Реклама
Реклама
Реклама

Як можуть покарати робітників, які побили столичного педофіла - адвокат Утебеков

Стало відомо про затримання астанінського педофіла, який був спійманий простими будівельниками.

Даний випадок викликав величезний резонанс в чому завдяки опублікованій відеозапису, на якій зображено, що цивільний арешт супроводжувався «фізичними зауваженнями», які роботяги завдали педофілу.

- Само по собі затримання, як цивільний арешт, воно цілком правомірно, - вважає адвокат Джохар Утебеков. - При цьому, даного відео цілком достатньо для того, щоб правоохоронні органи зацікавилися тим, що сталося і дали правову оцінку такому затримання. Крім того, під час затримання повинна була пройти судово-медичну експертизу незалежно від того, чи були підозри про побої чи ні. Тому можна сказати, що побої були зняті, і вони можуть використовуватися в справі.

- Яка ймовірність того, що робітники можуть понести покарання?

- В першу чергу все буде залежати від заяви затриманого. Без нього поліція не зможе дати хід цій справі. При цьому я не думаю, що в даному випадку мова йде про кримінально карне діяння.

- Як ставляться поліцейські до таких фактів - побоям при цивільних арешти?

- На практиці я найчастіше стикаюся з тим, що органи досить ревно реагують на випадки подібного самосуду і намагаються з ними боротися.

Нагадаємо, що педофіл був затриманий 3 травня робочими при спробі згвалтування 6-річної дівчинки. Після чого поліцією Астани було розпочато досудове розслідування за статтею 121 КК РК «Насильницькі дії сексуального характеру».

Пізніше, заступник Генерального прокурора РК Андрій Кравченко заявив , Що стосовно громадян, які проводили цивільний арешт, може бути розпочато перевірку, щоб з'ясувати правомірність їх дій.

Яка ймовірність того, що робітники можуть понести покарання?
Як ставляться поліцейські до таких фактів - побоям при цивільних арешти?