Реклама
Реклама
Реклама

Чи візьмуть в армію в артритом?

  1. Законодавчі акти, що стосуються в медичними показниками
  2. Форми артриту, що потрапляють під «непридатність»
  3. Поділ видів артриту на категорії

Повноліття приносить молодим людям не тільки можливість відчути себе дорослими, але і час призову на військову службу Повноліття приносить молодим людям не тільки можливість відчути себе дорослими, але і час призову на військову службу. Всім відомо, що призовник в обов'язковому порядку повинен проходити повне медичне обстеження, за результатами якого і виноситися рішення - придатний або не придатний молода людина для армії.

З причини того, що артрит може вражати і юнаків призовного віку, в законодавстві нашої країни прописані види і форми даного захворювання, при яких несення армійської служби протипоказано. Так давайте ж разом розбиратися з животрепетних питанням, чи беруть в армію з артритом.

Законодавчі акти, що стосуються в медичними показниками

Ще в 2003 році було прийнято постанову під номером 64, яка чітко прописує захворювання, наявність яких у призовника, дає йому звільнення від проходження військової служби. Більш докладний перелік захворювань викладено в «Розкладі хвороб». Даний документ увійшов в дію з початку 2014 року і дійсний до сих пір.

Згідно з цим документом, при діагностуванні у військовозобов'язаного одного з захворювань, що входять до списку, він звільняється від усіх видів діяльності, пов'язавши зі службою в армії:

  • навчання в закладах, що належать до військової діяльності;
  • обов'язкової присутності на військових зборах;
  • несення служби в лавах російської армії.

Однак є фактор, який може вплинути на рішення медичної комісії.

Законодавством обумовлено, якщо протягом 5 років у військовозобов'язаного не було загострень (гострої фази захворювання) і немає в наявності порушення в руховій активності суглоба, тоді призовник може бути визнаним, як придатним до служби.

Про те, чим небезпечна гостра фаза захворювання >>

Форми артриту, що потрапляють під «непридатність»

Артрит, захворювання, що має велику кількість першопричин і форм Артрит, захворювання, що має велику кількість першопричин і форм. Серед видів даного захворювання, виведених в «Розкладі хвороб», перебувають:

  • ревматоїдний. Форма, основним фактором появи якого є збій імунної системи молодої людини або спадковість. Найчастіше ревматоїдний артрит вражає колінні суглоби, тому його часто ще називають колінним;
  • вузликовий поліартеріїт. Ця форма хвороби характеризується появою на стінках артерій уражених суглобів вузликів, які заважають нормальному функціонуванню кінцівки;
  • артропатия псориатическая (псоріатичний артрит). Форма, яка виникає, як ускладнення при захворюванні псоріазом;
  • інфекційний. Головною причиною появи такого підвиду захворювання лікарі називають мікроорганізми (бактерії, віруси, грибки), які і викликають запальні процеси всередині суглоба;
  • реактивний. Є ускладненням перенесеного інфекційного захворювання сечостатевої і кишкової систем.

Поділ видів артриту на категорії

Слід зазначити, що крім виділення основних форм, законодавство також розділяє артрит і за ступенем тяжкості:

  • група А. Дана група об'єднує хвороби сполучних тканин, які не пов'язані зі змінами стану інших внутрішніх органів, що не викликають запалення;
  • група Б. До них зараховують форми, які здатні викликати суглобові запальні процеси, а також провокують недієздатність пацієнта;
  • група В. До неї відносять захворювання, що мають хронічний характер, вражають не тільки великі суглоби, але і хребет.

Але якою б групі не ставився ваш діагноз, якщо він потрапляє під перелік захворювань - до перебування в армії ви не годні.

Сподіваємося, що наше пояснення допомогло вам, хоч частково розібратися з тонкощами проблеми «Артрит і військова служба», але пам'ятайте, що остаточне рішення за медичною комісією.