Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит або споживчий

  1. Плюси і мінуси автокредиту
  2. Способи оформлення автокредиту: автосалон або офіс банку
  3. Особливості споживчого кредиту
  4. Кращі банки для споживчого кредиту
  5. 1. Совкомбанк
  6. 2. Райффайзенбанк
  7. 3. ОТП Банк
  8. 4. ренесанс Кредит
  9. 5. ВТБ
  10. 6. Сітібанк

Для придбання автомобіля в кредит можна скористатися різними програмами банків. Є стандартний цільовий кредит, а є нецільовий кредит готівкою. Часом складно визначити, яка з програм буде більш вигідною і оптимальної, кожен продукт має свої переваги і недоліки. Що ж в результаті вибрати потенційному покупцеві авто: автокредит або кредит готівкою? Щоб розібратися з цим питанням, я вирішив провести невелике дослідження.

Щоб розібратися з цим питанням, я вирішив провести невелике дослідження

Плюси і мінуси автокредиту

Для початку розберемо стандартну програму автокредитування. Це цільовий кредит, який направляється строго на придбання авто, тобто на руки позичальник грошей не отримує, банк переводить кошти безпосередньо продавцеві на його банківський рахунок.

Плюси класичного автокредиту:

  • ставка по автокредитах часто виявляється трохи нижче, ніж по кредиту готівкою. Це пов'язано з тим, що при видачі автокредиту купується авто залишається в заставі у банку;
  • можливість брати участь у різних державних програмах субсидування, які періодично з'являються на ринку. Автокредит за держпрограмою передбачає знижені ставки або інші пільги;
  • регулярні акції від виробників для покупців, які оформляють автокредит, можливі навіть пропозиції про розстрочення.

Мінуси автокредиту:

  • обмеження у виборі авто. В основному банки видають автокредити тільки на нові транспортні засоби. Якщо банки і готовий надати кредит на старе авто, то зазвичай оголошуються вимоги до віку авто (наприклад, не старше 5-7-ми років). Автокредит на бу авто можливий, але тільки через салони, які спеціалізуються на цьому напрямку;
  • неможливо оформити кредит на автомобіль, який продається приватною особою;
  • більшість банків вимагають оформлення поліса КАСКО, а його вартість сягає 10% від купується авто і вище. Поліс потрібно купувати щорічно, поки автокредит не буде виплачений. Якщо банк і передбачає можливість відмови від КАСКО, то це веде до збільшення відсоткової ставки;
  • обов'язкова наявність власних коштів для внесення початкового внеску, а це мінімум 10-30% від ціни машини. Автокредит без початкового внеску не оформити;
  • довший процес оформлення.

Способи оформлення автокредиту: автосалон або офіс банку

Способи оформлення автокредиту: автосалон або офіс банку

Оформлення цільового автокредиту проходить за двома схемами. Можна придбати авто в кредит безпосередньо в салоні або ж попередньо звернутися до банку.

  1. Автокредит в салоні. Потенційний позичальник вибирає в салоні авто і на місці звертається за видачею автокредиту. Салони стандартно працюють з декількома банками, представники яких присутні на місці. Клієнт надає необхідний пакет документів і проходить стандартне анкетування. При схваленні він знову відвідує кредитного менеджера в салоні, де і проходить завершення угоди. Мінус цього методу - обмежена кількість банків, тому автокредит такого виду може виявитися трохи дорожче, але зате сам процес оформлення більш зручний.
  2. Оформлення в офісі. Перш ніж звертатися в автосалон, громадянин вибирає банк і звертається до нього. Заявку можна оформити онлайн або звернутися в офіс обраного банку. Після надання необхідної пакета документів проходить процес розгляду. Якщо заявка схвалюється, позичальникові оголошується можлива сума кредиту, в рамках неї він і вибирає авто. Після вибору машини в касу салону позичальник вносить суму початкового внеску і отримує виписку, з якої знову йде в банк. Після укладення договору та перерахування коштів продавцю можна забирати авто. Метод довший, але зате можна знайти максимально вигідну пропозицію.

Особливості споживчого кредиту

Відповідаючи на питання що краще автокредит або споживчий кредит готівкою, слід детально розглянути і простий споживчий кредит готівкою нецільового типу. Його пропонує практично кожен банк, що говорить про великому асортименті програм. Громадянин звертається в банк, надає документи, чекає рішення. Якщо воно виявляється позитивним, то тоді позичальник підписує договір, отримує готівку і може витрачати їх як завгодно. Ніяких звітів і вимог. Після отримання грошей можна спрямувати кошти на придбання будь-якого автомобіля без обмежень.

Плюси кредиту готівкою перед автокредитом:

  • нецільове використання коштів. Це означає, що можна купити будь-який транспортний засіб без обмежень: будь-якого віку, виробника, від будь-якого продавця;
  • великий асортимент програм, що сприяє вибору найвигіднішого пропозиції;
  • немає необхідності купувати поліс КАСКО;
  • не потрібно початковий внесок, не обов'язково мати на руках власні кошти;
  • споживчий кредит на автомобіль оформляється швидше.

Що вигідніше автокредит або кредит готівкою? На це питання не можна дати однозначної відповіді. Для цього потрібно вивчити пропозиції банків, робити розрахунки на кредитному калькуляторі, тільки так можна визначити вигідність того чи іншого варіанту оформлення. Але враховуйте і додаткові витрати. Ви можете знайти найвигідніший автокредит, але він стає дорожче через обов'язкове КАСКО. Враховуйте вартість поліса, яку потрібно вносити щорічно. Так, за три роки тільки за КАСКО доведеться віддати щонайменше 100 000 рублів і більше (залежить від авто, його вартості).

Кращі банки для споживчого кредиту

Вирішуючи, оформити автокредит чи кредит готівкою, багато громадян роблять свій вибір на користь звичайного кредиту готівкою. Пропозицій багато, і щоб вам було простіше зробити вибір, я зібрав кращі програми банків. Збираючись оформляти простий споживчий кредит на автомобіль, зверніть увагу на продукти популярних серед позичальників в 2016 році.

1. Совкомбанк

Для покупки автомобіля можна використовувати пропозицію Совкомбанк «Стандартний плюс». Це класичний нецільовий кредит готівкою, який видається навіть громадянам пенсійного віку (максимальний вік позичальника) - 85 років. За цією програмою можна отримати до 200 000 рублів. Пропозиція актуальна для громадян, які не можуть надати довідки з роботи, вони при оформленні не потрібні, але і ставку банк призначає підвищену.

2. Райффайзенбанк

У цьому банку можна отримати кредит готівкою, за сумою досягає 1,5 мільйона рублів, на термін до п'яти років. Є обмеження по мінімальній сумі видачі - 90000 рублів. Райффайзенбанк кредитує громадян віку 25-65 років, довідки про доходи обов'язкові. Банк серйозний, великий і вимогливий, тому ставки пропонує низькі.

3. ОТП Банк

ОТП Банк спеціалізується на видачі кредитів готівкою, пропонуючи гнучкі умови оформлення. Необхідний пакет документів залежить від суми кредиту: при сумі кредиту до 200 000 рублів довідки не потрібні, при сумі 200 000 - 400 000 рублей потрібна завірена роботодавця трудова книжка, при сумі понад 400 000 рублей потрібна довідка про доходи (максимальний ліміт кредиту - 750 000 рублів). Ставка залежить і від наданих документів, без наявності довідок ставка підвищена. Банк працює з громадянами віку 21-65 років.

4. ренесанс Кредит

Банк відрізняється своєю лояльністю і мінімальними критеріями до позичальників, в цьому банку можна отримати експрес-кредит готівкою або оформити позику без довідок. Максимальний розмір кредиту - 500 000 рублів, є спеціальні пропозиції для пенсіонерів (ліміт - до 200 000 рублів). Банк працює з громадянами віку 24-70 років. Ставки можна назвати найвигіднішими, але зате ймовірність схвалення дуже велика.

5. ВТБ

Великий банк, який пропонує серйозні і вигідні кредитні програми. Його кредит готівкою може досягати 3-х мільйонів рублів, в результаті можна оформити кредит на новий автомобіль підвищеного класу. Мінімальний розмір видачі - 100 000 рублів, ставки банк встановлює низькі, термін надання позики - до 7-ми років (інші банки пропонують кредитування на термін до 5-ти років).

Дізнатися умови і залишити заявку в ВТБ Банк Москви

6. Сітібанк

Сітібанк пропонує гнучкі умови отримання кредиту готівкою. При запиті суми до 600 000 рублей можна обійтися без надання довідок, але їх відсутність позначається на ставках. В цілому, в цьому банку можна отримати до 2-х мільйонів рублів за середніми процентними ставками.

Що ж в результаті вибрати потенційному покупцеві авто: автокредит або кредит готівкою?
Що вигідніше автокредит або кредит готівкою?