Реклама
Реклама
Реклама

Світле місто або Зовнішнє освітлення столиці-2013 - із благоустрою й захист навколишнього середовища - ЖКГ і міське господарство - Життя в Москві - МОЛНЕТ.RU

Зовнішнє освітлення дворів і вулиць, а також підсвічування міських об'єктів і пам'яток історії - важлива частина благоустрою міського середовища. Місто повинно бути не тільки зручним, але і красивим. Поліпшити вигляд столиці планується за рахунок, в тому числі, вдосконалення зовнішнього освітлення.

Робота над створенням комфортної атмосфери громадських просторів столиці не може обійтися без сучасного освітлення. Тому в бюждет, виділеному в поточному році на благоустрій міста, 3 млрд рублів призначається саме для зовнішнього освітлення.

Якість светоцветовой атмосфери міста визначається гармонійним єдністю систем, прийомів і засобів зовнішнього освітлення з використанням сучасних технологій - це одна з основних ідей концепції єдиної светоцветовой середовища Москви.

джерело   mos джерело mos.ru .

Варто зазначити, що до 2011 року планів по реалізації єдиної «світловий» програми в рамках облаштування міста не було. Відповідно до постанов Уряду Москви від 31 березня 2011 № 98-ПП «Про розвиток зовнішнього освітлення, архітектурно-художнього підсвічування і святкового світлового оформлення міста Москви на 2011 рік» та від 27 вересня 2011 р №451-ПП «Про затвердження державної програми міста Москви «Розвиток комунально-інженерної інфраструктури» з 2011 року ведуться роботи по архітектурно-художнього освітлення будинків і споруд:

  • Ансамбль Кремля з прилеглими територіями
  • Новий Арбат
  • Проспект Миру
  • Ленінградський проспект
  • Кутузовський проспект
  • Садове кільце
  • бульварне кільце
  • Тверська вулиця
  • Вулиця Якиманка
  • Варшавське шосе
  • Каширське шоссе
  • рубльовське шосе
  • Шосе Ентузіастів
  • можайське шосе
  • Мостові споруди та вильотну магістралі.

У 2013 році планується виконати роботи по освітленню - 5767 дворових територій і 498 територій освітніх установ, а також - 763 об'єкта для архітектурного освітлення.

У 2012 році в центрі Москви системами архітектурно-художнього підсвічування обладнали 66 будівель У 2012 році в центрі Москви системами архітектурно-художнього підсвічування обладнали 66 будівель. На Тверській підсвічування встановлена ​​на фасадах 27 будинків від Манежної до Білоруської площі, нове освітлення отримали Тріумфальна арка на Кутузовському проспекті, 19 будівель на проспекті Миру і стільки ж будинків на Новому Арбаті.

До 2018 року кількість будівель - в тому числі розташованих в історичній частині міста - на яких буде реалізована ця концепція, перевищить 1 900.

В.о. заступник мера Москви з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков в середині червня цього року, як повідомляє ІТАР-ТАСС , Повідомив, що в цьому році светохудожественное оформлення буде встановлено на 860 будівлях.

Місту і раніше було потрібно додаткове і більш досконале освітлення. Роботи в цьому напрямі велися: за 2011-2012 роки було оновлено і забезпечено сучасне освітлення тисяч дворів.

У 2012р. було проведено освітлення 6 тис. дворів, у 2013 році має бути зроблено додаткове освітлення ще в 5,7 тис. дворів.

- С. Собянін.

З 2012 року роботи по благоустрою стали носити комплексний характер: двори стали приводити до нових стандартів безпеки, що не в останню чергу включало себе і освітлення. Яка безпеку в темряві? У минулому, 2012 році, роботи по монтажу зовнішнього освітлення були проведені більш ніж в 6000 дворів.

У минулому, 2012 році, роботи по монтажу зовнішнього освітлення були проведені більш ніж в 6000 дворів

Роботи по висвітленню в цьому році планується провести більш ніж 5700 московських дворах. А до 2016 року, як обіцяє влада, в Москві не залишиться погано освітлених дворових територій.

Як повідомляє на своєму сайті Департамент паливно-енергетичного господарства з посиланням на т.в.о. мера Москви С. Собяніна, у всіх московських дворах вже до кінця 2013 року запрацює нормальне освітлення. «Ми закінчимо цього року роботи з висвітлення московських дворів», - сказав Собянін, уточнивши при цьому, що ще кілька років тому освітлення у дворах «було або дуже неякісним, або його взагалі не було».

У ЦАО в 2013-му році нове освітлення з'явиться на 1540 ділянках: в 640 дворах, 730 дитячих, 78 спортивних майданчиках і 62 внутрішньоквартальних проїздах. Планується установка нових опор зовнішнього освітлення в районах:

  1. Арбат
  2. Басманний
  3. Замоскворіччя
  4. Китайгород
  5. Красносельський
  6. Міщанський
  7. Пресня
  8. Товариський
  9. Таганський
  10. Хамовники
  11. Якиманка.

Це не просто плановий ремонт, заходи щодо вдосконалення зовнішнього освітлення у дворах взяті керівництвом міста під особливий контроль. Ми маємо намір кардинально перетворити зовнішність дворів і привести їх до нового стандарту оснащення об'єктами благоустрою.

- Префект Центрального адміністративного округу Віктор ФУЄР

За повідомленням прес-служби префектури ЦАО, на монтаж нового освітлення витратять 863 мільйони рублів. У цьому році роботи будуть завершені 25 серпня.

До Дня міста Москви Олександрівський сад отримає нову підсвітку. Територію Олександрівського саду від Микільської до Боровицької вежі будуть висвітлювати галогенові і світлодіодні лампи різних відтінків. Про це повідомив в.о. керівника Департаменту паливно-енергетичного господарства Павло Лівінський, як пише m24.ru . За його словами, в процесі реконструкції саду (роботи з благоустрою розпочалися восени 2012 року - прим.ред.) Буде встановлено 275 ліхтарних стовпів, а також 375 прожекторів з RGB-матрицями, які дозволяють змінювати колір підсвічування. А щоб підсвітити кремлівську стіну, в землю біля неї вмонтують світильники уздовж доріжки почесної варти, що веде до Могіое Невідомого солдата. Освітлення ж самої Могили залишиться колишнім, але буде реалізовано за допомогою більш сучасних приладів.

Ми продовжуємо підсвічування ключових об'єктів в центрі міста, на вильотну магістралях. Зокрема, буде велика робота по додаткової архітектурному підсвічуванні об'єктів Садового кільця.

- С. Собянін

А на Садовому кільці нове освітлення з'явиться вже в середині серпня - не пізніше 15 числа. Нове освітлення з'явиться на шести ділянках: від Садової-Самотечній до актори площі, від Новинського бульвару до набережній Фрунзе, від Кримського Валу до Гончарній вулиці, від вулиці Таганська до вулиці Садова-Черногрязская, від Садової-Спаської вулиці до Кольорового бульвару і від вулиці Сретенка до Мясницькій проїзду.

Влада не обійшли увагою і мости столиці - біля мостів через Москву-ріку від Північного річкового вокзалу до Нагатинського затону з'явиться нове освітлення. В основу розробки проектів покладена ідея створення неповторних індивідуальних світлових образів мостів у вечірній і нічний час. Обладнати новим освітленням планується 25 мостів: Новоарбатскій, Нагатінський, Багратіон, Кримський, Патріарший, Бородинський, Великий і Малий Москворецкая, Великий і Малий Кам'яний і інші мости.

Яка безпеку в темряві?