Реклама
Реклама
Реклама

Авіакатастрофа в "Домодєдово": пасажири стрибали вниз з 4-метрової висоти в калюжі гасу

  1. Орфографічна помилка в тексті:

6 грудня 2010, 7:12 Переглядів: 6 грудня 2010, 7:12 Переглядів:   Слідчі відновлять огляд місця аварійної посадки Ту-154, фото AFP

Слідчі відновлять огляд місця аварійної посадки Ту-154, фото AFP.

У суботу, 4 грудня, вдень в московському аеропорту "Домодєдово" сталася НП. Літак Ту-154 "дагестанських авіаліній", що слідував рейсом Москва - Махачкала, здійснив вимушену посадку. Лайнер вилетів зі столичного аеропорту "Внуково", але буквально через 15 хвилин у літака відмовили один за іншим три двигуни. Командир екіпажу ухвалив рішення приземлитися на злітно-посадкову смугу найближчого аеропорту. Ним виявився "Домодєдово". Під час жорсткої посадки лайнер викотився за межі злітно-посадочної смуги і розколовся на три частини. Двоє людей загинули, понад вісімдесят отримали травми різного ступеня тяжкості, пише Комсомольська правда.

Як розповів глава Федерального агентства по повітряному транспорту Олександр Нерадько, який терміново прибув на місце НП, в суботу Ту-154 вилетів з аеропорту "Внуково" у напрямку на Махачкали, приблизно через 15 хвилин польоту екіпаж повідомив диспетчерам "Домодєдово", що у літака барахлить один з двигунів. Буквально через дві хвилини нове повідомлення: відмовили всі три двигуни, генератори і прилади навігації.

ФОТО: У московському "Домодєдово" літак з пасажирами розламався навпіл

"У самому аеропорту панувала страшна метушня. Під екстрену посадку" тушки "звільнили другу смугу, в терміновому порядку міняли графік вильотів літаків. Під час посадки була занадто низька хмарність, екіпаж міг не розгледіти злітно-посадкові вогні", - повідомив Нерадько.

Але екіпаж розгледів. Літак фактично звалився на смугу.

Скакав зигзагами. З злітно-посадкової - в лісосмугу. Потім знову на льотне поле. І знову в лісосмугу. Літак на величезній швидкості понесло прямо на бетонну огорожу. Далі за сценарієм - зіткнення і неминучий вибух.

ВІДЕО: Реконструкція аварійної посадки Ту-154 в аеропорту Домодєдово

За словами керівника прес-служби "Домодєдово" Олени Галанової, до паркану залишалося сто метрів, коли літак налетів на купину, на земляний пагорб, і розсипався. Розвалився на три частини.

Оглушливий скрегіт металу і раптова тиша. - Хтось крикнув: "Зараз вибухнемо!" - розповідає пасажирка Джаміля Мурадова. - І тут почалося щось страшне: люди кричали, штовхалися, бігли. Я теж вискочила в прохід, але куди бігти? Першими, звичайно, зорієнтувалися чоловіки. - Хтось показав мені на запасний люк, сказав, що треба його виламати. Там висота був метра три-чотири, - згадує один з пасажирів, Тімірлан Тимир. - Тому так багато постраждалих: поламали собі руки, ноги. Все поламали.

Плюс отримали хімічні опіки. Справа в тому, що люди падали прямо в калюжі чистого гасу. Але, будучи в стані афекту, болю не відчували. Схоплювалися і бігли не розбираючи дороги. Боялися вибуху.

Тим часом, рятувальники залили піною "тушку", спішно евакуювали тих, хто був не в змозі самостійно покинути літак. В цілому було госпіталізовано 56 осіб, ще двоє загинули. Президент Дагестану втратив рідного брата Гаджимурад Магомедова.

Що ж стосується тих щасливчиків, які вціліли, то їх на час розмістили в аеропорту. Протягом п'яти годин з пасажирами працювали психологи та слідчі. Уже в неділю, 5 грудня, вони вилетіли до Махачкали резервним бортом "Авіаліній Дагестану".

На даний момент в літаку і раніше працюють експерти і криміналісти, "тушка" залишиться тут ще кілька днів, керівництво "Домодєдово" запевняє, що вона не заважає роботі двох злітно-посадкових смуг.

Тим часом слідчі поки зупинилися на трьох основних версіях жорсткої посадки Ту-154 в "Домодєдово": помилка екіпажу, технічна несправність літака перед вильотом і відмова вузлів і агрегатів під час польоту.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Авіакатастрофа в" Домодєдово ": пасажири стрибали вниз з 4-метрової висоти в калюжі гасу". інші кримінальні новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Я теж вискочила в прохід, але куди бігти?