Реклама
Реклама
Реклама

Підстанції Аркада і Славутич побудують на Лівому березі в Києві

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

15 січня 2018, 12:23 Переглядів: 15 січня 2018, 12:23 Переглядів:   Згідно із затвердженою НЕК Укренерго схемою розвитку електричних мереж 35-110 кВ і вище протягом 2017-2031 рр

Згідно із затвердженою НЕК "Укренерго" схемою розвитку електричних мереж 35-110 кВ і вище протягом 2017-2031 рр., В Києві протягом двох років буде побудовано дві електричні підстанції - "Аркада" і "Славутич" загальною проектною потужністю 252 МВА.

Будівництво підстанції "Аркада" 110 кВ в мікрорайоні Осокорки було розпочато в минулому році і до кінця 2018 року заплановано її введення в експлуатацію. Підстанцію "Славутич" почнуть будувати в 2019 році.

Завдяки двом новим підстанцій, стабільним і надійним електропостачанням будуть забезпечені не тільки жителі раніше побудованих багатоповерхівок, а й близько 30 тис. Майбутніх власників житла в нових мікрорайонах.

Гостра потреба Києва в будівництві нових електричних потужностей обумовлена ​​стрімким зростанням попиту на електроенергію в районах нової забудови, зокрема в Дарницькому районі. Щорічно попит на електроенергію в столиці зростає в середньому на 4-5%. Через будівництво нових мікрорайонів збільшується навантаження на енергооб'єкти і виникає дефіцит потужності. Наприклад, через перевантаження трансформаторів підстанції "Осокорки" 110 кВ, побудованої на початку 2000-х років, протягом 2017 року відбулася понад 40 аварійних відключень електроенергії в Дарницькому районі. Подальше підключення нових споживачів до потужностей цієї підстанції обмежена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Під час будівництва підстанцій "Аркада" і "Славутич" буде модернізована і існуюча інфраструктура електропостачання Лівого берега. Зокрема, буде реконструйовано транзит 110 кВ ТЕЦ-5 - підстанція "Харківська" і перехід повітряних ліній 110 кВ через р. Дніпро (нарощування і посилення двох опор, заміна проводів), замінені старі опори ліній електропередач 110 кВ на Лівому і Правому березі, які були побудовані понад 50 років тому. Також буде побудована лінія електропередач 110 кВ "ТЕЦ-5 -" Аркада "і відгалуження від лінії 110 кВ" ТЕЦ-5 - "Аркада" на підстанцію "Славутич".

"Розвиток Києва як європейського мегаполісу вимагає створення сучасної системи інженерних комунікацій, в тому числі і електромереж. За останні шість років зусиллями" Київенерго "побудовано та модернізовано 20 електричних підстанцій в столиці. Деякі з них за рівнем технічного оснащення не мають аналогів в Україні. Крім того, за програмою модернізації ТОП-100, яка передбачає повну заміну застарілих електромереж, за останні чотири роки перекладена 541 лінія 0,4 кВ протяжністю близько 65 км. Будівництво двох нових електро підстанцій з модернізацією і заміною існуючої інженерної інфраструктури дозволить істотно поліпшити якість і надійність електропостачання столичного Лівобережжя і збільшити потужності для задоволення зростаючого попиту Києва на електроенергію ", - зазначив генеральний директор ПАТ" Київенерго "Олександр Фоменко.

Будівництво двох нових електро  підстанцій з модернізацією і заміною існуючої інженерної інфраструктури дозволить істотно поліпшити якість і надійність електропостачання столичного Лівобережжя і збільшити потужності для задоволення зростаючого попиту Києва на електроенергію , - зазначив генеральний директор ПАТ Київенерго Олександр Фоменко

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Києві побудують дві сучасні електропідстанції". інші комуналка дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ