в кредит автомобіль може будь-який громадянин живе в Росії, віком 21-65 років. Для цього клієнт повинен пред'явити паспорт громадянина Росії, де вказана постійна або ж тимчасова прописка в тому районі, де передбачається придбати транспортний засіб. Також буде потрібно ще один документ, що підтверджує особу, наприклад, водійські права. Крім того, потрібно надати довідку 2-ПДФО за три місяці зі стажем роботи не менше 1 року. Крім перерахованого вище, потрібно копія трудової книжки, яку повинен запевнити роботодавець і копія трудового договору.

Перелік вимог може дещо відрізнятися, оскільки все залежить від банку, де береться кредит Перелік вимог може дещо відрізнятися, оскільки все залежить від банку, де береться кредит. Наприклад, клієнтам Ощадбанку починаючи з 1 квітня 2014 року стало доступним оформлення автокредиту за підтримки держави, маючи при собі всього два документи. Однак, доведеться внести первинний внесок, як мінімум 30% від всієї вартості транспортного засобу.

Є і певні умови, за якими неможливо отримати автокредит з держпідтримкою:

  • Погана кредитна історія
  • Наявність дітей, яким ще немає півроку (відноситься до жінок).

Вимог до банків в даній програмі також немало, до того ж, вони настільки жорсткі, що відповідати їм можуть лише деякі. Головна умова програми - наявність статутного капіталу не менше 70 мільярдів рублів, до того ж, 50% акцій банку повинні належати управління уряду РФ. Однак, пізніше вимоги були помірковані і список банків, що беруть участь в держпрограмі, поповнився.

Ось деякі банки, офіційно затверджені державою на надання автокредитування:

  • Сбербанк
  • ВТБ 24
  • Россельхоз банк
  • Юникредит
  • банк Москви
  • Росбанк

Після підбиття підсумків за 2016 рік, утворилася перша трійка лідерів. І очолює трійку - Русфінанс банк, оскільки за цей час загальна сума його позик - 21,6 мільярдів рублів. Друге місце належить банку ВТБ 24, його загальний обсяг позик нарахував 20,6 мільярдів рублів. Третє ж місце отримав загальновідомий Сбербанк.

У кожного банку є свої плюси. Наприклад, Банком Москви надається кредит у валюті будь-якого виду, при цьому, в іноземній валюті відсотки будуть нижчими. Виплатити кредит в цьому банку можна достроково, комісії відсутні, а запорукою в цьому випадку буде куплена машина. Варто звернути увагу і на те, що є можливість покласти велику грошову суму під депозит і в цей же час взяти кредит на автомобіль. В цьому випадку, відсотки, одержувані за депозитним вкладом, перекриють процентну ставку по автомобільному кредиту, так що це буде дуже і дуже вигідно.

З моменту внесення змін до програми, а сталося це в 2013 році, пільгова держпрограма стала дуже популярною не тільки серед автолюбителів. Велика кількість банків почали набагато охочіше надавати громадянам автокредит за держпрограмою.

Що чекає програму субсидування в найближчому майбутньому

Після отримання досить пристойного прибутку, автосалони і вітчизняні виробники почали зменшувати рівень прибутку, при цьому переключившись на більш спокійну стратегію реалізації своєї продукції, оскільки з'явилася загроза перенасичення автомобільного ринку. Після отримання досить пристойного прибутку, автосалони і вітчизняні виробники почали зменшувати рівень прибутку, при цьому переключившись на більш спокійну стратегію реалізації своєї продукції, оскільки з'явилася загроза перенасичення автомобільного ринку

Проте, завдяки рішенню випускати дешевші автомобілі, що входять до списку пільгового автокредитування з держпідтримкою в 2018 році, а також сбавленним відсотковими ставками, число людей, охочих отримати транспортний засіб в кредит, зменшиться не скоро. Однак, постійно збільшується відсоток неповернення несумлінними позичальниками, які не дуже сприятлива макроекономічна обстановка, не повне виконання поставлених завдань, для яких і розроблялася дана держпрограма - все це може привести до того, що вже на майбутній рік, пільгове автокредитування хоч і буде все ще є, але явно не в тих розмірах, що були раніше. Втім, для тих, хто вже встиг оформити автокредит за держпрограмою, що виплачуються відсотки залишаться колишніми.

При цьому, на тлі кризи, є й інша сторона державної програми. Суть її полягає в тому, щоб продажі машин російського виробництва не скоротилися, а також надати таким чином підтримку трудящим. За весь час функціонування держпрограми з надання автокредиту, практично будь-який бажаючий встиг купити собі машину. Продукт, який приносить дохід і при цьому підтримується громадянами буде користуватися попитом завжди. І пільгова держпрограма автокредитування не виняток.

Зрозуміло, без махінацій в окремих автосалонах не обійшлося. У тому випадку, якщо клієнт нічого не знав про поправки в правилах про початковий внесок (зниження з 30% до 15%), його легко можна було обдурити, ось такого роду шахрайство і викликало тимчасове призупинення програми.