Реклама
Реклама
Реклама

EstateService - особливості покупки нерухомості в Австрії.

Австрія - країна багато в чому унікальна, тому іноземцям, які вирішили купити нерухомість в Австрії , Необхідно знати про особливості оформлення та купівлі нерухомості в цій країні.

Для іноземних громадян, які бажають придбати нерухомість в Австрії, існує ряд обмежень: наприклад, земельні ділянки або будинку в Тіролі не можуть бути придбані іноземцями без дотримання ряду умов. Купується земля повинна «працювати» за призначенням - якщо це ферма, на ній має міститися мінімум 5 корів. Взагалі в кожній з 9 федеральних земель Австрії існують свої правила для покупки нерухомості. Загальне правило тут одне: кожна угода повинна бути схвалена владою.

Закони ЄС передбачають твір оплати через банк. Оплата готівкою від 15000 Євро та більше направляється в Центральний Банк, який зобов'язаний перевірити особу платника.

Оплата готівкою від 15000 Євро та більше направляється в Центральний Банк, який зобов'язаний перевірити особу платника

Дуже важливе зауваження, що стосується Австрійських Банків: вони дуже надійні, тому що закон про банки в Австрії один з найкращих в світі, інформація нікому не видається, за винятком випадків, коли зробив запит доведе Австрійському суду, що гроші зароблені нелегальним способом (мафія, наркотики, або злочин, що карається стратою).

Дуже важливе зауваження, що стосується Австрійських Банків: вони дуже надійні, тому що  закон про банки в Австрії один з найкращих в світі, інформація нікому не видається, за винятком випадків, коли зробив запит доведе Австрійському суду, що гроші зароблені нелегальним способом (мафія, наркотики, або злочин, що карається стратою)

Як вже говорилося, будь-яка угода з купівлі-продажу нерухомості в Австрії повинна бути схвалена владою. Тому абсолютно всі угоди з нерухомістю здійснюють юрист і нотаріус. Ми завжди рекомендуємо нашим клієнтам до початку перегляду об'єктів отримати юридичну консультацію у провідного юриста в Австрії з цієї тематики. Під час перегляду об'єктів потенційний покупець підписує на кожен об'єкт окремий договір, в якому прописується адреса об'єкта, дата перегляду, ПІБ покупця, його контактна інформація, ціна об'єкта, повна характеристика приміщення. Обов'язково вказується, скільки коштують послуги ріелтора (маклера). Все це вимагає закон. Також законодавчо врегульовано і розмір винагороди ріелтора - 3% + 20% від цієї суми ПДВ, таким чином покупець оплачує 3,6%.

Якщо об'єкт Вам сподобався, але Ви хочете поторгуватися, то в такому випадку Ви повинні зробити офіційну пропозицію своєї ціни. У відповідь на Вашу пропозицію господар в письмовому вигляді дасть згоду, або ж запропонує свій варіант ціни. Таким чином, весь торг буде зафіксований.

Оплата нерухомості здійснюється безпосередньо юристу, який має повне право на подібні дії. Гроші будуть зберігатися на спеціальному довірчому рахунку «Anderaccount» і будуть передані продавцю тільки після схвалення угоди владою і виконанням продавцем всіх зобов'язань. Це має на увазі внесення змін до записах земельного кадастру. Однак до внесення господарем змін до кадастру юрист повинен повідомити його про отримання ним, юристом, грошей від покупця. Таким чином, закон гарантує чесність як продавця, так і покупця. Ми б ще раз хотіли звернути Вашу увагу на від факт, що абсолютно всі моменти в угоді купівлі-продажу нерухомості в Австрії прописані в законі, тому будь-які зміни вищеописаної схеми неможливі.

Ми б ще раз хотіли звернути Вашу увагу на від факт, що абсолютно всі моменти в угоді купівлі-продажу нерухомості в Австрії прописані в законі, тому будь-які зміни вищеописаної схеми неможливі

Якщо влада відмовлять у проведенні операції, покупцеві повертаються гроші за нерухомість. Але оплата юристу, нотаріуса і маклера обов'язкове. Маклер, в разі відмови влади, стягує не повну оплату, а фіксовану ставку. Для уникнення подібних проблем компанія EstateService настійно рекомендує перед переглядом нерухомості проконсультуватися з юристом, що спеціалізуються на даному питанні. Юрист уважно вивчить Ваші документи і дасть відповідь - чи можлива угода. Крім цього, Ви можете звернутися до юриста і для легалізації Вашого довготривалого перебування в Австрії.

Процес розгляду документів може займати до 12 місяців, це максимальний термін, зазвичай цей процес не перевищує 3 - 6 місяців.

Договір купівлі-продажу, підписаний продавцем і покупцем у присутності нотаріуса і його реєстрація в Податковому Управлінні, є доказом власності до того моменту, поки суд не видасть завірену копію сторінки, на якій зареєстрований новий власник в кадастрі. В Австрії система реєстрації земельної власності налагоджена на чудовому рівні.

В Австрії система реєстрації земельної власності налагоджена на чудовому рівні

Записи про власність зберігаються в Районних судах, кожну земельну ділянку має свій реєстраційний номер, за яким спеціальні програми легко простежують всю історію власності. У всіх юристів і нотаріусів, що мають ліцензію на роботу з нерухомістю, є доступ до цієї інформації. Копії всіх угод з нерухомістю містяться в книгах реєстрації земельної власності, тому пошук інформації про право власності не складає ніяких труднощів.

Будь-яка угода з нерухомості повинна бути зареєстрована місцевим податковим органом, які стягують податок на передачу права власності в розмірі 3,5% від її вартості. Після сплати цього податку видається сертифікат, що дозволяє зареєструвати угоду в місцевому суді.

За реєстрацію землі сплачується податок 1% від вартості. Реєстрація іпотеки обійдеться також в 1%.

Величина оплати послуг нотаріуса складає 1-2% від вартості об'єкта. Зовсім незначні додаткові витрати пов'язані з обов'язковим посвідченням підписів учасників угоди в суді.

І 3,6% від вартості виплачується агенту з нерухомості (3% збір + ПДВ). Це стандартна цифра для всіх агенств, її розмір обмежується законом.

Покупців з країн, що не входять в ЄС, чекають додаткові витрати: дозвіл місцевого органу влади, що відає передачею власності, може коштувати до 1100 євро.

І, нарешті, якщо Ваша нерухомість в Австрії буде продана протягом 10 років після покупки, різниця в ціні продажу і покупки обкладається прибутковим податком.