Реклама
Реклама
Реклама

Державна програма пільгового автокредитування: список автомобілів за держпрограмою в 2019 році, авто в кредит, перша машина

  1. Держпрограма пільгового автокредитування
  2. умови програми
  3. Банківські установи - учасники пільгового кредитування
  4. Список машин за програмою державного автокредиту
  5. Вимоги до позичальників
  6. Порядок оформлення автокредиту на пільгових умовах
  7. Перелік необхідних документів
  8. Причини відмови у видачі позики

Держава пропонує громадянам багато соціальних програм, мета яких - матеріальна підтримка населення Держава пропонує громадянам багато соціальних програм, мета яких - матеріальна підтримка населення. Один з таких видів допомоги - пільгове кредитування. Які особливості цієї програми? Як в ній брати участь?

Держпрограма пільгового автокредитування

Придбати автомобіль здатний не кожен громадянин на увазі матеріальну неспроможність Придбати автомобіль здатний не кожен громадянин на увазі матеріальну неспроможність. Така проблема щодо легко вирішується за допомогою банківської позики, ніж активно користується населення. Це зручно і не дуже накладно. Але ще краще, якщо людина має право на пільгове автокредитування.

Сутність програми полягає в тому, що пільговик має можливість отримати від держави субсидію на оплату відсотків по кредиту. Але влада чинить свою допомогу тільки якщо автокредит оформлений в банку, Сутність програми полягає в тому, що пільговик має можливість отримати від держави субсидію на оплату відсотків по кредиту приєднався до реалізації держпідтримки.

умови програми

Державна програма пільгового автокредитування 2019 року містить у наступні умови:

  1. Ціна авто - не більше 1 млн 450 тис. Руб.
  2. Відсоткова ставка стартує з 18% річних.
  3. Період дії кредиту - до 3 років.
  4. Перший внесок - умова необов'язкове. Встановлюється банком на свій розсуд.
  5. Авто, що купується за пільговою програмою, стає заставним майном для банку, поки позичальник не погасить заборгованість.
  6. Придбати дозволяється не всі марки машин. Існує кінцевий список транспортних засобів, на які поширюється державна програма пільгового автокредитування.
  7. Купити можна тільки нову машину, так як держдопомогу надається виключно на автомобілі, ще не проходили процедуру реєстрації і вироблені не більше року тому.
  8. Вага транспортного засобу повинен становити не більше 3,5 тонн.

Якщо людина вирішила взяти участь у пільговій програмі, то він повинен розуміти, що державні кошти йому на руки ніхто не видасть. Вони відразу ж підуть на зниження відсотків по кредиту.

Банківські установи - учасники пільгового кредитування

До банків, що видають автокредит на пільгових умовах, пред'являються деякі вимоги держави До банків, що видають автокредит на пільгових умовах, пред'являються деякі вимоги держави. Тому не всі організації мають можливість брати участь в програмі. Спочатку критерії були досить жорсткі.

До реалізації пільгового автокредитування допускалися банки, що мають статутний капітал понад 70 млрд руб. і 50% -у частку державної участі. Однак неоднозначна фінансово-економічна обстановка в країні змусила Уряд послабити вимоги, що значно розширило коло учасників пільгового автокредитування 2019.

Лідерами програми з 1 липня 2017 року є такі банківські організації:

  1. Сбербанк;
  2. «Юникредітбанке»;
  3. «Россельхозбанк»;
  4. "ВТБ 24";
  5. «Росбанк»;
  6. «БанкМоскви».

На офіційному сайті Міністерства промисловості і торгівлі РФ перебуває реєстр установ, які беруть участь в реалізації держпрограми. Зазначений список підлягає щоденному оновленню.

Список машин за програмою державного автокредиту

Крім основних вимог, що пред'являються державою до транспортних засобів, що купується в кредит, є список марок, які допускають до продажу за цією програмою Крім основних вимог, що пред'являються державою до транспортних засобів, що купується в кредит, є список марок, які допускають до продажу за цією програмою. Але кожен банк має право вибрати з нього кілька машин, на які він готовий видавати кошти.

Таким чином, перед оформленням пільгового автокредитування 2019 необхідно знати його умови і список автомобілів. Список марок машин, що входять до держпрограми, наступний:

  1. Шевроле Нива;
  2. ЛАДА Веста, Priora, Granta;
  3. Мазда 3;
  4. Мітсубіші Lancer;
  5. Ніссан Almera;
  6. Сітроен C4;
  7. Ніссан Tiida;
  8. Деу Nexia;
  9. Опель Astra;
  10. Пежо 301;
  11. Форд Focus;
  12. Хюндай Solaris;
  13. Рено Logan;
  14. Шкода Fabia;
  15. Тойота Corolla і інші.

Вимоги до позичальників

Банк, що пропонує програму пільгового автокредитування 2019 року, має право генерувати свої норми, проте основні критерії для позичальників такі:

  1. Попадання в віковий інтервал 21-65 років. Деякі фінустанови мінімальний вік знижують до 18, а максимальний підвищують до 75 років.
  2. Громадянство Росії і прописка на території, де людина бажає купити транспортний засіб.
  3. Рівень доходу, достатній для погашення заборгованості перед банком.
  4. Офіційне працевлаштування та стаж роботи на поточному місці не менш 3 місяців.
  5. Гарна кредитна історія позичальника.

Такий перелік вимог не є вичерпним Такий перелік вимог не є вичерпним. Тому перед подачею заявки слід уточнити у банку, які вимоги він висуває до своїх клієнтів при оформленні пільгового автокредитування. Наприклад, особлива увага при видачі пільгових кредитів приділяється громадянам, які мають додаткові державні привілеї. До таких відносяться: кредити для військових , кредити для ветеранів , кредит інвалідам .

Порядок оформлення автокредиту на пільгових умовах

Щоб брати участь в держпрограмі пільгового автокредитування в 2019 році, необхідно спочатку вибрати транспортний засіб Щоб брати участь в держпрограмі пільгового автокредитування в 2019 році, необхідно спочатку вибрати транспортний засіб. При цьому слід враховувати всі вимоги, що пред'являються до машин, і присутність вибраної моделі в списку автомобілів для пільгового автокредитування 2019 року.

Після цього потрібно визначитися з банком для співпраці. Варто уважно розглянути пропозиції всіх беруть участь у програмі установ, щоб підібрати найбільш вигідний варіант. Нагадаємо, що перелік банків, що видають пільговий кредит , Є на сайті Мінпромторгу РФ.

Далі слід подати заявку. Зробити це можна як безпосередньо в обраному фінансовій установі, так і через інтернет. якщо Заява-анкета на отримання споживчого кредиту в Ощадбанку подавалося онлайн, то рішення буде попередніми. Для підсумкового розгляду потрібно принести пакет необхідних документів.

Термін прийняття рішення незначно відрізняється від банку до банку і становить зазвичай близько 3-5 днів. Про прийняте рішення менеджер сам оповіщає заявника. У разі позитивної відповіді залишається підписується договір кредитування.

Потім позичальник скріплює підписом угоду про купівлю-продаж, оформляє страховку і проходить необхідні процедури в ГИБДД. Тільки після цих дій транспортний засіб передається в заставу кредитній установі.

Перелік необхідних документів

Щоб придбати авто за держпрограмою пільгового автокредитування в 2019 році, потрібно зібрати певний пакет документів. Він може мати додаткові пункти в залежності від банку, але стандартний набір паперів наступний:

  1. Заява-анкета на отримання споживчого кредиту в Ощадбанку .
  2. Паспорт позичальника, інше посвідчення особи (СНІЛС, закордонний паспорт, посвідчення водія).
  3. Довідка про доходи.
  4. Трудова книжка.

Пенсійне посвідчення, якщо позичальник вийшов на пенсію по старості.

Деякі фінансово-кредитні установи пропонують оформити автокредит всього по парі документів. Подібна пропозиція скоротить час отримання позики, але умови будуть менш вигідними.

Причини відмови у видачі позики

Не у всіх громадян виходить взяти пільговий кредит на автомобіль Не у всіх громадян виходить взяти пільговий кредит на автомобіль. Банк іноді відмовляє позичальникові у видачі грошей. При цьому він не зобов'язаний звітувати про причини такого рішення. Але, як показує практика, відхиляють заявку, в основному, в наступних випадках:

  • негативна кредитна історія;
  • невідповідність обраного автомобіля вимогам, встановленим до нього держпрограмою. Наприклад, машина має вартість, вага або вік більше, ніж визначено державою;
  • недостатність доходу позичальника.

Автокредит банки не бажають оформляти жінкам, у яких є дитина віком менше півроку. Це пояснюється тим, що в цей період вона знаходиться в декретній відпустці і не має достатнього доходом для погашення боргу.

Якщо людина не отримує кредит в банку, він може звернутися до кредитних брокерів Якщо людина не отримує кредит в банку, він може звернутися до кредитних брокерів. Ці фахівці допомагають в оформленні позик.

Пільгове автокредитування 2019 року - відмінна можливість придбати автомобіль на вигідних умовах. Підходити до цього питання потрібно відповідально, адже все одно велика частина боргу лягає на плечі позичальника.

Які особливості цієї програми?
Як в ній брати участь?