Реклама
Реклама
Реклама

Чи добре жити в Сергієвому Посаді

  1. транспорт
  2. Екологія
  3. інфраструктура
  4. На роботу і за покупками
  5. Культура і спорт
  6. вторинна нерухомість
  7. Новобудови Сергієва Посада

Сергієв Посад - єдиний підмосковне місто, що входить до складу Золотого Кільця, що і визначає ряд специфічних особливостей місцевого життя. Сергієв Посад   - єдиний підмосковне місто, що входить до складу Золотого Кільця, що і визначає ряд специфічних особливостей місцевого життя

Місто знаходиться в 52 км від Москви по Ярославському шосе, але відстань це умовне - через «витягнутості» міської території.

Площа території Сергієва Посада 50,6 км, а чисельність населення становить 104,9 тис. Цей показник за останні роки впевнено знижується, так в 2006 р в місті проживало 113 тис. Осіб. Можливо, така тенденція властива ряду міст далекого Підмосков'я - ті, хто працює в Москві, намагається переїхати ближче.

Планувальна структура міста зручна і відтворює багато інших старовинних міста. Центральна вулиця проспект Червоної Армії наскрізь пронизує місто з єдиним центром, де перетинаються всі дороги - в даному випадку це територія навколо Троїце-Сергієвої Лаври.

Розподіл на райони тут умовне: є мікрорайони зі стійкими назвами (Углич, Північний, Семхоз, Центральний, Ферма, Клементьевскій), і є території, за якими закріпилися народні назви на кшталт «Громадянка» через що пролягає тут Громадянської вулиці, або фабрички з- за знаходилася в цих краях колись фабрики.

транспорт

Зв'язок зі столицею на громадському транспорті розвинена непогано - на місто припадають 2 залізничні станції «Сергієв Посад» і «Семхоз». до яких недовго добиратися з будь-якої частини міста. Час в дорозі до Ярославського вокзалу плюс-мінус півтори години. Два рази на день ходить і швидкісна електричка, доїжджає до Москви за годину.

автовокзал

З автовокзалу слід міжміський автобус до станції «ВДНХ», але цей шлях менш зручний, так як, не дивлячись на всі реконструкції, пробок на Ярославці не уникнути.

З автовокзалу слід міжміський автобус до станції «ВДНХ», але цей шлях менш зручний, так як, не дивлячись на всі реконструкції, пробок на Ярославці не уникнути

Залізничний вокзал

Добре розвинене і внутрішньоміське повідомлення - тут налічується кілька десятків маршрутів. Автобуси і маршрутки ходять часто і дістатися одного району в інший не проблема. А ось поїздки на особистому транспорті сильно ускладнені.

Житель міста: «Найбільшою нагальною проблемою завжди була і буде нескінченна пробка на виїзді з міста, яка вже сниться більшості автолюбителів в страшних кошмарах. Автомобілісти, які працюють в столиці, змушені вставати ні світ, ні зоря, щоб не потрапити в самий розпал цього персонального пекла ».

Проблеми є не тільки з виїздом, але і з пересуванням по головній міській магістралі. Крім транзитників і дачників, свою лепту вносять і туристи. Серйозні пробки трапляються не тільки по вихідним.

Затор на Віфанской

Зараз будується 11-кілометровий об'їзна дорога, іменована «Західним об'їздом». Перший етап, що включає реконструйовану ділянку Московського шосе, естакаду з 4 з'їздами і ТПУ, вже підходить до завершення. До жовтня наступного року нове шосе пройде в сторону Семхоз, «потрапить» в тунель перед залізничними коліями і вийде на нову кільцеву розв'язку.

До жовтня наступного року нове шосе пройде в сторону Семхоз, «потрапить» в тунель перед залізничними коліями і вийде на нову кільцеву розв'язку

Затор на вул. Червоної Армії

У проекті є і спірні моменти - залізничний вокзал і автовокзал можуть перемістити на нову територію в ТПУ між станціями Семхоз і Сергієв Посад, а від нинішньої вокзальної площі проляже новий піший маршрут.

Критики проекту кажуть, що об'їзна дорога зробить місто комфортним для туристів, які отримують велику пішохідну зону в центрі міста. Але не для жителів, які можуть «втратити» частина головної міської транспортної артерії.

Екологія

З одного боку Сергієв Посад - місто зелений, тут багато хвойних масивів, в районі Лаври знаходяться чудові зони відпочинку: Білий ставок і Пафнутьевскій сад з Келларскім ставком і велодоріжками, а в східній частині міста гарний облаштований парк «Скитські ставки» і комплекс Віфанской ставків.

білий ставок

Пафнутьевскій сад

Пафнутьевскій сад

Скитські ставки

Скитські ставки

З іншого боку, протягом 50-70-х років минулого століття місто набуло статусу промислового центру. Тут з'явилися НДІ птахівництва і гумової промисловості, машинобудівний, хімічний, лакофарбовий заводи, комбінат залізобетонних виробів. З давніх-давен був відомий і Загорський оптико-механічний завод.

Київський лакофарбовий завод

Більшість підприємств збереглися, до них додалися і нові. Завод комбікормів, лакофарбовий і машинобудівний заводи концентруються в районі Московського шосе, в південно-східній частині міста функціонують електромеханічний завод «Зірка» і бетонний завод, в західній частині - цегляний завод.

Завод комбікормів, лакофарбовий і машинобудівний заводи концентруються в районі Московського шосе, в південно-східній частині міста функціонують електромеханічний завод «Зірка» і бетонний завод, в західній частині - цегляний завод

Машинобудівний завод

У весняно-літній період транзит на проспекті Червоної Армії може становити 30-35 тисяч автомобілів на добу. Основне «навантаження» викидів припадає якраз на центральну частину міста.

інфраструктура

У місті близько 12 загальноосвітніх шкіл, корекційна, вечірня школа і 3 початкових школи-дитячі садки, а також різні «просунуті навчальні» закладу. Наприклад, фізико-математичний ліцей на вулиці Карла Маркса і гімназія імені Ольбінская на Вознесенської.

гімназія

Учениця гімназії імені Ольбінская: «Вчуся в гімназії вже п'ятий рік, до цього ходила на підготовчі курси! Раніше вважала, що гімназія - місце пафосне, але це зовсім не так! Тут чудовий колектив щирих і вимогливих викладачів, але саме їх вимогливість приносить свої плоди! Щороку - стобалльнікі! ».

У місті є ще 2 гімназії - №5 і Православна гімназії імені Сергія Радонезького. На Новгородської вулиці знаходяться приватна школа-дитячий садок «Дарування».

У місті 18 дитсадків, не рахуючи двох приватних. Нещодавно на вулиці Володимирській був побудований ультрасучасний дитсадок №73 з басейном.

Нещодавно на вулиці Володимирській був побудований ультрасучасний дитсадок №73 з басейном

Дитячий садок з басейном

Додаткова освіта представлено музичною школою на проспекті Червоної Армії і школами мистецтв в мікрорайоні Ферма і на Віфанской вулиці.

Ряд установ допобразованія орієнтовані на інтелектуальну складову: це, наприклад Маф-клуб Sheriff і центр розвитку інтелекту «Піфагорка» на проспекті Червоної Армії, або «Освітній центр нового покоління з розвитку уваги, пам'яті і мислення« Мегамозок »на вулиці Вознесенської.

У місті багато клубів і для малюків: центр розвитку «Всесвіт мови», клуб «Веснянка», що розвиває центр «Клеверін», монтессори-центр.

Дитячий клуб

Отримувати середньо-спеціальну та вищу освіту можна, не покидаючи міста. Технікум іграшки та Вища школа Народних мистецтв орієнтовані на «місцеву» специфіку. Діють тут і медучилище, і економіко-правовий коледж, соціально-економічний і кооперативний технікуми.

Серед вищих навчальних закладів: місцевий Гуманітарний інститут, філії московських Інституту підприємництва, технологічного університету імені С.Ю. Вітте, МДГУ ім. М.А. Шолохова, Державного Машинобудівного Університету, МПДУ і навіть ВДІКу.

філія ВДІКу

У місті 5 поліклінік і безліч приватних медцентрів, в тому числі з нетрадиційними методиками. Наприклад, центр «Надія» з авторськими остеопатічесекімі методиками і Клініка Остеопатіческой і традиційної китайської медицини на Новоуглічском шосе.

Наприклад, центр «Надія» з авторськими остеопатічесекімі методиками і Клініка Остеопатіческой і традиційної китайської медицини на Новоуглічском шосе

сімейна поліклініка

На роботу і за покупками

Теоретично роботи в промисловому центрі чимало - крім згаданих підприємств, тут діють і харчові виробництва: фабрика морозива, кондитерська фабрика, м'ясні і хлібні комбінати, чаєрозважувальна фабрика. Частина жителів зайнята в туристичному секторі: магазини сувенірів, готелі, музеї, кафе, ресторани. Такі преференції в плані роботи відсутні в багатьох містах Підмосков'я.

У місті чимало бізнес- і офісних центрів. Але, незважаючи позитивну сукупність факторів, багато хто продовжує їздити на роботу в столицю або ближнє Підмосков'я.

Офісні центри Сергієва Посада

Офісні центри Сергієва Посада

У Сергієвому Посаді представлені чи не всі відомі в столиці мережеві магазини, місцеві магазинчики і торгові центри, значна частина яких зосереджені вздовж проспекту Червоної Армії і Московського шосе. Чимало ТЦ концентрується в районі вокзалів і в районі Новоуглічского шосе.

Магазинів і ресторанів в місті вистачає

Кафе і ресторанів тут, зі зрозумілих причин вистачає - від найдемократичніших до крутих туристичних їв.

Культура і спорт

У місті 7 бібліотек, в тому числі православної міської семінарії. Один з ключових «культурних» об'єктів міста - Палац культури імені Гагаріна на проспекті Червоної Армії, 185.

бібліотека

Житель міста: «Основна частина культурного життя зосереджена навколо ДК імені Гагаріна. Тут проходять гастролі артистів, театрів, груп протягом всього року. У касі завжди підкажуть щодо найближчого заходу, цін на квиток і наявності вільних місць ».

У касі завжди підкажуть щодо найближчого заходу, цін на квиток і наявності вільних місць »

ДК ім. Гагаріна

Крім цього в місті є дитячий ДК «Родник» на вулиці Шкільній, ДК «Горизонт» на Інститутській вулиці, Освітньо-дозвільний центр «Жовтневий». Діє і виставковий центр зі студією образотворчого мистецтва. Сергієв Посад може похвалитися і власним театром «Театральний ковчег» на вулиці Лібкнехта.

Виставковий центр

Житель міста: «Без дзвінка ходити не рекомендую: спектаклі нерегулярні, до того ж через сверхкамерності залу (місць на 60) може не бути квитків».

Житель міста: «Без дзвінка ходити не рекомендую: спектаклі нерегулярні, до того ж через сверхкамерності залу (місць на 60) може не бути квитків»

музей іграшки

Про пам'ятки Сергієва Посада треба писати цілу статтю, крім відомих Троїце-Сергієвої Лаври, занесеної в 1993 році до Списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, і музею іграшок, уздовж проспекту Червоної Армії і на його «задвірках» розмістилися музей Народних промислів, історико-художній і історико-краєзнавчі музеї, комплекс «Кінний двір».

Історичний музей

В останні роки виникають і «новодельние» музеї Селянського побуту «Жили-були» на Валовій вулиці і музей «Дзвони Русі» на вулиці Дружби.

Основна міська пам'ятка - храми

Основна міська пам'ятка - храми

Крім храмів, розташованих на території Лаври, багато в місті і інших: Церква Петра і Павла, храми Параскеви П'ятниці, Іллі Пророка, Вознесенський храм і ін.

Гарна ситуація в місті і зі спортивними об'єктами: в кінці року закінчать будівництво ФОК з Льодової ареною, який буде працювати в 4 зміни.

Гарна ситуація в місті і зі спортивними об'єктами: в кінці року закінчать будівництво ФОК з Льодової ареною, який буде працювати в 4 зміни

СК Луч

Крім нього діє безліч спортивних комплексів і фітнес-клубів. Функціонують йога-центр, кілька танцювальних студій, в тому числі і «Тодес» Алли Духової, кінно-спортивні клуби.

Кінно-спортивний клуб

Сумна ситуація з грандіозним недостроем на вулиці Дружби, який повинен був стати великим молодіжним культурно-спортивним центром.

Сумна ситуація з грандіозним недостроем на вулиці Дружби, який повинен був стати великим молодіжним культурно-спортивним центром

Недобудова на вул. дружби

Зустрінута біля об'єкта мешканка Сергієва Посада: «Уже кілька років він так ось варто. Його будував наш депутат Йосип Деяк, а потім він помер, і все заглохло. А нам же дійсно не вистачає такого центру. Ось будуються нові храми, але храмів у нас і так багато, а чому не можуть добудувати цей об'єкт? ».

вторинна нерухомість

Особливість місцевого вторинного ринку - наявність великої кількості приватних будинків з ділянками, в тому числі і в історичній частині міста. Пропозиції про продаж на ринку виникають нечасто, і ціни досить високі.

Наприклад, частина дерев'яного будинку площею 35 кв. м з вуличним сортиром і ділянкою в 3 сотки на Пушкарской намагаються продати за 3,8 млн. руб., а 70-метровий дерев'яний будиночок з комунікаціями і з ділянкою 12 соток на тій же вулиці - вже за 12 млн. руб., 750 метровий триповерховий котедж з комунікаціями, біля стін Лаври, виставляється за 42 млн. руб.

Чималу частину житлового фонду складають цегляні і панельні п'ятиповерхівки різних серій, є в місті і сталінки різних типів. Це дво-триповерхові будиночки 30-50-х років споруди та будівлі в стилі «сталінський ампір» в центрі Сергієва Посада. Так, в сталінці на проспекті Червоної Армії двушка 58,5 кв. м. з триметровими стелями виставляється за 3,6 млн. руб., а «троячки» 79-80 кв. за 4,4 млн. руб.

Будинки, побудовані за останні 15-20 років, зосереджені на півночі і північному заході міста. За даними компанії МІЕЛЬ, в місті було побудовано більше 40 цегельних і монолітно-цегельних будинків, а також будинків нових панельних серій висотністю від 9 до 17 поверхів.

Вторинна нерухомість в місті представлена ​​широко

Вторинна нерухомість в місті представлена ​​широко

Фактор ціноутворення на вторинному ринку багато в чому залежить від близькості об'єкта до центру. До дешевим відноситься, наприклад, район «Ферма» у віддаленій східній частині міста. Найдешевший лот - кімната 13 кв. м. з балконом в комуналці в будинку на вулиці Миру, 3, оцінюється в 790 тис. руб.

Цікавий проект, повністю реалізований на «первинці» - ЖК економ-класу «Посад Прем'єр» від забудовника «Іпотечний житловий фонд» Мультіформатний ЖК на Прикордонної вулиці, в північній частині міста ввели в експлуатацію в 2015. У його складі не тільки 3 монолітно-цегляних багатоквартирних будинки змінної висотності (5-8-10 поверхів), а й блоки таунхаусів.

У його складі не тільки 3 монолітно-цегляних багатоквартирних будинки змінної висотності (5-8-10 поверхів), а й блоки таунхаусів

ЖК Посад Прем'єр

Комплекс обладнано підземним паркінгом, а на території є магазин і побутові служби. «Двійка» площею 61 кв.м без обробки продається на вторинному ринку за 3, 8 млн. Руб. а подібний випадок з обробкою - вже за 5,6 млн. руб. Чотирьохрівневий 235-метровий таунхаус без обробки з ділянкою в 1 сотку, пропонується власником за 8,9 млн. Руб.

Ще одна «стара» новобудова, яка заслуговує уваги - ЖК «Гранд Парк» на вулиці Дружби від активно діючої на місцевому ринку компанії «Tekta Group». ЖК бізнес-класу був зданий ще в 2011. Монолітно-цегляні будівлі мають змінну висотність від 10 до 14 поверхів.

Монолітно-цегляні будівлі мають змінну висотність від 10 до 14 поверхів

ЖК Гранд Парк

Площа квартир - від 51 до 182 кв. м. Відмінні риси архітектурного обліка- лоджії з кольоровим склом. До комплексу «додається» паркінг і великий набір інфраструктури на перших поверхах: фітнес-клуб, дитячий клуб, салон краси, магазини різного профілю. 51-метрова «одиничка» виставляється на вторинному ринку за 4,5 млн. Руб., 92-метрова «двушка» - за 6,5 млн. Руб., А 105-метрова «трійка» - за 7,5 млн. Руб.

Серед реалізованих на первинному ринку проектів економ-класу - ЖК «Московський» на однойменному шосе, недалеко від в'їзду в місто від забудовника «ЄВРОІНВЕСТ». У складі комплексу три 17-поверхових монолітно-цегляних будинки. Тут пропонуються 1-3 кімнатні квартири. З верхніх поверхів відкриваються панорамні види на центр міста.

З верхніх поверхів відкриваються панорамні види на центр міста

ЖК Московський

Серед плюсів розташування - непогана транспортна доступність, серед мінусів - сусідство з пожвавленим шосе і низкою промислових підприємств. Чомусь поруч з будинками досі висить покажчик «офіс продажів». «Однушка» площею 45 квадратів виставляється на «вторинці» за 3,3 млн. Руб.

Середня вартість кв. м. на вторинному ринку Сергієва Посада - 62-63 тис. руб. Середня ціна «одинички» на вторинному ринку - 2,5 млн. Руб., «Двушки» - 3 млн. Руб., «Троячки» - 4,3 млн. Руб. Ці ціни відповідають середнім показникам по вторинному ринку МО, що не такий частий момент для міст, розташованих на відстані більше 50 км від столиці.

Новобудови Сергієва Посада

В силу особливостей планувальної структури міста багато споруджувані об'єкти мають точковий характер. Масштабні проекти розміщуються в щодо віддалених районах, які позиціонуються як «екологічно чисті». Основний акцент робиться на проекти економ-класу, хоча багато новобудови в силу локації та інших характеристик цілком тягнуть на «комфорт».

У місті популярно малоповерхове будівництво, висотки можна зустріти тільки в нових мікрорайонах на околицях міста. Є і ще одна відмінна риса, яка визначається горбистим рельєфом Сергієва Посада - наявність великої кількості новобудов з прекрасними оглядами з вікон, в тому числі і на центр міста. У ряді проектів представлені тільки «одинички» і «двушки».

Будівельний бум, що спостерігався в місті в останнє десятиліття почав стихати - деякі новобудови знаходяться вже на етапі завершальних продажів, а стартові проекти відсутні.

Приклад малоповерхового будівництва в центрі міста - квартал економ-класу «Донський» від забудовник «Скайград» на вулиці Сергіївської, недалеко від оглядового майданчика. У складі ЖК 5 чотириповерхових монолітно цегляних будинки. Термін остаточної здачі-IV квартал 2017. У першій черзі - 5-секційний комплекс на 64 квартири. Перші поверхи відводяться під комерційні об'єкти: офіси, дитячий центр, кабінет сімейного лікаря, дитячий сад на 39 місць і аптеку. Передбачено і підземний паркінг.

Передбачено і підземний паркінг

ЖК Донський

Тут можна придбати «студії», «одинички», «двушки» і «троячки» площею від 29 до 80,7 кв. м. за ціною від 2,3 до 5,1 млн. руб. (Середня вартість - 75 тис. Руб. / Кв. М). Висота стель - 2.7 м, скрізь є засклені балкони. Ряд квартир матимуть вигляд на Лавру, серед інших плюсів розташування - близькість до вокзалів.

ЖК економ-класу «Вознесенський-2» від забудовника «Главукс» на вулиці Вознесенської - ще одна малоповерхівок в центрі, в 5 хвилинах ходьби від головного вокзалу. Двосекційний 4-поверховий монолітно-цегляний будинок вже зданий, в продажу залишилося обмежена кількість квартир.

Двосекційний 4-поверховий монолітно-цегляний будинок вже зданий, в продажу залишилося обмежена кількість квартир

ЖК Вознесенський-2

У лінійці лише «одинички» і «двушки» площею від 41 до 67 кв. м. з висотою стель 2,8 м за ціною від 2,6 до 4,6 млн. руб. (Середня ціна - 64 тис. Руб. / Кв. М). Всі квартири, включаючи житло на перших поверхах, обладнано заскленими лоджіями.

Один Із примеров масштабних проектів - ЖК «Еко-парк Віфанской ставки» . «Среднеетажние» ЖК бізнес-класу від забудовника «Об'єднана будівельна група» знаходиться в південно-західній частині міста, на вулиці Фестивальній. У складі ЖК 11 монолітних корпусів змінної поверховості 4-6 поверхів. Серед архітектурних особливостей - велика площа панорамного скління і стиль європейської класики. Внутрішня інфраструктура включає підземний паркінг на 137 місць, гостьові парковки, дитячий сад на 100 місць, поліклініку, торгові об'єкти.

Внутрішня інфраструктура включає підземний паркінг на 137 місць, гостьові парковки, дитячий сад на 100 місць, поліклініку, торгові об'єкти

ЖК Еко-парк Віфанской ставки

2 корпуси вже здані, інші будуються. Тут пропонуються 1-3 кімнатні квартири площею від 30 до 92,6 кв. м. за ціною від 1,7 до 4,7 млн. руб. (Середня ціна - 54 тис. Руб. / Кв. М). Стандартна висота стель - 2, м, в квартирах на верхніх поверхах - до 4,1 м, що дозволяє обладнати дворівневе житло.

Серед плюсів розташування: локація в сосновому бору, близькість до Віфанской ставків і парку «Скитські ставки», а також можливість добратися не через переїзд, а по залізними шосе, оминаючи центр міста.

ЖК «Троїцька Слобода» на вулиці Андрія Рубльова - проект комфорт-класу від забудовника «Берендей» в західній частині міста. Місце для новобудови вибрано «козирне» - відокремлений комплекс розташовується на височини, звідки бачаться і Лавра, і романтичні будиночки приватного сектора. Оскільки ЖК знаходиться на «відшибі», забудовнику було, де розвернутися.

ЖК Троїцька слобода

У складі кварталу - 63 цегельних будинку в європейському стилі висотою в 2-3 поверхи. Будинки обладнані автономною системою опалення, в квартирах встановлюються газові котли, обладнуються комори. Комплекс будується в кілька черг, термін остаточної здачі - середина 2018.

Комплекс будується в кілька черг, термін остаточної здачі - середина 2018

Розмах в плані внутрішньої інфраструктури великий: тут заплановані дитсадок і школа, готель і ТОЦ. 10 Га відведені під ландшафтний парк.

Система опалення та гарячого водопостачання «Троїцької Слободи» заснована на використанні двоконтурних газових котлів. Принцип дії цих котлів полягає в наступному: перший контур забезпечує гарячою водою систему опалення - радіатори та батареї - тобто, по суті, він функціонує виключно як опалювальне обладнання. Другий контур виконує роль водопостачальної системи: безпосередньо поставляє гарячу воду в водопровід. Багатозадачність такого обладнання дозволяє мінімізувати його розміри: двоконтурний котел займає в приміщенні мінімум простору при великій ефективності його використання.

Безпека обладнання забезпечується новітньою електронікою. Котли мають системою автоматичного відключення подачі газу, яка спрацьовує в разі, якщо полум'я в котлі з яких-небудь причин пропало, а також якщо пропадає подача води або електрічествможно придбати 1-4 кімнатні квартири площею від 37,7 до 121,2 кв.м за ціною від 2,2 до 9,3 млн. руб. (Середня ціна 64,7 тис. Руб. / Кв. М). Висота стель - 2,8 м.

Чимало об'єктів реалізується і в північній частині міста - в мікрорайоні Углич і прилеглих до нього районах.

ЖК «Архімед» I і II на Інженерної вулиці - проект комфорт-класу від «Tekta Group» Перший корпус був зданий ще в 2013, і житло в ньому можна придбати тільки на «вторинці», другий - в I кварталі нинішнього року. Монолітно-цегляні корпуси з вентильованим фасадом, облицьованим фіброцементними панелями з керамічним зовнішнім шаром мають змінну висотність (14-16 поверхів) і витримані в яскравій «люмінесцентної» гамі.

ЖК Архімед-1

Другий 6-секційний корпус розрахований на 510 квартир і 77 нежитлових приміщень. У будинках використовуються просунуті інженерні системи. Серед об'єктів внутрішньої інфраструктури - підземний паркінг з мийкою. На перших поверхах з зовнішньої сторони розміщуються продуктові магазини, аптека, кафе, салон зв'язку, відділення банку, офіси.

На перших поверхах з зовнішньої сторони розміщуються продуктові магазини, аптека, кафе, салон зв'язку, відділення банку, офіси

ЖК Архімед-2

У другому корпусі пропонуються студії та 1-3 кімнатні квартири площею від 32,2 до 90,8 кв. м. з висотою стель - 2,8 м. за ціною від 2 до 5 млн. руб. (В середньому 78 тис. Руб. / Кв. М).

ЖК «Вікторія парк» - проект комфорт-класу від забудовника «ПФК» Вікторія-5 », розташований на вулиці 1-ї ударної армії, 95 теж відрізняється яскравістю архітектурного виконання. 11-секційний будинок змінної поверховості (9-17 поверхів), зведений за індивідуальним проектом. До комплексу «додається» підземний паркінг на 341 машиномісць.

До комплексу «додається» підземний паркінг на 341 машиномісць

ЖК Вікторія Парк

На цокольному поверсі розташовується культурно-комерційний центр з магазинами, аптекою, кафе і розважальними об'єктами. Площа квартир - від 42,5 до 91,5 кв. м. але в продажу на «первинці» залишилися переважно «одинички» і двушки »площею від 44,7 до 70 кв. м. за ціною від 2,2 до 4,6 млн. руб. (В середньому 61 ​​тис. Руб. / Кв. М). Єдина «трійка» в 88 квадратів виставляється за 5,8 млн. Руб. ЖК побудований на пагорбі, і чудові панорамні види на Лавру, центр міста і березовий гай забезпечені.

ЖК «Володимирський» на півночі міста - проект економ-класу від забудовника «Главукс». Будівництво ведеться в 3 черги, термін остаточної здачі - II квартал 2017 року. У складі комплексу один 9-поверховий і два 7-поверхових монолітних корпусу. Пропонуються тільки 1-2 кімнатні квартири площею від 34 до 62 кв. м. за ціною від 1,9 до 4 млн. руб. (В середньому - 58 тис. Руб. / Кв. М). 9-поверховий корпус має в своєму розпорядженні коморами, наявними на всіх поверхах.

9-поверховий корпус має в своєму розпорядженні коморами, наявними на всіх поверхах

ЖК Володимирський

ЖК «Покровський» від забудовника «Development group» знаходиться по сусідству. У складі комплексу комфорт-класу - чотири 10-поверхових багатосекційних панельно-цегляні корпуси, обладнані всіма сучасними інженерними системами - від припливно-витяжної вентиляції до енергоефективної системи теплопостачання.

ЖК Покровський

Перша черга будівництва включає зведення

Ось будуються нові храми, але храмів у нас і так багато, а чому не можуть добудувати цей об'єкт?