Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит в Ощадбанку - порівняємо умови з конкурентами


Ще статті по темі

На даний момент, на жаль, саме автокредитуванням Ощадбанк не займався. Проте, він продовжує видавай позики населенню за іншими програмами, так що варіант придбати мрію на колесах за рахунок позикових коштів, в общем-то є. Розглянемо докладніше як.

варіант перший

Взяти простий потреб готівкою

Для цього в Ощадбанку є «Споживчий кредит без забезпечення», який можна отримати в сумі до 3 000 000 рублів на термін до п'яти років на будь-які цілі. При цьому ви маєте можливість взяти позику в Ощадбанку, навіть якщо на момент звернення у вас вже є діючі зобов'язання перед банком - головне, щоб загальна сума боргів (і вже отриманих, і знову запитуваної) не перевищувала 3 000 000 рублів.

Процентна ставка по такій позиці - в общем-то, середня по ринку. При терміні кредитування від трьох місяців до 5 років - від 13,9 до 19,9% річних.

Якщо ж ви є зарплатних клієнтом найнадійнішого банку Росії (отримуєте заробітну плату на пластикову карту Ощад), то процентна ставка для вас буде нижче на 1%.

Для порівняння - за класичними автокредитами Альфа-банку для клієнтів «з вулиці» ставка становить 15,99% - 20,49%. У банку ВТБ24 на новий автомобіль можна оформити позику за ставкою від 14,9% річних.

Так що виходить, що ставка по простому потребу в Ощадбанку - така ж як по автокредитах в інших банках. Хіба що по програмами з державною підтримкою можна отримати ставку і в розмірі 10% річних - але це тільки на окремі види автомобілів (що збираються на території РФ).

Вимоги до позичальників, в общем-то типові. Позика можуть отримати громадяни РФ у віці від 21 року до 65 років, які пропрацювали на останньому місці роботи більше півроку. Зарплатні клієнти можуть розраховувати на отримання коштів та на більш м'яких умовах - для них вимоги до стажу знижені до трьох місяців.

Для подачі заявки необхідно надати паспорт з відміткою про прописку (допускається і тимчасова реєстрація, оформлена належним чином), а також документи, що підтверджують зайнятість і фінансове становище позичальника. Зайнятість підтверджується або засвідченою копією трудової книжки, або довідкою.

Що стосується документів, що підтверджують доходи, то Сбербанк - один з небагатьох банків, який приймає і довідки за формою 2-ПДФО, і довідки за формою банку. Крім цього, можна надати декларації про сплату прибуткового податку, а також договори, що підтверджують отримання вами додаткових джерел доходу (наприклад, від здачі в оренду майна вам майна, авторські гонорари та ін.). Головна вимога - ці доходи повинні бути відповідним чином задекларовані і з них повинні бути сплачені податки.

Зарплатні клієнти Ощадбанку мають можливість оформити таку позику пред'явивши тільки паспорт.

Додатковий бонус - можливість відразу отримати кредитну карту з лімітом до 200 000 рублів.

У споживчого позики, в порівнянні з автокредитом є й інші переваги. Зокрема, немає необхідності страхувати транспортний засіб - від цього вашого рішення ставка ніяк не залежить - так що ви абсолютно вільні у необхідності страхувати свої ризики пошкодження або втрати придбаного авто. Причому застрахуватися ви можете на будь-яких зручних саме для вас (а не для банку) умовах (на будь-яку суму тільки за необхідне вам ризиків - необов'язково саме КАСКО в повному обсязі).

По-друге, немає ніяких обмежень на вибір ТС: хоч новий, хоч старий, хоч імпортний, хоч вітчизняний будь-якого року випуску.

Ну, і найголовніше - немає необхідності платити перший внесок - обов'язкова вимога за всіма діючими на момент написання статті програмами. Тобто, взявши споживчий кредит по суті можна купити машину з нульовим початковим внеском.

Різновид потреба - під поручительство фізичних осіб. За цією позикою можна отримати і до 5 000 000 рублів, якщо за вас поручиться один або дві фізичні особи. Ставка в цьому випадку буде менше на один процентний пункт.

варіант другий

Кредит під заставу належить вам нерухомості.

Якщо ви є власником квартири, таун-хауса, котеджу, земельної ділянки або гаража, то ви можете отримати в Ощадбанку кошти під заставу цього майна на будь-які цілі без обґрунтування і підтвердження цільового використання позики.

Кредит можна взяти на термін до 20 років до 10 000 000 рублів (але не більше 60% оціночної ринкової вартості об'єкта нерухомості, що передається в заставу).

Відсоткова ставка залежить від терміну договору і співвідношення суми і вартості об'єкта застави. При терміні до - 10 років і сумі - до 60% оціночної вартості застави процентна ставка буде 12% річних

У вас буде можливість зменшити відсоток на один пункт, якщо ви «добровільно» застрахуете свої життя і здоров'я. Знижку також отримують зарплатні клієнти (плюсом до страховки).

Вимоги до позичальників - такі ж, як і при споживчому кредитуванні, з тією лише різницею, що вимоги до стажу «жорсткіше» (в незалежності - ми знали що ви зарплатних клієнтом банку чи ні): півроку на останньому місці роботи і загальний стаж роботи не менше одного року. Крім цього, чітко прописано обмеження, що позику не надається індивідуальним підприємцям і власникам бізнесу з чисельністю працівників менше 30 осіб, а також співзасновників з часткою в бізнесі більше 5%.

Що відносно пакету документів, то він такий же, як і для отримання простого потреба, без забезпечення (повний пакет навіть для зарплатних клієнтів) плюс документи по заставі. Що відносно документів по заставі, по суті, розглядається варіант позики - це та ж іпотека - так що процедура його оформлення і пакет документів, буде як при іпотеці (свідоцтва про право власності, паперу підтверджують право виникнення власності, довідки про відсутність обтяжень і т. д.).

варіант третій

Програма «Бізнес-авто»

Якщо ви є індивідуальним підприємцем або у вас власний бізнес, то ви можете оформити автокредит на юридичну особу за програмою «Бізнес-авто». В рамках цієї програми можна взяти позику на термін до восьми років в сумі до 50 мільйонів рублів.

Мінімальний початковий внесок залежить від виду діяльності: для сільгоспвиробників при покупці нової техніки мінімальний початковий внесок за рахунок власних коштів на придбання сільгосптехніки становить від 10 (для нової техніки) до 20 (для старої техніки)%. Для інших категорій діяльності мінімальний початковий внесок складає від 15 до 25% відповідно. В рамках цієї програми також може бути надана відстрочка зі сплати основного боргу за кредитом на термін до півроку.

Процентна ставка розраховується індивідуально і починається від 12,1% річних, при цьому в рамках цієї програми можна розраховувати на зменшення відсоткової ставки за позикою практично до нуля за рахунок маркетингових компаній, що проводяться партнерами Ощадбанку.

До числа партнерів по таким маркетингових акцій на момент написання статті ставилися Audi, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Hyundai Truck & Bus, Jaguar, Land Rover, Mercedes Benz, Opel, Peugeot, SEAT, Skoda. Уважно стежте за інформацією на сайті - реальні ставки кредитування при придбанні техніки перерахованих виробників постійно змінюється.

Так що варіанти отримати кредит в Ощадбанку на придбання автомобіля є - і цілком навіть цікаві.

Никанор Бабурін , Спеціально для Занімаем.ру. 12 Июля 2017