Реклама
Реклама
Реклама

Як оформити автокредит на старий автомобіль в 2019 році

  1. Плюси і мінуси придбання авто з пробігом в кредит
  2. Який кредит вигідніше
  3. недоліки покупки
  4. Де взяти кошти на покупку
  5. Чи можна взяти кредит на авто, що вже
  6. Купівля у приватної особи в кредит
  7. Придбання у перекупника
  8. Пропозиції банків з автокредитування
  9. Які банки дають автокредит
  10. Чи можна отримати кредит на б / у авто без першого внеску

Час читання: 7 хвилин

У багатьох росіян навіть до кризи не вистачало коштів на покупку нового авто. Та й щомісячна виплата відсотків по кредиту теж не всім по кишені. У зв'язку з цим деякі приходять до висновку, що в їх ситуації автокредит на старий автомобіль - єдиний шанс влитися в ряди автовласників. У багатьох росіян навіть до кризи не вистачало коштів на покупку нового авто

Плюси і мінуси придбання авто з пробігом в кредит

Іноді недосвідченому покупцеві на перший погляд складно відрізнити дво- або трирічне авто від нового. Полірувальні засоби та інша автохімія творять чудеса, усуваючи візуальні ознаки того, що автомобіль був у вжитку. Отже, при ухваленні рішення потрібно звертати увагу не стільки на зовнішній вигляд, скільки на інші аспекти питання, зокрема, різницю в ціні.

Який кредит вигідніше

За покупку нового автомобіля доводиться виплачувати відсотки, що сильно підвищує його остаточну вартість. Якщо господар, повернувши борг, вирішить продати машину, він втратить солідні кошти, сплачені у вигляді відсотків. Навіть при наявності невеликого пробігу за пару років експлуатації вартість авто впаде на 180-240 тисяч рублів. Більш потужні автомобілі подешевшають ще сильніше (до 300 000 рублів).

Вигідний автокредит на б / у автомобіль, випущений три-чотири роки тому, - це можливість стати володарем транспортного засобу в отличном состоянии, заплативши за нього на пару сотень тисяч рублів менше.

Якщо ціна авто невисока, то і переплата за кредитні кошти буде цілком посильною.

Страхування КАСКО обчислюється з урахуванням віку автомобіля, тому сума страховки в цьому випадку теж буде нижче. Більшість банків встановлює практично однакові відсотки по автокредитах для нових і старих машин.

Любителі комфорту воліють взяти кредит на покупку автомобіля з пробігом, оскільки це дозволяє їм стати володарями більш статусної моделі або розраховувати на більшу кількість опцій і додаткового обладнання.

недоліки покупки

Основні мінуси покупки старої машини полягають в можливості шахрайських дій з нею. Особливо це стосується популярних марок. Так, вибираючи авто на ринку, покупець ризикує зіткнутися з наступними небезпеками:

  1. Машина знаходиться в розшуку.
  2. Номери перебиті.
  3. Автомобіль побував в аварії.
  4. ТС використовувалося в службі таксі або прокату.

Крім того, банки висувають ряд вимог до кредитуються автомобілів. Наприклад, відмова від оформлення КАСКО обернеться додатковими 10% до встановленої ставки.

Отже, підсумуємо, що таке автокредит на старий автомобіль. Незважаючи на перераховані мінуси, це хороший шанс стати автовласників, не обмежуючи при цьому фінансові інтереси своєї сім'ї.

Більше за і проти щодо того, чи варто брати автокредит на машину.

Де взяти кошти на покупку

Розмірковуючи про те, де взяти автокредит на старий автомобіль, більшість клієнтів зазвичай згадують банк, в якому вони отримують зарплату. Якщо умови цієї фінансової організації комфортні, варто скористатися її послугами. В цьому випадку процедура збору документів і перевірки платоспроможності позичальника значно спрощується і не займає багато часу. Якщо ж процентні ставки занадто високі, варто пошукати інші пропозиції. Розмірковуючи про те, де взяти автокредит на старий автомобіль, більшість клієнтів зазвичай згадують банк, в якому вони отримують зарплату

Іноді сам банк продає автомобіль, вилучений у клієнта-неплатника. Можливо, що в цій ситуації потенційному покупцеві запропонують найбільш привабливі умови, щоб якомога швидше повернути вкладені банком кошти.

У клієнтів з неблагополучною кредитною історією теж може виникнути питання, де оформити автокредит на старий автомобіль. В наші дні засоби позичають не тільки банки, але і численні мікрофінансові організації. При цьому потрібно розуміти, що відсутність матеріальних гарантій обернеться підвищеною ставкою.

Чи можна взяти кредит на авто, що вже

Отримавши позитивну відповідь на питання, чи можна взяти автокредит на старий автомобіль, не варто поспішати з підбором автомобіля. Не менш важливу роль відіграє вибір продавця. На відміну від нових авто, що продаються через дилерські мережі, автомобілі з пробігом можна придбати в автосалонах, на авторинках, у знайомих, за оголошенням. Кожному з варіантів притаманні як гідності, так і недоліки.

Також перед тим, як взяти автокредит на старий автомобіль, слід уважно вивчити обмеження, висунуті конкретним фінансовою установою. Найчастіше банки лімітують:

  • вік авто;
  • пробіг (цифри залежать від країни-виробника);
  • вартість транспортного засобу;
  • термін виділення кредитних коштів.

Якщо умови прийнятні для покупця, він може переходити до наступного етапу - дослідити питання, де і як взяти б / у авто в кредит.

Багато покупців настільки зайняті, що не в змозі витрачати час на аналіз банківських продуктів. Замість цього вони вважають за краще взяти кредит на покупку авто з пробігом в автосалонах. Найбільші салони співпрацюють з десятками банків, а їх кредитні менеджери готові проінформувати клієнтів про діючі програми та підібрати оптимальний варіант.

При покупці в салоні більше шансів оформити безпечну угоду. Принаймні продавець дає гарантію, що предмет продажу юридично чистий.

До того ж продаж авто з пробігом в кредит в автосалоні передбачає ретельну передпродажну діагностику, усунення виявлених несправностей і дефектів. До того ж продаж авто з пробігом в кредит в автосалоні передбачає ретельну передпродажну діагностику, усунення виявлених несправностей і дефектів

Купівля у приватної особи в кредит

Придбання вживаного авто в кредит у приватної особи пов'язано з певними ризиками, тому не кожен банк виділить кошти на таку покупку. Ще одна особливість угоди - тривалий час оформлення документів. Що робити, якщо підвернулася цікава пропозиція від друга, знайомого або просто приватна особа?

Для початку слід знайти банк, який готовий бути кредитором в оформленні б / у авто в кредит від господаря, і з'явитися у відділення фінансової установи разом з продавцем.

У банку потрібно подати документи на автомобіль та скласти заяву. Протягом декількох днів кредитний фахівець буде перевіряти дані про позичальника і машині. Якщо фінансова установа дасть позитивну відповідь, залишиться лише підписати договір і внести початковий платіж на рахунок продавця. Після того як банк перерахує кошти, яких бракує, можна завершувати операцію.

Потрібно визнати, що не кожен господар готовий витрачати час на подібні заходи і чекати рішення банку.

Придбання у перекупника

Купівля авто з рук розцінюється кредитними експертами як дуже високий ризик. Не можна виключати той факт, що стан машини виявиться значно гірше заявленого продавцем, тому її реальна вартість буде нижче і банк не зможе повернути при її продажу вкладені кошти.

Перш ніж оформляти позику на старий автомобіль, обов'язково потрібно перевірити його:

  • юридичний статус, щоб виключити ймовірність викрадення, участі в ДТП і інших кримінальних «хвостів». В іншому випадку є ризик втратити автомобіля вже під час реєстрації;
  • технічний стан.

Якщо варіант вас зацікавив, не варто шкодувати коштів на діагностику. Набагато дорожче обійдеться виплата відсотків банку в «комплекті» з дорогими ремонтними роботами.

У більшості фінансових організацій діють загальні умови автокредиту на старі автомобілі. Так, багато банків кредитують б / у машини, тільки якщо

угода оформляється в автосалоні. Решта вимагають, щоб:

  • вік і пробіг авто знаходилися в рамках запропонованого банком діапазону;
  • покупець був готовий сплатити початковий внесок і одноразову комісію за видачу кредитних коштів;
  • позичальник надав достовірне підтвердження своєї фінансової стабільності.

вік і пробіг авто знаходилися в рамках запропонованого банком діапазону;   покупець був готовий сплатити початковий внесок і одноразову комісію за видачу кредитних коштів;   позичальник надав достовірне підтвердження своєї фінансової стабільності

Детальніше про збір довідок в статті « Які документи потрібні для автокредиту ».

А як оформити автокредит на старий автомобіль, що належить приватній особі? Якщо покупка планується не в автосалоні, перший етап кредитування - вибір банку. Вибравши установа і відповідну програму, потрібно подати заявку та дочекатися її схвалення. Тільки після цього доцільно приступати до пошуку машини. На це зазвичай банк відводить 2-3 місяці.

Пропозиції банків з автокредитування

Незважаючи на підвищений ризик, чимале число банків готові кредитувати старі автомобілі. Головне - ретельно зважити умови кредитування і вибрати найбільш комфортне пропозицію. Деякі фінансові установи відмовляються фінансувати покупку уживаних транспортних засоби, які були виготовлені в Китаї, Росії, Індії, Ірані або Україні.

Які банки дають автокредит

Перш ніж перерахувати, які банки дають автокредит на старий автомобіль, нагадаємо, що більшість фінансових організацій готове кредитувати тільки угоди з автосалонами.

Це означає, що покупець повинен буде вибрати, оформити йому нецільової споживчий кредит (процентні ставки будуть вищі, ніж при автокредитуванні, але машина відразу перейде у власність позичальника) або шукати авто в салоні. В цьому випадку позичальникові нерідко доводиться миритися з обмеженістю вибору або необхідністю очікувати потрібну модель авто в черзі претендентів. Зате навіть за умови оформлення КАСКО кредит обійдеться дешевше.

Назва банку Термін кредитування Ставка (%) Максимальна сума (рублі) Початковий внесок (%) Особливі умови ВТБ24 До 7 років 10,1 - 14,4 до 7 млн ​​від 20 Оформлення КАСКО «Хоум Кредит Банк»
(Споживчий кредит) 1 - 7 років 10.9 до 1 млн - тільки за паспортом «Альфа-Банк»
(Споживчий) 1 - 6 років Від 11,99 до 4 млн - - «Тойота Банк» До 7 років 13,8-14,8 2,5 млн Від 20 можна з КАСКО і без КАСКО «БМВ банк» 5 років 15- 20 до 2-8,5 млн (без КАСКО і з ним) Від 40 Кредитування авто- і мототранспорту BMW і MINI;

При виборі кредитора можна врахувати, що, крім «зарплатного» банку, вигідні умови може запропонувати установа, в яке позичальник уже звертався за позикою і завоював благополучну кредитну репутацію.

Також варто звернути увагу на партнерські програми, що діють між банками і дилерами або навіть банками і виробниками. Головне - не укладати договір в першому ж закладі, схвалив заявку, а знайти найвигідніші умови.

Чи можна отримати кредит на б / у авто без першого внеску

Раз вже мова в цій статті йде про покупців з обмеженим бюджетом, варто згадати ще одну умову кредитування. У багатьох наших співвітчизників інтерес викликають автокредити на старі автомобілі без початкового внеску.

Якщо клієнт планує зайняти у банку кошти на покупку ТС без вкладень зі свого боку, доведеться витратити час на пошуки кредитора, який піде йому назустріч. Сьогодні таку послугу надають:

  • ВТБ24 (програма «Свобода вибору»);
  • «Плюс Банк»;
  • «Східний банк»;
  • «БайкалІнвестБанк».

Відразу скажемо: можливість автокредиту в цих фінансових установах є, але мови про економію бути не може. Захищаючи кошти вкладників, банки підвищують процентні ставки. Відразу скажемо: можливість автокредиту в цих фінансових установах є, але мови про економію бути не може

В результаті може виявитися, що купити б / у авто в кредит без початкового внеску не так вже вигідно. Переплата по процентній ставці стане настільки великий, що підсумкову вартість машини можна буде прирівняти до ціни нового авто, купленого за готівкові. Інші рекомендації містяться в додатковому матеріалі « Авто в кредит без початкового внеску ».

Таким чином, вигідніше було б взяти автокредит на старий автомобіль з початковим внеском. У цьому випадку «доплата» банку буде менше, що позначиться на більш прийнятних процентних ставках.

Хоча можливість швидко сісти за кермо дуже приваблива для покупців, їм слід врахувати, які труднощі можуть виникнути при оформленні кредиту на старий автомобіль.

Одна з них - непередбачені вкладення. Деякі банки вимагають, щоб клієнт покрив витрати на послуги незалежного оцінювача з розрахунку вартості предмета покупки.

Обов'язково зверніть увагу, не стягує банк плату за розгляд заяви навіть в разі негативного рішення, не передбачена комісія за обслуговування кредитного рахунку.

Досліджуйте описані в договорі форму / спосіб погашення боргу і фінансові санкції в разі порушення пунктів угоди. Подібні нюанси в процедурі, як оформити автокредит на старий автомобіль, виливаються в додаткові витрати.

Автомобіль в кредит: Відео

Що робити, якщо підвернулася цікава пропозиція від друга, знайомого або просто приватна особа?
А як оформити автокредит на старий автомобіль, що належить приватній особі?