Реклама
Реклама
Реклама

Аутсорсинг в армії впроваджується з перекосами

21/11 22 до: 29

21 листопада в інформагенції РІА Новини експерти обговорили проміжні підсумки впровадження аутсорсингу в російських збройних силах. Нагадаємо, передача стороннім організаціям основних функцій з господарського обслуговування збройних сил і ремонту техніки, яка стартувала з нового року це один з основних пунктів великомасштабної військової реформи, що йде в останні роки в країні. До обговорення реформи активно повернулися після зсуву міністра Анатолія Сердюкова і призначення на його місце Сергія Шойгу, а також збудження "справи Оборонсервіс" .

- Позитивний момент реформи, - каже Віктор Литовкин, відповідальний редактор газети "Независимое военное обозрение", - це звільнення солдатів і офіцерів від невластивих їм функцій, будь то приготування їжі, чергування по їдальні або прибирання територій, ремонт техніки, обслуговування баннопрачечних комбінатів. Солдати зараз служать один рік, призовної контингент серйозно скорочено, і цей рік не дозволяє відривати людину від занять бойової та фізичної підготовкою.

Разом з тим, на конференції було висловлено багато питань до ходу реформи:

- Є, на жаль, приклади, коли фірма-аутсорсер обплутує всю країну - і від того досить погано ставиться до своїх обов'язків ... - розповідає Сергій Кривенко, координатор громадської організації "Громадянин і армія". - Були випадки, коли в Хабаровському краї в якості кухарів залучалися бомжі без санітарних книжок. Тому дуже важливий цивільний і інший контроль, який зараз в армії утруднений, щоб піти від перегинів і помилок. Потрібні і управлінські рішення - відкритого конкурсу серед фірм, готових організовувати харчування у військах, проведено не було.

- Зрозуміло, що в останні роки скарг на голод, брак їжі і рвану одяг вже немає ... - каже голова Союзу комітетів солдатських матерів Валентина Мельникова. - Крали продукти завжди - і багато. Зараз, схоже, крадуть менше. Чи то це система виявилася більш відкритою, то чи можливий контроль. Але, з моєї точки зору контроль дуже слабкий.

- Йде реформа по-хворому, - підтверджує голова Емма Полякова, голова організації "Солдатські матері" Санкт-Петербурга ". - З одного боку, почалася хоч якась турбота про людину - але відбувається все косо. Масові захворювання були відзначені в Академії імені Можайського і у військовій частині в Кам'янці. Командири кажуть, що вони нічого не можуть зробити, тому що контракт з обслуговуючою організацією укладається на рік, тобто здоров'я постраждалих солдатів ніхто не захистив. Тільки що ми отримали обурливе відео, коли солдат работае т в їдальні кухарем, а оформлена дружина командира, другий солдат весь час ремонтує техніку. Дуже важливо проводити громадський моніторинг при проведенні таких реформ.

Дійсно, як зазначила Валентина Мельникова, до сих пір інформація за видатками на утримання військовослужбовців залишається засекреченою.

Нагадаємо, профспілкову позицію по передачі "непрофільних" армійських занять на "сторону" "Солідарність" з'ясовувала ще в травні цього року.

- Звільнення військовослужбовців від невластивих їм функцій ми вітаємо, - заявив тоді голова Загальноросійського профспілки військовослужбовців Олег Шведков. - Тільки наймати фірми, які будуть готувати їжу, прибирати територію і займатися іншими "цивільними" справами - це все-таки затратно. Фірма "Оборонсервіс", якій планується передати всі ці функції, - це акціонерне товариство. Серед акціонерів є і Міноборони. До складу ради директорів входять багато осіб з керівництва міністерства. Виходить, що це дає можливість створювати бізнес-структури з наближених людей і "садити" їх на бюджетні гроші.

Також слід зазначити, що минув впровадження в армію аутсорсингу серйозно відбилося на системі поставок продовольства Міноборони. В результаті цілого ряду виробників, які працювали з Міноборони, було завдано серйозної шкоди, що відбилася, в тому числі, і на становищі працівників цих підприємств ( см. матеріал в "Солідарності" , Присвячений тяжкого становища, в якому після реформи виявився амурський агрокомплекс "Поляне" та інші підприємства того ж профілю).


Олександр Цвєтков

Коментарі: