Реклама
Реклама
Реклама

У Мінську скоро здадуть в експлуатацію ще один орендний будинок

Орендний будинок в районі вулиці Виготського планується здати в першому кварталі 2018 року, розповіла головний спеціаліст управління житлової політики Мінміськвиконкому Анастасія Попкова. Орендний будинок в районі вулиці Виготського планується здати в першому кварталі 2018 року, розповіла головний спеціаліст управління житлової політики Мінміськвиконкому Анастасія Попкова

Орендний будинок в ЖК "Магістр". Фото носить ілюстративний характер

У будинку більше 100 квартир. Житло буде розподілятися відповідно до законодавства: 10% - для військовослужбовців, 30% - для громадян, що мають першочергове право на такі квартири (це судді, прокурорські працівники, молоді фахівці, працівники науки, культури, освіти, а також фахівці, перекладені з інших населених пунктів при призначенні на посади в столиці). Решта квартир розподіляються по районам для всіх черговиків Мінська.

Як нагадала фахівець, громадяни, які бажають заселитися в таке житло, повинні самі відстежувати інформацію про здачу орендних квартир і подавати заяву в районні адміністрації. При розподілі враховується дата постановки претендентів на облік потребуючих.

У 2017 році фонд нового орендного житла Мінська збільшився на 166 квартир: 119 з них знаходяться в будинку на вул. Павичі Медёлкі, ще 47 - на вул. Осипенко, де завершилася реконструкція частини п'ятиповерхівки.

Довідково

Орендне житло в Мінську почали зводити в 2013 році, до теперішнього часу побудовано 2 542 нові квартири. Всього ж державний фонд житла комерційного найму в столиці становить близько 11 тисяч квартир. У нього крім нових увійшло неприватизоване, а також колишнє службове житло.

Найбільше в столиці нового орендного житла в Первомайському районі посилання - 1 093 квартири в комплексі «Магістр» та 263 - в ПВТ. На другому місці знаходиться Заводський район, де побудовані для здачі в оренду будинку на вул. Селицька, Тухачевського, ожеледиця і частково Охотской. Третє місце практично з рівною кількістю квартир ділять Московський район з двома багатоповерхівками на вул. Острозьких і Фрунзенський з великим будинком на вул. Тимошенко.

джерело: МІНСЬК-НОВИНИ

ОЛЬГА жарини

16.01.2018

переглядів: сьогодні 2, за останні 7 днів 11, за місяць 41

Коментарі:

Матеріали номера 2/2018