Реклама
Реклама
Реклама

Навчальний військовий центр

Надходження в УВЦ

Порядок проведення відбору в УВЦ при СПбГУТ   (318 Порядок проведення відбору в УВЦ при СПбГУТ (318.8 KiB)

Громадяни, які виявили бажання вступити до вищого навчального закладу і, в процесі навчання по основній освітній програмі, пройти навчання за програмою військової підготовки в навчальному військовому центрі при цьому вищому навчальному закладі, подають ( Заява в ВК (66.5 KiB)) заяви до військового комісаріату за місцем проживання (військового обліку) до 1 травня року надходження.

За клопотанням ректора вищого навчального закладу дана заява може бути подана пізніше зазначеного терміну громадянами, з числа абітурієнтів, до військового комісаріату за місцем розташування вищого навчального закладу.

У заяві зазначаються: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, адреса місця проживання, найменування вищого навчального закладу і обрана спеціальність, за якою він бажає пройти навчання.

До заяви додаються: копія свідоцтва про народження, копія документа, що посвідчує особу та громадянство, автобіографія, характеристика з місця навчання (роботи), копія документа про повну загальну середню освіту (довідка про поточну успішність), три фотографії без головного убору розміром 4,5х6 см.

У військовому комісаріаті з зазначеними громадянами проводиться попередній відбір, що включає заходи медичного огляду для визначення придатності за станом здоров'я до військової служби і професійного психологічного відбору.

На громадян, які успішно пройшли попередній відбір (далі - кандидати), у військовому комісаріаті формуються особисті справи, що включають перераховані вище документи, а також карти медичного огляду і карти професійного психологічного відбору, і видаються ( Напрямок в УВЦ при СПбГУТ (66.0 KiB)) направлення для вступу в федеральне державне освітня установа вищої професійної освіти за цільовим прийомом встановленого зразка (форма направлення додається). Особові справи в законвертованном вигляді видаються на руки кандидатам для подання до приймальної комісії вищого навчального закладу.

Кандидати, які успішно пройшли вступні випробування у вищому навчальному закладі і які уклали договір з Міноборони Росії «Про навчання за програмою військової підготовки в навчальному військовому центрі при вищому навчальному закладі і про подальше проходження військової служби за контрактом після закінчення цього навчального закладу» (далі - договір) , одночасно із зарахуванням до вищого навчального закладу зараховуються в УВЦ.

При проведенні вступних випробувань з даними кандидатами можуть проводитися додаткові заходи, в

тому числі спрямовані на визначення рівня фізичної підготовленості.

Зарахування громадянина до вищого навчального закладу і на навчання за програмою військової підготовки в навчальному військовому центрі оголошується наказом ректора вищого навчального закладу.

Навчання громадян за основними освітніми програмами проводиться в рамках цільової підготовки фахівців з вищою професійною освітою за рахунок коштів федерального бюджету.

В якості кандидатів для вступу до вищого навчального закладу і навчання за програмою військової підготовки в навчальному військовому центрі можуть розглядатися громадяни жіночої статі, якщо вони навчалися передбачено програмою військової підготовки з конкретної військово-облікової спеціальності. Отримати необхідну інформацію можна за телефонами, вказаними в довіднику (додається).

Надходження громадян жіночої статі проводиться на загальних підставах.

Для надходження в УВЦ необхідно:

  1. Подати заяву до військового комісаріату за місцем військового обліку або за місцем знаходження вищого навчального закладу
  2. Пройти попередній відбір у військовому комісаріаті
  3. Отримати напрямок і особиста справа кандидата для вступу до вузу і УВЦ
  4. Подати документи до приймальної комісії вищого навчального закладу
  5. Пройти вступні випробування у ВНЗ за окремим конкурсом
  6. Укласти договір з Міністерством оборони РФ про навчання в УВЦ

Вісім причин вступити до УВЦ:

  1. Отримання безкоштовної вищої освіти за вибрати спеціальності в одному з провідних вищих навчальних закладів країни.
  2. Вступ до вищого навчального закладу на цільову підготовки проводиться за окремим конкурсом
  3. Забезпечення гуртожитком іногородніх громадян
  4. Отримання щомісячної додаткової стипендії в розмірі 1,5 встановленого законом розміру стипендії - в перебігу першого року навчання, 3-4 встановлених законом стипендії (з урахуванням успішності) -в протягом другого року і наступних років навчання, а також одноразової виплати на придбання спеціальної форми одягу в розмірі 5000 рублів.
  5. Одночасне отримання освіти за військовою та цивільною спеціальностями
  6. Гарантоване працевлаштування (проходження військової служби за фахом)
  7. Отримання першого офіцерського звання і виплат, встановлених при укладенні першого контракту про проходження військової служби.
  8. Надання після закінчення вищого навчального закладу відпустки і безкоштовного проїзду випускнику і членам його сім'ї до місця проходження військової служби.

Вимоги до вступнику в УВЦ

В якості кандидатів для обченія в вузі і УВЦ розглядаються громадяни РФ до досягнення ними віку 24-річного віку, які мають документ державного зразка про повну загальну середню (повну) загальну або середню професійну освіту, відповідне требваніям, що пред'являються до громадян, що надходять на військову службу за контрактом.

Не можуть розглядатися як кандидати для зарахування до вищих навчальних закладів на навчання за програмами військово підготовки в УВЦ громадяни:

  • не відповідають вимогам що ставляться до громадян, що надходять на військову службу за контрактом
  • щодо яких винесено обвинувальний вирок і яким призначено покарання
  • щодо яких ведеться дізнання або попереднє слідство, або кримінальну справу стосовно яких передано до суду
  • має незняту або непогашену судимість за вчинення злочину
  • які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі
      Більш детальна інформація про УВЦ на сайті ІВО:

mil.spbsut.ru