Реклама
Реклама
Реклама

Як проводити електронний аукціон якщо НМЦК дорівнює 0 руб?

Як проводити електронний аукціон якщо НМЦК дорівнює 0 руб? Так як відкриваються рахунки обслуговуються кредитними організаціями без справляння ними плати.

Як працювати з електронними торговими майданчиками

Оксана Баландіна, шеф-редактор Системи Держзамовлення Оксана Баландіна, шеф-редактор Системи Держзамовлення

З 1 липня 2018 року по 1 січня 2019 року біля замовників перехідний період - дозволено проводити і електронні, і паперові процедури. З 2019 року конкурси, аукціони, котирування і запити пропозицій на папері заборонять, крім восьми винятків.
Читайте, які закупівлі проводити на ЕТМ, як вибрати ділянку та отримати електронний підпис, за якими правилами укладати контракти в перехідний період і після.

Дізнатися більше

Укладення контракту з ціною, рівною нулю, суперечить положенням цивільного і бюджетного законодавства, так як відповідно до пункту 1 статті 423 ГК РФ договір, за яким сторона повинна отримати плату або інше зустрічне надання за виконання своїх обов'язків, є оплатним.

У випадку, зазначеному у Вашому питанні, замовник має право здійснити закупівлю з НМЦК 1 рубль.

Чи допускається укладення контракту з ціною 0 руб. для залучення експертів з метою приймання робіт?

Ні, не допускається. Така закупівля не відповідає Закону № 44-ФЗ, оскільки він не передбачає безоплатних закупівель. Більш того, всі закупівлі замовника вказуються в плані-графіку. Закон № 44-ФЗ встановлює БЕЗОПЛАТНО характер проведення експертизи, вказуючи на компенсацію витрат на її проведення ( ч. 14 ст. 95 Закону № 44-ФЗ ).

З рекомендації «Які умови про ціну та тарифи, зверніться передбачити в контракті»

Лист Мінекономрозвитку Росії від 25.12.2015 № Д28і-3776

«... Відповідно до частини 1 статті 18 Федерального закону від 26 липня 2006 № 135-Ф3« Про захист конкуренції »федеральні органи виконавчої влади, органи виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації, органи місцевого самоврядування, державні позабюджетні фонди укладають незалежно від суми угоди договори з фінансовими організаціями тільки за результатами відкритого конкурсу або відкритого аукціону, що проводяться відповідно до положень Закону № 44-ФЗ , Для надання таких фінансових послуг:

залучення грошових коштів у внески (депозити); відкриття і ведення банківських рахунків, здійснення розрахунків за цими рахунками; послуги з ведення реєстру власників цінних паперів; довірче управління цінними паперами; недержавне пенсійне обеспеченіе.Согласно частини 2 статті 59 Закону № 44-ФЗ замовник зобов'язаний проводити електронний аукціон в разі, якщо здійснюються закупівлі товарів, робіт, послуг, включених до переліку, встановлений Урядом Російської Федерації, або до додаткового переліку, встановлений вищим вико чої органом державної влади суб'єкта Російської Федерації при здійсненні закупівель товарів, робіт, послуг для забезпечення потреб суб'єкта Російської Федерації, за винятком випадків закупівель товарів, робіт, послуг шляхом проведення запиту котирувань, запиту пропозицій, здійснення закупівлі у єдиного постачальника (підрядника, виконавця) з урахуванням вимог Закону № 44-ФЗ .

Послуги у сфері фінансового посередництва (код 65 за ЄДРПОУ продукції за видами економічної діяльності) входять до переліку товарів, робіт, послуг, у разі здійснення закупівлі яких замовник зобов'язаний проводити аукціон в електронній формі (електронний аукціон), затверджений розпорядженням Уряду Російської Федерації від 31 жовтня 2013 р № 2019 р.

Таким чином, закупівля послуг кредитних установ по перерахуванню заробітних плат громадян повинна проводитися замовником за допомогою проведення електронного аукціону відповідно до положень Закону № 44-ФЗ.

При цьому необхідно зазначити, що відповідно до положень Цивільного кодексу Російської Федерації (далі - ГК РФ) оплата поставки товарів, виконання робіт, надання послуг для державних або муніципальних потреб здійснюється на основі державного або муніципального контракту відповідно на поставки товарів, виконання робіт, надання послуг для державних або муніципальних потреб ( стаття 526 ГК РФ, стаття 702 ГК РФ).

Відповідно до положення статті 527 ЦК РФ державний чи муніципальний контракт укладається на основі замовлення, що розміщується за рахунок бюджетних коштів, у порядку, передбаченому Законом № 44-ФЗ , Який регулює відповідні відносини.

Отже, положення Закону № 44-ФЗ застосовуються, у разі якщо замовник перераховує бюджетні кошти юридичній або фізичній особі в якості оплати за поставлені товари, виконані роботи або надані послуги.

Відповідно до пункту 1 статті 423 ГК РФ договір, за яким сторона повинна отримати плату або інше зустрічне надання за виконання своїх обов'язків, є оплатним.

У зв'язку з цим договори, які укладаються на продаж права укладення контракту, є оплатним, оскільки замовник отримує плату від переможця закупівель.

З огляду на викладене, висновок контракту з ціною, рівною нулю, суперечить положенням цивільного і бюджетного законодавства. ... »

Журнал «Госзакупкі.ру» - єдиний журнал, на сторінках якого практичні роз'яснення дають не тільки провідні експерти галузі, а й фахівці ФАС Росії і Мінекономрозвитку Росії.
Підписатися по акції >>

Журнал «Госзакупкі.ру» - це журнал, на сторінках якого практичні роз'яснення дають провідні експерти галузі, а матеріали готуються за участю фахівців ФАС і Мінфіну. Всі статті журналу - це вища ступінь достовірності.

Довідкова Система Держзамовлення - незамінний помічник для тисяч замовників і постачальників завдяки грамотним рекомендаціям, чітким відповідям на питання і унікальним шаблонами. Онлайн-помічник, зручні сервіси та розраховувачі значно спростять вашу роботу.

Асистент замовника - онлайн-сервіс, який допомагає автоматизувати документообіг з планування закупівель. Ви швидко і правильно сплануєте закупівлі, перевірите план на предмет помилок, створите електронну і друковану форму звіту по закупкам у едпоставщіка і завантажте готові документи в ЄІС.

Як проводити електронний аукціон якщо НМЦК дорівнює 0 руб?
Для залучення експертів з метою приймання робіт?