Реклама
Реклама
Реклама

Юлія Тимошенко - офіційний сайт | Влада готує безкоштовну приватизацію портів - будемо боротися проти цього

Голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що чинна влада має намір через Верховну Раду України проштовхнути законопроект щодо спрощення передачі в концесію ключових стратегічних державних об'єктів власності, що буде означати, в тому числі, фактичну приватизацію українських портів.

«На порядку денному Верховної Ради вже з початку сесії з'явиться законопроект про спрощення передачі в концесію ключових стратегічних державних об'єктів власності, і порти, безумовно, буде віддано в офшорні руки, як тільки цей законопроект стане законом», - сказала Юлія Тимошенко на прес-конференції в м Одеса за результатами зустрічі з представниками українських портів.

«Влада має намір віддати українські порти в концесію. І тоді прийдуть люди з офшорів, які не мають нічого спільного з портовим бізнесом, але фактично безкоштовно приватизують порти », - застерегла вона і додала, що така ситуація« може відбуватися тільки при повній підтримці і управлінні Адміністрації президента ».

Політик повідомила, що саме тому команда «Батьківщини» провела зустріч з профспілками і працівниками українських портів, щоб «скласти власне враження, а також план дії, як захистити порти від нового - законодавчо обумовленого рейдерства».

«Ми разом з профспілками і ВАТ« Одеський припортовий завод »складемо план першочергових дій, щоб захистити існування державного заводу. І ми реалізуємо цей план », - підкреслила парламентарій.

В рамках візиту в південний регіон України, голова Партії ВО «Батьківщина» зустрілася в Одесі з представниками українських портів, де повідомила профспілкам і колективам портів щодо того, що команда «Батьківщини» працює над виробленням для України нового курсу, зокрема, щодо принципово нового напрямки розвитку економіки.

«Проблемами портового господарства і контролем над їх вирішенням, відповідно до розробленої« Батьківщиною »нової Конституції, буде займатися профільна Асоціація портовиків. Вона буде мати право законодавчої ініціативи, можливість ветувати шкідливі для галузі урядові рішення, і подавати кадрові пропозиції на посади керівників ключових підприємств », - сказала Юлія Тимошенко.