Реклама
Реклама
Реклама

Скейт-парк, шезлонги і музей археології: ландшафтний парк «Мітіно» відкритий для відвідувачів

  1. Майданчики для кожного
  2. Дорожня мережа
  3. Для комфорту та безпеки
  4. знахідки археологів
  5. масштабне озеленення

Ландшафтний парк «Мітіно» відкритий для відвідувачів після комплексного благоустрою, яке проводили з липня 2017 року. Загальна площа парку - 140 гектарів, він розташований на північному заході столиці між шляхами Ризького напрямку Московської залізниці, Новотушінскім проїздом, вулицями Митинському, Баришіхой, Пенягінской і Рословкой.

За словами Сергій Собяніна , Парк стане родзинкою і новим обличчям району. Влітку тут можна милуватися ставками і відпочивати в тіні дерев, а взимку - кататися на лижах і ковзанах.

Мер Москви поспілкувався з відвідувачами парку, учасниками проекту «Активне довголіття», а також сфотографувався з дітьми.

До 30-х років XX століття на території парку був ліс. У 1933 році на частині території з'явився дачне селище Московського тресту хлібопечення. У 1990-х роках, коли почалася масова забудова району, місцевість досліджували археологи і привласнили їй статус пам'ятника історії і культури. Після цього будувати на території парку було заборонено. Тільки в 2003 році в каньйоні річки Баришіхі за проектом інституту «Моспроект-3» розбили парк.

Майданчики для кожного

Після благоустрою тут з'явилися функціональні зони для різних вікових груп. Так, облаштували дев'ять спортивних майданчиків: тенісний корт, багатофункціональну спортивну площадку з трибунами і пунктом прокату, яка взимку може перетворитися в каток, скейт-парк площею 600 квадратних метрів, а також два майданчики з тренажерами для воркаута. Крім того, відвідувачі парку можуть пограти в стрітбол, пляжний волейбол, баскетбол і навіть в міні-футбол. Для цих видів спорту теж обладнали майданчики.

Для дітей створили чотири майданчики з гойдалками, гірками і сучасними безпечними тарзанками. Є інфраструктура і для зимових видів спорту: під час катань на санях і «ватрушках» піднятися на гору можна буде на підйомнику бугеля. Його встановили на прохання жителів району Мітіно.

Його встановили на прохання жителів району Мітіно

Дорожня мережа

Прогулятися по ландшафтному парку можна по спеціальних доріжках і стежках, їх протяжність - 24,5 кілометра. Покриття у них різний: виклали як плитку (94,3 тисячі квадратних метрів) і асфальтобетон (31,8 тисячі квадратних метрів), так і гумову крихту (5,5 тисячі квадратних метрів).

Для велосипедистів є своя доріжка, яка прокладена через весь парк. Вона відокремлена від пішохідної зони смугою з об'ємною гранітної бруківки.

Для комфорту та безпеки

У зонах відпочинку встановили близько 1,4 тисячі малих архітектурних форм - лавок і урн. А біля Пенягінского ставка зробили дерев'яну терасу площею 450 квадратних метрів. Тут встановили 10 пляжних роздягалень і 20 вуличних шезлонгів.

Для безпеки в парку встановили 438 опор освітлення, зробили архітектурно-художнє підсвічування амфітеатру, фотозоні з панорамним видом на територію парку.

У парку додатково висадили 536 дерев - дуб червоний, клен гостролистий - і близько 3,5 тисячі чагарників: дерен білий, кизильник блискучий. Розбили 240 тисяч квадратних метрів газонів і 960,7 квадратного метра квітників.

Оновили в парку і інфраструктуру: тут звели 17 нових об'єктів. Це три вхідні групи з вбудованими пунктами охорони, прокату і туалетами, павільйон адміністрації, кафе-оранжерея, спортивні павільйони, сцена і павільйони на головній площі парку, пляжний павільйон, пункт прокату інвентарю, роздягальня, виставковий павільйон. Також побудували амфітеатр, видовий майданчик і літню сцену.

знахідки археологів

Капітально відремонтували і модернізували три археологічних павільйону парку - виставковий зал «Лабораторія археології», виставковий павільйон № 1 і павільйон у літньої сцени.

Парк «Мітіно» перетвориться в археологічний кластер Москви

До речі, недалеко від станції метро «Волоколамська» працює справжній музей археології - культурно-дозвільний та історико-археологічний комплекс, що складається з чотирьох павільйонів. Відвідувачі можуть дізнатися про стародавні поселеннях, подивитися на кургани і городища ХІІ століття, а також познайомитися з предметами побуту, які використовували ще в першому тисячолітті до нашої ери. Всього в парку можна побачити 12 археологічних пам'яток.

масштабне озеленення

У 2018 році в Москві упорядковують 81 озеленену територію, в тому числі 23 міських парку і природні території, 25 нових парків за місцем проживання та 33 знакових об'єкта (бульвари, сквери і площі, популярні у городян).

Всього облаштують 2,3 тисячі квадратних метрів доріжок, 3,95 тисячі квадратних метрів газонів, 2,3 тисячі квадратних метрів квітників, 211 дитячих та 258 спортивних майданчиків, 129 майданчиків тихого відпочинку, 25 відкритих естрад. Також встановлять 16,2 тисячі опор освітлення і висадять 15,6 тисячі дерев і 286 тисяч чагарників.

Найбільші парки, які облаштують в 2018 році:

- Строгінско заплава;

- Братеевской заплава;

- парк 50-річчя Жовтня;

- парк «Ходинському полі»;

- парк інноваційного центру «Сколково»;

- парк імені Святослава Федорова;

- парк технічних видів спорту в Печатниках;

- парк «Вагоноремонт»;

- парк 850-річчя Москви (третя черга);

- парк в заплаві річки Бітці;

- ландшафтний парк в Південному Бутові;

- Делегатский парк;

- парк «Тюфелева гай».