Реклама
Реклама
Реклама

Романа Поланскі виключили з Американської кіноакадемії за згвалтування 13-річної дівчинки

18:37, 04.05.2018

режисер Роман Поланскі виключений з членів американської Академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію «Оскар». Це рішення було прийнято в результаті голосування у вівторок, а офіційно про нього повідомили в четвер, 3 травня.

У заяві говориться, що після введення нових стандартів, відповідно до яких, зокрема, ті, хто пов'язаний із сексуальними злочинами, не можуть бути членами Кіноакадемії. Окремо підкреслюється, що «рада продовжує заохочувати етичні стандарти, які вимагають від членів підтримки спільних цінностей Академії, які полягають в поваги людської гідності».

Окремо підкреслюється, що «рада продовжує заохочувати етичні стандарти, які вимагають від членів підтримки спільних цінностей Академії, які полягають в поваги людської гідності»

Роман Поланскі

Роман Поланскі був звинувачений в згвалтуванні неповнолітньої моделі Саманти Геймер в 1977 році. За даними прокурорів, він дав 13-річній американці шампанське і наркотики, після чого примусив її до статевого акту. Режисер визнав провину і в рамках угоди з судом погодився на тримісячне психіатричне обстеження в госпіталі для злочинців при каліфорнійській в'язниці міста Чіно.

Після цього він був випущений на свободу, проте суддя згодом заявив прокуратурі про необхідність засудити Поланскі до 50 років позбавлення волі. Дізнавшись про це, 1 лютого 1978 року, безпосередньо перед винесенням вироку, Поланскі втік до Великобританії, а потім до Франції, також він жив в Швейцарії і Польщі, чиє громадянство він згодом і отримав.

Дізнавшись про це, 1 лютого 1978 року, безпосередньо перед винесенням вироку, Поланскі втік до Великобританії, а потім до Франції, також він жив в Швейцарії і Польщі, чиє громадянство він згодом і отримав

Роман Поланскі

У вересні 2009 року кінематографіст був затриманий в Цюріху за запитом влади США. Провівши десять місяців під домашнім арештом, режисер був відпущений під заставу в розмірі 4,5 мільйона доларів. Через рік мін'юст швейцарських постановив відмовити американській стороні у видачі Поланскі і остаточно звільнити його.

До слова, у 2003 році Поланскі був удостоєний нагороди Американської кіноакадемії за фільм « піаніст ». Раніше він тричі номінувався на «Оскар» за картини «Ніж у воді» (1962), « Китайський квартал »(1974) і« Тесс »(1979).

Раніше він тричі номінувався на «Оскар» за картини «Ніж у воді» (1962), «   Китайський квартал   »(1974) і« Тесс »(1979)

Едріан Броуді і Роман Поланскі на зйомках картини «Піаніст»

Разом з Романом Поланскі на цьому тижні з Кіноакадемії був також виключений актор, режисер і музикант Білл Косбі , Якого звинуватили в згвалтуванні і домаганнях більше 50 жінок.

Нагадаємо, що 2017-й навіть для людей, далеких від кіноіндустрії, однозначно запам'ятався найбільшим секс-скандалом в Голлівуді. На початку жовтня журналісти видання The New York Times опублікували велику статтю, що викриває негідну поведінку одного з богів голлівудського Олімпу - Харві Вайнштейна . Слідом за нею посипалася сотня інших - і найвпливовіший кіномагнат в результаті виявився похований під лавиною звинувачень, презирства і змушений був зіткнутися з очевидним фактом: його настільки завидна кар'єра виявилася повністю зруйнована.

Читайте також:

Вайнштейн і Ко: чиї кар'єри в 2017-м зруйнувалися через звинувачення в домаганнях, а кому вдалося вийти сухим з ​​води

Проекти, які ми не побачимо через звинувачення кінематографістів в сексуальних домаганнях

Польща готова видати властям США режисера Романа Поланскі

Квентін Тарантіно зробив ключовим персонажем свого нового фільму Романа Поланскі