Реклама
Реклама
Реклама

Чи вигідно брати автокредит, і як зменшити відсотки

  1. Чи варто брати машину в кредит?
  2. Купуєте перший автомобіль
  3. Набридло бути пішоходом
  4. Хочете вигідно вкласти гроші
  5. Хочете купити авто, поки не підскочили ціни
  6. Чи плануєте працювати на купленому транспорті
  7. Який варіант авто в кредит вигідніше? Переваги і недоліки кожного
  8. У банку
  9. Чи вигідно брати автокредит в автосалоні
  10. Як вигідніше виплачувати автокредит?
  11. Зважуємо плюси і мінуси покупки авто в кредит
  12. Підведемо підсумки

Всім привіт! З вами знову Кулик Ілля. Думаю, мало у кого є можливість купити автомобіль, сплативши покупку готівковими коштами. Чи вигідно брати автокредит, однозначно відповісти не можна. Залежить від ситуації. А ось вибрати найвигідніший варіант я допоможу. Поїхали!

Чи варто брати машину в кредит?

Раз ви вже задумалися про покупку транспортного засобу в борг, то напевно впевнені в її необхідності. Але хочу нагадати, що будь-який кредит має на увазі зобов'язання (наприклад, щомісячні внески), які ви зобов'язані виконувати, незалежно від життєвих обставин. Тому перед таким серйозним кроком обов'язково задумайтеся, наскільки вам необхідно придбати машину негайно, чи варто потрапляти в цю боргову кабалу чи ні.

Купуєте перший автомобіль

Отримали права, і не терпиться купити своє перше авто? Чи готові переплатити будь-які відсотки, аби швидше надати за кермом залізного коня? А дарма! Це один з тих випадків, коли така покупка не зовсім виправдана. На те є кілька причин:

  • Звичка обходитися без машини. Оскільки це буде перший автомобіль, то ви якось без нього тривалий час існували. Значить, зможете почекати ще трохи, поки не заробите достатню суму для покупки або хоча б більшого початкового внеску.
  • Складнощі в об'єктивній оцінці своїх матеріальних можливостей. Хочу нагадати, що після покупки машини в кредит вам потрібно буде не тільки щомісяця віддавати банку частину своїх кровних зароблених грошей, а й обслуговувати улюблений транспорт (заправляти, купувати страховку, виконувати дрібний ремонт, міняти витратні матеріали). В результаті, не розрахувавши свої сили, можете опинитися в ситуації виплати кредиту за авто, яким не можете користуватися, тому що грошей на його обслуговування не вистачає.

Набридло бути пішоходом

Цей варіант перегукується з попереднім, тому докладно описувати недоліки такої покупки не буду. Звичайно, якщо авто це не просто примха чи блакитна мрія, а реальна необхідність для комфортного переміщення (наприклад, живете за містом далеко від роботи і інфраструктури), то, можливо, є сенс розглянути автокредитування.

Хочете вигідно вкласти гроші

Купівля автомобіля - одна з найгірших ідей вкладення грошей, яка може прийти в голову, з точки зору фінансової вигоди. Купівля автомобіля - одна з найгірших ідей вкладення грошей, яка може прийти в голову, з точки зору фінансової вигоди

Справа в тому, що купуючи машину в кредит, ви і так переплатите понад її вартості. Крім цього, авто з роками тільки дешевшає. І мова не обов'язково про тривалому користуванні. Транспортний засіб, яка покидає автосалон, відразу ж втрачає в ціні приблизно 10%.

Поясню на прикладі. Ви купили новенький автомобіль вартістю 1 млн руб. Відразу внесли, припустимо, 500 тис. Руб., А решту суми виплачували по кредиту протягом 5 років. Понад його вартості ви заплатите, в середньому, більше 200 тисяч. Тобто тепер ви щасливий власник машини вартістю 1 млн 200 тис. Руб. Однак засмучу вас! Насправді зараз ваше авто коштує близько 500 тис. Руб. Поясню на прикладі

Хочете купити авто, поки не підскочили ціни

Подібна поведінка цін на авторинку дуже важко передбачити з вірогідністю 100%. Але якщо ви щасливий володар достовірних джерел, які схиляються до висновку про швидке різкий стрибок цін, то є сенс задуматися про покупку авто в кредит тут і зараз за старою ціною. Така покупка може виявитися дуже вигідною.

Чи плануєте працювати на купленому транспорті

Ось це, напевно, той самий випадок, коли можна з упевненістю сказати, що варто взяти автокредит. Адже тут ви будете отримувати дохід в процесі володіння машиною. Який може не тільки покривати виплати по кредиту, але і приносити реальний прибуток. А її, до речі, можете почати відкладати на покупку наступного авто! Ось це, напевно, той самий випадок, коли можна з упевненістю сказати, що варто взяти автокредит

Який варіант авто в кредит вигідніше? Переваги і недоліки кожного

Отже, незважаючи на всі побоювання потрапити в боргову кабалу, ви вирішили брати автокредит. Існує кілька способів отримати гроші. Кожен з них має свої особливості, плюси і мінуси. Спробую детально розповісти про кожен, щоб було легше прийняти рішення, який підходить саме вам.

У банку

Куди звернутися за якої бракує сумою коштів на покупку машини? У банки, де вам допоможуть підібрати автокредит т.

Крім стандартних умов кредитування, вам можуть запропонувати спеціальний автокредит за державною програмою згідно з Постановою Уряду РФ № 364 від 16. 04. 2015.

Більш докладно про програми державної підтримки автокредитування можете дізнатися, подивившись відео:

Також окремі банки практикують надання кредитів на особливих умовах, але в цьому випадку передбачається купівля авто певних марок.

В кінцевому рахунку вибір програми буде залежати від того, який автомобіль ви хочете купити і які умови більше підходять.

Зверніть увагу! У багатьох банках існують обмеження за віком придбаного автомобіля з пробігом : Іномарки - не більше 10 років, вітчизняні - не старше 5 років.

Якщо ви хочете взяти гроші на покупку авто в банку, будьте готові до наступних особливостей:

  • Ваш автомобіль буде в заставі у банку до моменту погашення кредиту (оригінал ПТС буде перебувати у них);
  • У деяких випадках можуть зажадати поручителів;
  • Є обов'язковим оформлення страховки КАСКО. Якщо погодяться оформити кредит без неї - відсотки, ймовірно, будуть захмарні;
  • Окремі банки вимагають оформити страхування життя і здоров'я позичальника;
  • Найчастіше максимальний термін кредитування - 5 років;
  • Вимоги до віку автомобіля з пробігом;
  • Початковий внесок в середньому від 15%.

У видачі автокредиту в банку вам можуть відмовити з кількох причин:

  • Недостатній рівень щомісячного доходу;
  • Повна відсутність або погана кредитна історія ;
  • Вибрали недостатній термін кредиту, в результаті виходить непосильний для вас щомісячний платіж;
  • Особисті дані позичальника, які викликають недовіру у банку (занадто молодий або похилий вік, перебої в трудовий стаж і його мінімальна тривалість).

Стаття в тему:

Ви точно зможете отримати автокредит, якщо будете знати, чому банки відмовляють у видачі позики!

Чи вигідно брати автокредит в автосалоні

Ще один варіант - машина в кредит в автосалоні . Отримання такого кредиту є той же самий позику в банку. Тільки для його отримання вам не доведеться відвідувати відділення фінансової організації, всі документи можна оформити на місці покупки автомобіля.

Замислюєтеся, яку краще вибрати варіант: кредит в банку або автосалоні? Давайте розберемося, в чому особливості останнього:

  • Зручність і швидкість оформлення;
  • У салоні представлений дуже обмежений вибір фінансових організацій, що надають кредит, і найчастіше їх умови не найвигідніші на ринку;
  • Висока вартість обов'язкового для кредиту КАСКО;
  • Можливе отримання кредиту всього за двома документами. Але в цьому випадку будьте готові до високої процентної ставки. Однак і вона має межу, який встановлює Центробанк РФ на основі Федерального закону № 353 «Про споживче позику». У 2017 році по автокредиту максимальна процентна ставка складає 21,8%.

Можливі причини відмови такі ж, як якщо б ви пішли за кредитом в банк. Тому, якщо ви тешіте себе надією, що в салоні вам дадуть автокредит без первісного внеску і оформлення КАСКО, з мінімальним пакетом документів, аби ви купили машину, то даремно. Банки навряд чи погодяться співпрацювати з таким позичальником.

Також раджу почитати статтю в тему:

Які підводні камені чекають купують автокредит, і як можна уникнути їх?

Як вигідніше виплачувати автокредит?

Отже, ви зважилися і взяли автокредит. Тепер протягом декількох років вас чекають щомісячні платежі по ньому. Вони можуть бути різними. І я маю на увазі не суму, а спосіб їх розрахунку банком.

Диференційовані платежі. В цьому випадку ви щомісяця платите однакову суму основного боргу, плюс певна кількість відсотків, яке з часом зменшується.

Ануїтетні платежі. У цьому випадку все набагато цікавіше. Спочатку ви платите в основному за відсотки по кредиту і трохи по основному боргу. Лише з плином часу збільшуються виплати по тілу кредиту та зменшуються за відсотками.

Наочно різницю між цими платежами демонструє така схема:

Наочно різницю між цими платежами демонструє така схема:

Поясню простіше. При диференційованих платежах спочатку ви платите великі суми, а ближче до терміну закінчення кредиту розмір суми зменшується. Переплата при цьому менше, ніж при ануїтетних платежах. Але і вони мають свій плюс - середній розмір виплат на весь період кредитування, який не так сильно б'є по кишені, як початкові виплати за диференційованими платежами.

Якими б не були платежі, бувають такі життєві ситуації, коли позичальника цікавить, як швидко виплатити кредит і платити банку менше за відсотками.

Три законні способи зменшення відсотків по кредиту:

Статті в тему:

Перекредитування: перетворюємо автокредит і не тільки в простій позику під менший відсоток без застави і каско + список банків, що надають рефінансування

Боїтеся, що не вистачить грошей на черговий внесок по автокредиту? Проведіть реструктуризацію, а то буде пізно!

Зважуємо плюси і мінуси покупки авто в кредит

Скільки б ми не говорили про те, яке кредит невигідне підприємство, покупка машини в борг має свої безумовні плюси:

  • Придбання транспорту тут і зараз без довгих накопичень;
  • Можете дозволити собі авто більш високого класу;
  • Іноді відсотки по кредиту можуть бути навіть нижче, ніж втрати грошових накопичень в результаті інфляції;
  • Краще новий, але кредитний автомобіль, ніж стара руїна, але куплена за накопичення.

Незважаючи на це, кредит на покупку авто має ряд недоліків, з якими варто змиритися, якщо вже ви зважилися на такий серйозний крок:

  • Переплата вартості авто через виплати за відсотковими ставками;
  • Необхідність щомісячних платежів незалежно від життєвих обставин.
  • Якщо якийсь час ви не зможете платити по кредиту , Можете зіткнутися з колекторами. Незважаючи на те, що в 2016 році був прийнятий Федеральний закон № 230 «Про захист прав і законних інтересів фізичних осіб при здійсненні діяльності по поверненню простроченої заборгованості», це не найприємніше знайомство.

Підведемо підсумки

  • Визначтеся, наскільки вам необхідний автомобіль саме тут і зараз, тобто чи дійсно необхідний кредит;
  • Не поспішайте оформляти кредит в автосалоні, адже часто там пропонують не найвигідніші умови;
  • Вивчіть пропозиції банків не тільки по автокредитах, а й споживчим;
  • Вибираючи кредитну пропозицію, будьте уважні до нюансів, страховками, доплат;
  • Пам'ятайте про щомісячному платежі, коли будете вибирати машину. Не беріть те, що вам не по кишені, щоб потім не довелося шукати вихід з важкої ситуації, коли немає грошей на внесок по кредиту.

А чи доводилося вам стикатися з автокредитом? Діліться своїм досвідом і думкою в коментарях. Також не забувайте натискати на кнопки соцмереж, щоб ваші друзі могли теж ознайомитися з корисною інформацією.

На цьому я прощаюся. Хороших вам автомобілів, вигідних кредитів і малих відсотків! Всього найкращого!

Чи варто брати машину в кредит?
Чи варто брати машину в кредит?
Чи готові переплатити будь-які відсотки, аби швидше надати за кермом залізного коня?
Який варіант авто в кредит вигідніше?
Замислюєтеся, яку краще вибрати варіант: кредит в банку або автосалоні?
Як вигідніше виплачувати автокредит?
А чи доводилося вам стикатися з автокредитом?