Реклама
Реклама
Реклама

Який автокредит вигідніше в 2019 році: в якому банку вигідний кредит на авто

  1. переваги автокредиту
  2. недоліки автокредитування
  3. Основні умови кредитування
  4. Який варіант автокредиту є вигідним
  5. Діюча програма держсубсидування
  6. Пропозиції деяких російських банків

В даний час автомобільні салони і банки працюють у вигідному взаємодії один з одним. Це дозволяє клієнтам отримувати вигідні для них послуги, спрямовані на спрощення покупки транспортних засобів. З огляду на те що кількість пропозицій на ринку велике, дуже важливо розуміти, в якому банку вигідніше взяти автокредит. Для цього необхідно не тільки оцінити особливості банків, а й конкретні умови наданих ними програм кредитування.

Для цього необхідно не тільки оцінити особливості банків, а й конкретні умови наданих ними програм кредитування

переваги автокредиту

Автокредитування стало шансом для автолюбителів придбати необхідні їм транспортні засоби. Статистика показує, що з кожним роком подібними видами послуг користується все більше громадян країни. Їх вибір цілком зрозумілий: цей тип інвестування фінансових коштів дозволяє швидко придбати автомобіль з шансом виплачувати повну його ціну в перебігу зазначеного часу.

Друге, не менш важлива перевага, полягає в тому, що будь-який кредит позичальник робить для себе вигідним. Це пов'язано з тим, що банки аналізують чинники, за результатами чого виносять рішення про надання тієї чи іншої процентної ставки. У цьому роль відіграє кредитна історія клієнта, надання застави, наявність довідки про доходи, величина початкового внеску і т.д. Таким чином, чим більше надійним є позичальник фінансових коштів, тим кращі умови для нього надає банківську установу.

Автокредитування можуть собі дозволити тисячі клієнтів банківських установ. Головне при цьому - підібрати кращий варіант відповідно до своїх можливостей.

недоліки автокредитування

недоліки автокредитування

Навіть самий вигідний кредит на авто має деякі недоліки, на які слід звернути увагу, перш ніж підписати відповідний договір. Основний несприятливий фактор полягає в тому, що отримання будь-якого позики на увазі виплату не тільки його тіла, але і відсотків по ньому. У деяких випадках кредит на машину в результаті зажадає витрату на 40-50% більшої кількості фінансових коштів.

Для того щоб отримати вигідну пропозицію, доведеться проаналізувати масу умов банків. Тільки коректне порівняння всіх наявних даних дозволить в результаті придбати автомобіль за потрібну вартість.

Другий істотний недолік полягає в тому, що умови банку можуть бути обтяжливими. Наприклад, більшість установі вимагають виконувати страховку предмета застави. Це означає, що додатково клієнту потрібно купувати поліс КАСКО. Його ціна найчастіше знаходиться в межах від 4 до 12 відсотків від загальної суми транспортного засобу. При цьому організації дуже неохоче виробляти страхування машин, що мають необхідний рівень пробігу. Це пов'язано, що в такому випадку для них виникає істотний ризик.

Третій не менш важливий недолік - це прийняття банком рішення про доступну суму кредитування в індивідуальному порядку. Перш за все на це впливає рівень доходу клієнта. Існує шанс залучення созаемщика, який забезпечує оплату отриманих фінансових коштів.

Основні умови кредитування

Основні вимоги банків при наданні послуг автокредитування

Основне питання позичальників грошей на автокредити полягають в тому, чи вигідно брати позики буде в 2018 році. Насправді в майбутні 12 місяців фінансові установи пропонують своїм клієнтів привабливі умови, які деякі період до цього були недоступні через економічну кризу в країні.

Співпраця банків і автосалоном дозволяє підібрати кожній людині відповідну для нього програму кредитування. Але при цьому далеко не всі пропозиції можна назвати вигідними.

Важливо звернути увагу на такі послуги, як:

  • автокредитування з мінімальною кредитною ставкою;
  • пільгові безвідсоткові кредити;
  • позики за акціями або ж спеціальними пропозиціями.

Ці програми пов'язані якраз з тим, що банки постійно співпрацюють з автосалонами, завдяки чому вдається домогтися вигідних умов для клієнтів.

Основні умови надання кредитів на машини в 2018 році полягають в наступному:

  1. Наявність громадянства Російської Федерації, а також постійної реєстрації в місці оформлення договору. До того ж не менш важливим є аспект наявності відділення банку в районі проживання клієнта.
  2. Наявність другого документа, який також здатний особистість людини. Найчастіше їм є водійське посвідчення, тобто права.
  3. Наявність довідки, що підтверджує рівень доходів. Також потрібна копія офіційно завіреної трудової книжки.

Також потрібна копія офіційно завіреної трудової книжки

Останній пункт, в деяких випадках, щоб взяти кредит, не є обов'язковим. Але при цьому він дозволяє отримати кращі умови.

Для придбання машини за вигідною програмою варто подбати і про спочатку внеску. Дуже мало компаній розглядають можливість повного забезпечення клієнта засобами для покупки їм автомобіля. Найчастіше рівень першої оплати становить близько 10-20%. Чим більша сума, тим більше довіри у фінансової установи буде до покупця.

Який варіант автокредиту є вигідним

Автомобільні салони пропонують свої програми переважно в якості вигідних. Але на самому жодна фінансова організація не втрачає шансу додатково підзаробити. Тому важливо розглянути кожну пропозицію детально.

Мінімальний рівень кредитної ставки отримують, коли будуть виконані всі умови кредитора.

Серед них фінансисти виділяють такі вимоги, як:

  • покупка поліса КАСКО на предмет договору;
  • внесення значного початкового внеску;
  • підтвердження належного рівня забезпеченості та ін.

Читайте також: В якій страховій компанії вигідніше купити КАСКО

У цих випадках клієнт претендує на статус платоспроможного і надійного. Йому банк пропонує низький відсоток ставки, і якщо хоча б одна з вимог є невиконаним, автоматично зайняття грошей стає більш дорогим, де б воно не відбувалося.

Пільгові дешеві безпроцентні автокредити найчастіше надаються по факторингової схемою. Це означає, що для підвищення прибутку, автомобільний салон підвищує ціну транспортного засобу, через що клієнт переплачує в будь-якому випадку. До того ж в таких ситуаціях нерідко необхідно буде укласти поліса КАСКО, що теж впливає на кінцеву суму виплат. Відсоток по страховці краще не стає - він знаходиться на високих позиціях.

Є й державна програма. Вигідні автокредити за її умовами вдається отримати блаодаря того, що частина оплати беруть на себе бюджетні організації. Це відбувається за допомогою субсидування нужденних громадян.

Якщо кредит вигідний, дуже важливо звернути увагу на договір. Нерідко в ньому прописано, що покупець отримує всі права на транспортний засіб після останнього внеску в банк. Це означає, що фактично протягом 5 років (або іншого зазначеного періоду часу) власником автомобіля є фінансова установа видала автокредит, а не фізично особа, яка є набувачем.

Діюча програма держсубсидування

Діюча програма держсубсидування

Банк вибрати для автокредиту легко. Десятки з них дають шанс придбання транспортного засобу з державною підтримкою. Це означає, що частина відсотків за позикою повертати клієнту не потрібно буде. Основна особливість такої послуги - 2/3 ставки рефінансування.

Головна умова держсубсидування - шанс здобувати новий легковий автомобіль, який до цього часу не був у власності у фізичної особи. Транспортний засіб це повинно бути або вітчизняного виробництва, або зарубіжного, але зі складанням на території Російської Федерації. Існують такі та інші вимоги, які є цілком стандартними для більшості інших автокредитів - двадцяти-перший внесок, трирічний термін гасіння і обмеження суми 1,15 мільйонами рублів.

Програма державної підтримки на придбання легкового транспортного засобу діє в наступних банках:

  • ЮніКредит Банк;
  • Сетел Банк;
  • ВТБ 24;
  • Татфондбанк;
  • Глобексбанк.

Докладна стаття: Як отримати автокредит з держпідтримкою

Для того щоб розуміти, як машину в автосалоні придбати за допомогою державного субсидування, необхідно пройти консультацію з фахівцем з обраного банку, в якому діє ця програм.

Чи можна в банку отримати вигідний автокредит

Пропозиції деяких російських банків

У Російській Федерації існує понад 1000 комерційних банків, серед яких вибрати кращий практично неможливо. Наприклад, до недавнього часу істотно виділявся своєю надійністю і обсягами активів Ощадбанк Росії. Він припинив свою програму автокредитування, незважаючи на те, що вона користувалася істотною популярністю. Тому виникло закономірне питання - в якому банку отримати вигідні умови отримання позики.

  1. ВТБ 24. В установі діє програма під назвою Автостандарт. За нею набувають найрізноманітніші моделі транспортних засобів, незалежно від їх марки або ж року виробництва. Розмір базової ставки при цьому всього 18%. У деяких випадках автокредит буває збільшений або зменшений. Перш за все на це впливає страхування життя і здоров'я позичальника. Якщо говорити про покупку, як зарубіжного, так і вітчизняного авто, що має пробіг, то умови кредитування посилюються. Наприклад, на нове авто початковий внесок становить 20%, на старі автомобілі - 30%. Максимальні терміни автокредиту обмежені 7 і 5 роками.
  2. Россельхозбанк. Цільові автомобільні кредити в цій компанії получа під 17,5%. У разі, якщо клієнт відмовиться страхувати своє життя і здоров'я, існує ризик того, що показник буде збільшений на 6 пунктів. Бувають деякі додаткові пропозиції, пов'язані зі зменшенням ставки. На це впливає отримання заробітної плати за допомогою організації, а також високий ступінь надійності. Максимальна сума допомоги обмежена 3 мільйонами рублів, а термін її погашення - 60 місяцями. Щоб знизити відсотки позики, необхідно внести значний початковий внесок. Його мінімум становить 15%. Придбання поліса КАСКО при цьому є обов'язковим.
  3. ЛокоБанк. Кредити в цій установі на придбання машини можуть бути цілеспрямованими або ж немає. Наявність декількох програм дозволяє клієнтам вибрати оптимальні для нього умови. Залежно від рішення позичальника фінансових коштів, банк пропонує відсоткову ставку в межах від 13,4 до 16,9%. В цей же час, якою б варіанти програми автокредиту не був вибраний, він дозволяє відмовитися від покупки поліса КАСКО. Це допоможе підвищенню процентної ставки, але не на значну кількість пунктів. При цьому сума мінімального внеску досягає 25%, якщо обсяг отриманих грошей не перевищує 1,5 мільйона рублів.

Порівняння банків сьогодні виконується на десятках популярних порталів в мережі інтернет. Це дозволяє підібрати вигідне і надійне установа по автокредиту, а також заощадити гроші.