Реклама
Реклама
Реклама

Робота водієм за кордоном вимагає певних знань і стажу роботи

  1. Вимоги до водіїв
  2. Графік робочого часу водія в Європі
  3. Рейтинг держав з найбільшим винагородою
  4. Де кращі умови
  5. Де почати працювати водієм, вибір за вами

Робота водієм за кордоном вабить шоферів c України. І це неспроста. Цей вид діяльності, допомагає поліпшити матеріальний стан, побачити світ і пізнати культуру іншої держави. За межі Батьківщини відправляються як люди без стажу, на робочі посади, так і професіонали. Прикладом тому - робота водієм за кордоном.

Прикладом тому - робота водієм за кордоном

А ось в яку державу податися, які там заробітні плати, режим відпочинку, розберемося нижче.

Вимоги до водіїв

Незалежно куди збираєтеся поїхати, вимоги скрізь однакові. Можете влаштуватися водієм шкільного автобуса або водити різні види будівельних машин. А можливо далекобійником або ж перевізником небезпечних вантажів. Роботодавець бажає бачити відповідального, з міцним здоров'ям, без шкідливих звичок шофера. Крім цих особистих якостей, потрібні:

  • міжнародне посвідчення водія А, В, С або D;
    досвід як мінімум рік. Але, багато хто воліє брати людину «за баранку» зі стажем від п'яти, а то й більше років;
  • знання мови. Далекобійники в своєму роді дипломати, адже вести переговори і спілкуватися з людьми потрібно щодня. Якщо рівень усного та писемного мовлення не ідеальний, то краще спочатку удосконалитися, або тільки тоді «вирушати» на здобуття;
  • Навички роботи з тахографом. Тобто, водій повинен вміти користуватися електронними картами, розбиратися в накладних та іншої документації. Тепер автоматично повертаємося до попереднього пункту. Водій повинен знати структуру міжнародних накладних: вміти читати, заповнювати і не один десяток разів перевіряти ще раз їх.

Водій повинен знати структуру міжнародних накладних: вміти читати, заповнювати і не один десяток разів перевіряти ще раз їх

З особистими якостями на цьому закінчимо. А ось що потрібно мати з собою, збираючись їздити за бугром.

Перелік необхідних документів:

  • водійське посвідчення;
  • карта для тахографа;
  • результати тесту по психотехніки;
  • свідоцтво закінчення курсів;
  • дозвіл на роботу.

Графік робочого часу водія в Європі

В Європі облік трудових годин інакша, ніж на Україні. Графік роботи водія в Європі повинен строго дотримуватися. Дозволяється знаходитися в машині не більше восьми годин на день. Хоча трапляються Дев'ятигодинний або навіть десятигодинний зміни.

Їхати в такому режимі, дозволяється не більше двох днів в тиждень, інакше це серйозне порушення з боку наймача. Протягом 7 днів, за кермом дозволено перебувати до 56 годин. Наказано що, через кожні чотири з половиною години, водій зобов'язаний робити перерву на 45 хвилин. На роботі водій за кордоном зобов'язаний відпочивати не менше 11 годин на добу.

Вам не доведеться підміняти колегу і орати ще добу без перепочинку. За виконання графіка роботи і відпочинку водія за кордоном стежить тахограф.

Рейтинг держав з найбільшим винагородою

Потрудитися водієм може кожен у кого є необхідні документи. Попит на таких фахівців великий. Досить зайти на сайт за офіційним працевлаштування і самі в цьому переконаєтеся. Відправляйтеся в: Польщу, Чехію, Словенію, Естонію, Швеція і навіть в Англію або ФРН. Запросити досвідченого водія також раді компанії в Італії, Ірландії, Хорватії та Угорщини. Працювати водієм за кордоном можна де завгодно. А ось куди краще вирушити, що б урвати максимальні гроші, розберемо нижче.

Де кращі умови

Добре платять в Англії, Німеччині, Швеції та Фінляндії. Тут, шофер запрацює від 1100 і до 5000 €. Якщо конкретно, то:

1. Англія пропонує працівникам заробітну від 1400 до 5000, іноді трапляються винятки в розмірі 7000 €. Ясна, що відпочивати при такій зарплаті явно не вийде.

2. Німеччина не так щедра, але може похвалитися гідною оплатою. Заробити тут, ви можете до двох з половиною тисяч зелених. Також іноді підприємці оплачують житло і їжу трудівникам. Хороший бонус, адже ні для кого не секрет, що харчуватися і жити за кордоном, за свій рахунок дуже накладно.

3. Фінляндія також готова добре заохотити і заплатити до 2300 €.

4. Менше дає зарплату для водіїв з першої категорії Швеція. Вона не бідна, але в ній, ви отримаєте до 1700 EUR.

Варто відзначити, що водії з особливим графіком або ж ті, хто перевозить вибухонебезпечний вантаж, можуть отримувати набагато більше. Щоб стати професіоналом, необхідно пройти курс і здати тест, в результаті якого ви будете мати право перевезення небезпечних вантажів.

Гідна зарплата в Словенії, Чеської і Польської республіках
Гідна зарплата в Словенії, Чеської і Польської республіках. Працюючи тут, можете розраховувати від 1000 до 3000 євро / місяць. Але, величезним плюсом роботи водієм в Польщі , Є те, що українська і російська мови мають схожість з польським, і отже ви легко і без спеціальних навичок будете розуміти тексти супровідних документів. І також водії категорій В та С можуть претендувати на підвищену ставку винагороди за роботу. Іноді зарплати досягають трьох, а то й п'яти тисяч в валюті.

Отже, більш докладно.

Перше, по праву, займає Словенія. Ви тут заробите десь 20000 євро в рік. Не погано.

Друге дістається Естонії. Потрудившись тут, поліпшите своє матеріальне становище в середньому на 18000 доларів / рік.

Третє поділяють Польща та Чехія на двох, так як мають дуже схожі зарплати. Крутя кермо в одній з цих країн, зможете заробити від 1000 до 1600 $ / місяць. Також є наймачі, які пропонують високу оплату, але разом з тим же і завантажений режим роботи.

Також хочемо зазначити, що показники приблизні. Роботодавці часто, в індивідуальному порядку обговорюють умови праці, від яких безпосередньо залежить, скільки будете отримувати.

Ще одним показником для зарплати, як згадували вище, є соціальний захист трудового колективу, харчування та проживання. Часто зустрічаються підприємці, які обіцяють нижче оплату, але в той же час оплачують квартиру і харчування. Поряд з цим, інші компанії, пропонують зарплату на пару сотень євро вище, але зате, живете і харчуєтеся ви самі по собі. Що вибрати? Подумайте самі, скільки йде грошей на їжу і житло, де люди отримують до десяти тисяч євро на місяць. Не одна сотня, а то і тисяча. Так що, в гонитві за грошима і економією, будьте розважливі, і вибирайте правильний, підходящий варіант.

Де почати працювати водієм, вибір за вами

Питання, судячи з попередніх прикладів, напевно риторичне. Природно туди де добре платять. Але ось, заковика в тому, що для роботи в Англії або Німеччині без знання мови шлях буде закритий. А ось Польща або Словенія рада прийняти іноземних громадян до себе. Мови схожі з нашим рідними тому для повного розуміння вам знадобиться мало часу. Що стосується письмової мови, то з нею ви швидко розберетеся. Не мине й тижня, як зможете адекватно, для сторонніх вух, висловлюватися.

Робота за кордоном це шанс поліпшити матеріальний стан, і в той же час побачити світ навиворіт. А для водіїв це приваблива пропозиція. Так як виконуючи таку ж роботу, як і в рідному місті, зможете більше отримувати за працю. Щоб вирушити в іншу країну, природно, знадобиться певний перелік документів. А саме: що підтверджують особу та вміння, а також відсутність судимості і проблем зі здоров'ям. Тому вистачить крутити баранку за копійки, вирішуйте і міняй життя кардинально. Де працювати водієм за кордоном вирішувати вам.

Що вибрати?