Реклама
Реклама
Реклама

Комітет думи підтримав викуп дитячого садка на Чернишевського, 17в у власність Пермі

Сьогодні на засіданні комітету з інвестицій та управління муніципальними ресурсами Пермської міської думи депутати розглянули питання про викуп дитячого садка на вул. Чернишевського, 17в в Свердловському районі. На ці цілі з міської казни пропонується направити 39 млн рублів. 50 млн рублів буде виділено з федерального і 19 млн рублів з крайового бюджетів. Площа об'єкта становить 2,5 тис. Кв. метрів.

Як розповіла заступник голови Пермі Людмила Гаджиєва, за результатами оцінки ринкова вартість об'єкта становить 105 млн рублів. Раніше цей об'єкт мерія пропонувала викупити за 108 млн рублів . Депутати не підтримали цю ідею, оскільки будівля продавалося без земельної ділянки, який знаходився у власності міністерства оборони РФ. «На даний момент міноборони відмовилося від права власності на ділянку, і воно перейшло до Росимуществу», - пояснила пані Гаджиєва. За її словами, на наступному етапі процес передачі земельної ділянки в муніципальну власність буде спрощено після придбання дитсадка.

Ірина Горбунова поцікавилася, коли установа почне роботу. Людмила Гаджиєва пояснила, що до грудня планується завершити угоду, в березні - вирішити питання з ділянкою. Після цього буде закуплено обладнання, і на початку квітня об'єкт почне функціонувати. Присутня на засіданні комітету міністр освіти краю Раїса Кассина уточнила, що процедури з викупу потрібно завершити до 20 грудня, щоб отримати федеральні субсидії.

Депутат міськдуми Арсен Болквадзе нагадав, що будівля дитячого садка було побудовано в 2015 році. «Навколо ростуть мікрорайони, виборці не раз задавали питання про початок роботи дошкільного закладу. Крім того, ми розуміємо, що об'єкт співфінансується з федерального центру, і від того, як ці кошти виконають, буде залежати подальше фінансування », - зазначив народний обранець.

Заступник спікера міськдуми Олексій Грибанов, що введення дитячого садка в роботу забезпечить жителів мікрорайону Островський місцями в дошкільних установах: «Дитячий сад оточений кількома багатоквартирними будинками, і для жителів цього мікрорайону важливо мати кроковий доступ до заснування. Питання із земельною ділянкою був каменем спотикання, тепер з'явилася реальна можливість придбати його у власність міста ».

Остаточне рішення щодо викупу об'єкта буде прийнято на засіданні Пермської думи в листопаді.

НЕ пропустіть: Сьогодні на засіданні комітету з інвестицій та управління муніципальними ресурсами Пермської міської думи депутати розглянули питання про викуп дитячого садка на вул Депутати Пермської міськдуми запропонували продовжити витратні зобов'язання на школи і дитячі сади