Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит на старий автомобіль - оформляємо кредит на б / у авто

  1. 1. Чи вигідно оформляти автокредит на старий автомобіль
  2. 2. Як можна придбати б / у авто в кредит - 5 варіантів кредитування
  3. Варіант 1. Стандартний автокредит
  4. Варіант 2. Купівля без початкового внеску
  5. Варіант 3. Придбання по безпроцентному автокредиту
  6. Варіант 4. Перекупка боргу по автокредиту
  7. Варіант 5. Отримання споживчого кредиту
  8. приклад
  9. 3. Як оформити автокредит на старий автомобіль - 5 основних етапів
  10. Етап 1. Вибір банку і кредитної програми
  11. Етап 2. Подача заявки
  12. Етап 3. Укладення договору купівлі-продажу з продавцем
  13. Етап 4. Внесення початкового внеску
  14. Етап 5. Підписання кредитної угоди з банком
  15. 4. Де взяти кредит на старий автомобіль - огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці
  16. 1) Тінькофф Банк
  17. 2) Совкомбанк
  18. 3) ВТБ Банк Москви
  19. 5. Як заощадити при покупці авто з пробігом в кредит - 3 корисних ради
  20. Рада 1. Купуйте авто в салоні
  21. Порада 2. Оформляйте споживчий кредит
  22. Порада 3. Під час вибору програми автокредитування з брокером
  23. 6. Висновок
  24. Питання до читачів

Які існують варіанти кредитування при покупці б / у авто? Чи можна взяти кредит на авто з пробігом без початкового внеску? Як оформити автокредит на старий автомобіль?

Привіт всім! З вами Денис Кудерін - фінансовий експерт журналу «ХітёрБобёр».

Автомобіль з невеликим пробігом трохи поступається новому авто, а коштує набагато дешевше. Але і ця сума не у всіх є в наявності. У такій ситуації є компромісне рішення - покупка уживаного автомобіля в кредит.

Перш ніж зважитися на такий крок, потрібно знати, як зробити це грамотно і з найменшими витратами. Якщо ви не в курсі, де шукати машину і в які банки краще всього звертатися, то це стаття - для вас.

Я розповім про всі нюанси і підводні камені автокредитування б / у транспорту, плюси і мінуси такого способу придбання машини.

Читаємо до кінця - в заключному розділі вас чекають поради, як заощадити на покупці автомобіля з пробігом.

Отже, поїхали!

Які існують варіанти кредитування при покупці б / у авто

1. Чи вигідно оформляти автокредит на старий автомобіль

Ви вирішили купити машину в кредит, але зрозуміли, що покупка нового авто вам не по кишені. Привабливих пропозицій від автосалонів і банків повно, але щомісячні виплати по таких позиках - непідйомні для вашого бюджету.

Це не означає, що тепер вам все життя доведеться ходити пішки або їздити на метро. Безліч фінансових компаній пропонують автокредити на старі автомобілі. Це обійдеться набагато дешевше, ніж покупка нового авто, особливо, якщо вибрати відповідну кредитну програму і надійного продавця.

Відразу попереджу, що далеко не всяке транспортний засіб можна придбати за програмою автокредитування. Банк пред'являє цілком певні вимоги до віку машини, її вартості та навіть вазі.

Кредитуванню підлягають:

  • машини не старше 10 років зарубіжного виробництва і вітчизняні авто не старше 5 років;
  • не дорожче встановленого банком ліміту (500 тис - 1,5 млн рублів);
  • не важчі 3,5 тонн;
  • з пробігом не більше 100 000 км для зарубіжних авто і не більше 50 000 км для вітчизняних.

оформлення поліса КАСКО майже завжди обов'язково.

Найчастіше така покупка оформляється через автосалон. Деякі банки видають позики на покупку авто у приватної особи. Ризики занадто великі - банкам складно оцінити стан автомобіля і його походження при покупці у приватника.

А це означає, що доведеться переплатити на 5-10% - така різниця між цінами на авторинку і в автосалоні.

Але в цьому випадку і сам покупець має певні гарантії, оскільки придбання автомобіля з рук - це покупка «кота в мішку», особливо для новачків в автомобільному справі.

Дивіться невеликий гумористичний і повчальний ролик в тему:

Вимоги банків до позичальників, що оформляють автокредит на покупку б / у транспорту, стандартні:

  • вік - старше 21 років;
  • трудовий стаж - понад рік;
  • стаж на поточній роботі - більше півроку (деяким банкам досить 3-4 місяців);
  • громадянство РФ і реєстрація в місті або районі оформлення кредиту;
  • хороша кредитна історія.

У ряді банків охочіше дають кредит водіям зі стажем, який отримав права більше 10 років тому. Найважче оформити автомобільний позику молоді та пенсіонерам. пільгові автокредити з держпідтримкою теж навряд чи оформлять на старі авто.

Врахуйте, що стара машина часто вимагає реставрації і модернізації. На ремонт або повну заміну зношених деталей і вузлів іноді йде сума в 30% від початкової ціни і більш.

Перерахуємо всі плюси покупки б / у автомобіля в кредит:

  • невелика сума кредиту;
  • великий вибір авто вітчизняного та іноземного виробництва;
  • відносно низька процентна ставка;
  • при оформленні угоди в автосалоні ви купите машину, яка за зовнішнім виглядом і технічними характеристиками майже не відрізняється від нової.

Мінусів теж предостатньо. Купівля у приватних осіб пов'язана з ризиком купити машину з кримінальним минулим, а це може спричинити проблеми з ГИБДД аж до вилучення транспорту.

Якщо купуєте в автосалоні, то всі витрати на утримання і ремонт транспорту, якщо вони були, включать у вартість. Тому ціна буде вищою за ринкову.

А ще є ризик оформити невиправдано дорогу програму автокредитування - спокусившись на сумнівні вигоди, такі, як відсутність первинного внеску або страховки КАСКО, громадяни укладають економічно недоцільні угоди. Переплата по деяких кредитах становить 50-100%.

Дивимося повчальний ролик на тему автокредитування в Москві:

Читайте на нашому сайті суміжну по темі публікацію, присвячену автокредитах .

2. Як можна придбати б / у авто в кредит - 5 варіантів кредитування

За статистикою, кожен другий автомобіль, «борознить простори» Російської Федерації, набувають в кредит. Якщо ви вирішили приєднатися до числа «кредитних» автолюбителів, є кілька способів купити машину з пробігом. У кожного з них є свої переваги і недоліки.

Розглянемо докладно найпопулярніші варіанти.

Варіант 1. Стандартний автокредит

Цей спосіб - найбільш простий і надійний. Ви купуєте автомобіль через автосалон, де весь транспорт перед продажем перевіряють на технічну справність і юридичну чистоту.

Машини відстежують на предмет угону і участі в ДТП через ГИБДД, а при виявленні найменшого дефекту фахівці сервісного центру його тут же усувають. Тобто ви купуєте авто майже в ідеальному стані.

Якщо дуже поспішайте стати автовласником, подавайте заявку на отримання кредиту прямо в автосалоні. Іноді банк вирішує питання буквально через пару годин, особливо якщо у вас бездоганна кредитна історія. Вам залишиться тільки сплатити перший внесок в касу і оформити договір з банком.

Але пам'ятайте, чим швидше оформляється кредит і чим менше документів від вас вимагають, тим вище процентні ставки. Оскільки ризики банку зростають, єдиний спосіб знизити їх - це оформити дорожчий варіант кредиту.

Варіант 2. Купівля без початкового внеску

Ще один швидкий, але неоднозначний спосіб придбати стару машину. Підходить для тих, у кого зовсім немає грошей на первинні виплати, а стати автовласником дуже хочеться. Недоліки все ті ж: немає першого внеску - вище ризики - вище процентна ставка.

При цьому перевірка статусу клієнта, який ризикнув оформити автокредит без первісного внеску буде більш масштабною. Знадобляться не тільки два документа, але і довідка, що підтверджує доходи, плюс копія трудової книжки, завірена роботодавцем.

Варіант 3. Придбання по безпроцентному автокредиту

Ви купуєте авто на умовах комерційної розстрочки, платите первинний внесок, а вартість, що залишилася відшкодовує банк-партнер автосалону на вигідних для себе умовах. Погашати заборгованість ви будете вже перед банком, не сплачуючи при цьому відсотків.

Мінус в тому, що перший внесок дорівнює мало не половині вартості, а термін повернення залишку не перевищує 6-24 місяців. Тобто такий варіант підходить лише тим, у кого є на це відповідні кошти.

При цьому на ділі кредит виявляється не таким вже й «безвідсотковим».

Клієнт платить:

  • за відкриття і обслуговування рахунку;
  • комісійні за внески за боргами;
  • за дострокове погашення;
  • за страховку КАСКО - а це від 7 до 10% від вартості авто.

Інша назва безвідсоткового кредиту - факторинг .

Варіант 4. Перекупка боргу по автокредиту

Буває, що позичальникові не під силу виконувати взяті на себе боргові зобов'язання, і він звертається в банк з проханням виставити машину на продаж. Якщо знайдеться покупець, він бере борг на себе. Таким способом бажаючі набувають майже нові автомобілі, звільняючи колишніх власників від боргового тягаря.

Варіант 5. Отримання споживчого кредиту

Не зовсім автокредит, але допомагає досягти тієї ж мети - купити машину в борг.

приклад

У вас не вистачає на покупку конкретного авто невеликої суми в 100-300 тис. Руб. Стандартний автокредит брати немає сенсу - простіше оформити споживчий нецільової позику без всяких обмежень по пробігу, зростила і станом автомобіля.

Ставка за таким кредитом, як правило, вище, але зате ніхто не зажадає оформляти страховку КАСКО.

Використовувати цей спосіб буде невигідно, якщо мова йде про суми вище 300 000 рублей. Більш того, середньостатистичному клієнтові запросто можуть відмовити в нецільовому позику на таку суму.

Нижче я докладно розповім в яких банках вигідніше взяти таку позику.

3. Як оформити автокредит на старий автомобіль - 5 основних етапів

Є два способи оформлення кредиту - в банку і в автосалоні. А найкраще зробити це в тому кредитній установі, де у вас вже є рахунок. Наприклад, власникам зарплатних карт в Альфа-Банку пропонують взяти автокредит за ставкою 12,5% річних. При оформленні на стандартних умовах ставка буде 16%.

Вивчайте і застосовуйте на практиці покрокове керівництво.

Етап 1. Вибір банку і кредитної програми

На ринку десятки пропозицій по автокредитуванню. Витративши час на вивчення найбільш вигідних програм, ви напевно підберете найбільш оптимальний варіант, відповідний вашим цілям.

Вибираючи кредитну установу, орієнтуйтеся на наступні показники:

  • незалежний рейтинг банку - найбільшою довірою у населення користуються оцінки рейтингового агентства «Експерт»;
  • відгуки - планомірно розпитайте своїх друзів і знайомих, вже брали автокредити, вивчіть тематичні форуми і сайти;
  • термін роботи банку - краще мати справу з компаніями, що працюють більше 10-15 років;
  • наявність філій в потрібному вам регіоні та районі;
  • процентні ставки і умови кредитування.

Користуйтеся сервісами порівняння в інтернеті - наприклад, сайтом Порівняй. Слідкуйте за акціями та пропозиціями в банках і автосалонах. І пам'ятайте: кілька відсотків на вашу користь - це десятки тисяч зекономлених рублів.

Етап 2. Подача заявки

У вас є вибір - піти стандартним шляхом і подати заяву на кредит безпосередньо у відділенні банку або скористатися досягненнями цивілізації і зробити це через інтернет.

оформлення автокредиту онлайн економить час і злегка підвищує ваші шанси на позитивну відповідь від банку - фінансові компанії «поважають» просунутих в інформаційних технологіях клієнтів.

Список документів стандартний:

  • паспорт;
  • водійське посвідчення - якщо його немає, підійде військовий квиток, СНІЛС або інший другий документ, що підтверджує особу;
  • довідка про доходи 2-ПДФО - оформите її в бухгалтерії за місцем роботи;
  • копія трудової книжки.

Обробка заявки займає від кількох годин до кількох днів. Банк перевірить вашу кредитну історію і винесе рішення. Але воно буде попередніми. Остаточну відповідь ви отримаєте вже після особистого візиту в банк.

У заявці і в подальшому телефонній розмові з менеджером вказуйте тільки достовірні відомості. Якщо спробуєте приховати важливу для банку інформацію, він розцінить це як спробу обману і в кредиті, швидше за все, відмовить.

Після схвалення банку у вас є 1-3 місяці для пошуку відповідного автомобіля, якщо, звичайно, ви його вже не знайшли.

Етап 3. Укладення договору купівлі-продажу з продавцем

Далі йдемо до продавця і укладаємо договір купівлі-продажу. Зараз більшість дилерських центрів і автосалонів працюють в зв'язці з банком, тому процедура кредитування максимально спрощується.

Купівля поліса КАСКО на старий автомобіль - майже завжди обов'язкова умова банку. Це додає зайві відсотки до виплат, але зате в разі викрадення або серйозної аварії буде, чим розплатитися за кредитом.

Найзручніше оформити поліс КАСКО в Тінькофф-Страхуванні . Це робиться в онлайн режимі і займає не більше 2-5 хвилин. Компанія надійна, до клієнтів ставиться лояльно і пропонує додаткові безкоштовні послуги - такі, як оперативна доставка поліса додому і послуги евакуатора (в разі чого).

Етап 4. Внесення початкового внеску

Залишається тільки внести початковий внесок. Ви вносите його на рахунок банку, банк передає гроші в автосалон. Середній розмір першого внеску - 20%. Взагалі, чим більше ви заплатите відразу, тим лояльніше до вас буде ставитися банк.

Етап 5. Підписання кредитної угоди з банком

І найважливіша частина процесу - укладення кредитного договору з банком. Цей документ не можна підписувати не дивлячись, його треба всебічно вивчити.

Зверніть увагу на наступні пункти:

  1. Підсумкову величину відсоткової ставки - буває, що в рекламних проспектах вона одна, а не справі - зовсім інша.
  2. Наявність комісійних за фінансові операції - так звані «приховані платежі». Чим їх менше, тим краще.
  3. Умови дострокового погашення - чи немає мораторію на такі процедури.
  4. Варіанти погашення кредиту - добре, коли є кілька способів вносити платежі.

Автокредити видаються на б / у автомобілі в отличном состоянии

Після підписання договору залишиться тільки поставити машину на облік в ГИБДД. Тепер ви - офіційний власник авто.

4. Де взяти кредит на старий автомобіль - огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці

Я вже згадував, що цільовий автокредит - не єдиний спосіб зайняти грошей на покупку автомобіля. Якщо вам не вистачає до виконання мрії зовсім «трохи», простіше замовити кредитну карту і розплатитися за покупку цими грошима.

Нижче представлені банки, що пропонують найбільш вигідні та зручні умови кредитування.

1) Тінькофф Банк

Тінькофф Банк Тінькофф Банк   - крім традиційних споживчих кредитів, компанія пропонує оформити кредитну карту «Платинум» з лімітом 300 000 рублей - крім традиційних споживчих кредитів, компанія пропонує оформити кредитну карту «Платинум» з лімітом 300 000 рублей.

Заповнення заявки займе не більш як 5 хвилин, відповідь дадуть через 2 хвилини, а саму карту надішлють додому або в офіс протягом 2 днів. Безвідсотковий період - 55 днів. Оформлення карти - безкоштовне, річне обслуговування - 590 руб. Ставка - 19,9%.

«Тінькофф» - перший в РФ банк, повністю відмовився від традиційних офісів. Всі операції тут виконуються віддалено - по телефону або через інтернет. Немає черг, перерв і тривалого очікування відповіді.

2) Совкомбанк

Совкомбанк Совкомбанк   - кредити на суму до 1 млн за програмою «Нове авто замість старого» - кредити на суму до 1 млн за програмою «Нове авто замість старого». Тобто ви залишаєте старий автомобіль в якості застави і купуєте новий. Вимоги до заставного авто - не старше 19 років, технічна справність. Термін кредитування - від 1 до 5 років. Ставка - 17%.

Вимоги до позичальників - вік від 20 до 85 років, російське громадянство, реєстрація та проживання в місті присутності підрозділу банку, наявність стаціонарного домашнього і робочого телефону, стаж роботи понад рік.

3) ВТБ Банк Москви

ВТБ Банк Москви ВТБ Банк Москви   - кредити готівкою до 3 млн з базовою ставкою від 14,9% - кредити готівкою до 3 млн з базовою ставкою від 14,9%. Подайте заявку на позику прямо на сайті і отримаєте відповідь протягом 15 хвилин.

Банк пропонує пільгові умови зарплатних клієнтам і держслужбовцям - їм достатньо 2 документів для оформлення кредиту, при цьому процентна ставка знижується. Будь-позичальник має право взяти кредитні канікули на 1-2 місяці в період погашення боргу.

Таблиця порівняння банківських продуктів:

Є ще один спосіб придбати авто - взяти його в лізинг . Якщо хто не знає, це довгострокове користування з правом викупу після закінчення терміну угоди. У порівнянні з традиційним автокредитуванням при лізингу більш гнучкий платіжний графік, та й ставки нижче.

Найвигідніші на сьогодні умови лізингу - в компанії Европлан . Переплата тут мінімальна, а терміни угоди - тривалі. При цьому початковий внесок всього 10%, ніякої застави від вас не вимагають і поручителі теж не потрібні. На відміну від інших компаній, в «Европлане» дають в лізинг не тільки нові, але і б / у автомобілі.

5. Як заощадити при покупці авто з пробігом в кредит - 3 корисних ради

Придбання авто з пробігом це саме по собі економічне рішення.

А якщо слідувати експертним радам - витрати скоротяться до мінімуму.

Рада 1. Купуйте авто в салоні

Періодично автосалони влаштовують акції і розпродажі, реалізуючи старі автомобілі за зниженими цінами.

Гріх не скористатися такими пропозиціями. При цьому - ніякого ризику купити «убитий» автомобіль або числиться в угоні.

Порада 2. Оформляйте споживчий кредит

Цей момент я вже озвучував. Якщо не вистачає невеликої суми, споживчий кредит - більш раціональний спосіб добути грошей. У цьому випадку вас ніхто не обмежить з вибором авто і способом його покупки - беріть хоч по оголошенню на Авито, хоч на авторинку, хоч у сусіда по сходовому майданчику.

Порада 3. Під час вибору програми автокредитування з брокером

Кредитний брокер - професіонал в питаннях вигідних позик. Його участь в угоді гарантує вам вибір найвигіднішого і зручного автокредиту. У нього є свої канали взаємодії з банками, що максимально спростить процедуру оформлення. Хороший брокер завжди відпрацьовує з лишком свої комісійні.

6. Висновок

Отже, друзі, тепер ви знаєте, що взяти автокредит на старий автомобіль відносно просто. Але попередньо потрібно ретельно вивчити умови кредитування і всі інші аспекти угоди.

Питання до читачів

Як ви вважаєте, що вигідніше і розумніше - купувати машину з пробігом або абсолютно новий автомобіль тільки що з конвеєра?

Журнал «ХітёрБобёр» бажає вам вдалих покупок і безпечної їзди! Чекаємо коментарів і зауважень по темі статті. Будемо вдячні за відгуки та лайки в соцмережах. До нової зустрічі!

Чи можна взяти кредит на авто з пробігом без початкового внеску?
Як оформити автокредит на старий автомобіль?