Реклама
Реклама
Реклама

Скільки можна заробити на оренді нерухомості? - Корисні поради: Domofond.ru

  1. Скільки можна заробити на оренді нерухомості? WavebreakmediaMicro / Fotolia Оренда квартири в Москві...
  2. Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
  3. Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
  4. Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

WavebreakmediaMicro / Fotolia WavebreakmediaMicro / Fotolia

Оренда квартири в Москві або найближчому Підмосков'ї досить довго вважалася чудовим джерелом пасивного доходу або, скажімо, інвестицією на старість. Квартиру можна облаштувати і здати її в довгострокове наймання. Вартість пристойною одинички в Москві становить приблизно 5-6 млн, в області ціни нижчі, непогані пропозиції можна знайти мільйони за три (одна з найголовніших ілюзій деяких покупців нерухомості полягає в тому, що ціни на нерухомість просіли в рази, але це далеко не так ). Вартість оренди якісної однокімнатної квартири в столиці складає в середньому 30 тисяч рублів на місяць, в області - близько 20 тисяч. На жаль, орендні ставки в останні роки не росли, незважаючи на інфляцію, на відміну від кількості інвестиційних квартир. Якщо 10 років тому на ринку оренди квартир «командував» орендодавець, то в останні роки, навпаки, центральною фігурою став квартиронаймач, за якого і б'ються ріелтори. Середня прибутковість квартири в Москві і найближчому Підмосков'ї зараз становить близько 5% в рік, а термін окупності таких вкладень розтягується на 15-16 років. І це без урахування витрат на косметичний ремонт і можливого простою квартири через відсутність орендаря. У той же час навіть гроші, покладені на банківський депозит, приносять близько 7-8% річних.

Як вигідно здати квартиру?

Ціни на добову оренду в Петербурзі

Набагато більшу прибутковість в столиці можна отримати, якщо здавати квартири в короткострокову оренду. Готелі в Москві коштують дорого, а мандрівники шукають, де комфортніше і дешевше. Для таких туристичних цілей підходить житло не тільки в центрі, але і на околиці - на «Щелковской» або в Бутово. Виручити за постій можна від 1,5 тисячі рублів за людину на добу (в туристичних районах ціна таких пропозицій починається від 3 тисяч рублів за людину на добу). Як правило, подобова оренда здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Правда, на нього лягають і всі турботи отельера: він повинен забезпечити постояльців всім необхідним, включаючи посуд і чисту білизну, думати про прибирання. Все було б добре, якби не одне «але». Короткострокову оренду в житлових будинках можуть незабаром заборонити або обмежити. Вважається, що постояльці таких приватних готелів заважають сусідам: шумлять, плутають дзвінки, гримлять валізами або курять на сходовій клітці.

Так званий закон «Про хостелах» вже пройшов перше читання в Держдумі. І в нинішній версії законопроекту такий вид діяльності приватним особам заборонений.

Здача в оренду квартир і апартаментів у моря в Росії приносить власникам приблизно такий же дохід, як і власникам аналогічної нерухомості в європейських країнах, навіть іноді трохи більше. Ставки на однокімнатні квартири у моря в Сочі в червні починаються від 2-2,5 тисяч рублів за добу, в липні - серпні - від 3-3,5 тисячі рублів на добу. Оренда якісного житла з хорошим ремонтом і технікою може приносити власнику 200-400 євро на тиждень. Пропозицій про продаж нерухомості в Сочі дуже багато, а вартість студій, апартаментів і невеликих квартир значно нижче, ніж в Москві. Купити скромний варіант в новобудові не надто близько до моря можна за мільйон-півтора. На вторинному ринку однокімнатні квартири в Сочі в середньому коштують трохи більше 3 млн, двокімнатні - близько 5,6 млн рублів.

Будую будинок. Чи можу я влаштувати в ньому хостел?

Як узаконити гостьові будинки під оренду?

У своїх рекламних оголошеннях про продаж деякі ріелтори обіцяють, що окупити вартість недорогий інвестиційної нерухомості, здаючи її туристам, можна мало не за півроку. Це не так. Середні ставки довгострокової оренди однокімнатних квартир в місті - менше 25 тисяч, двокімнатних - 43 тисячі рублів на місяць. Виходить, що середня прибутковість трохи вище московської - близько 9% річних без урахування простою і податків.

Короткострокова оренда нерухомості туристам приносить більший дохід, але, як правило, можлива лише 4-5 місяців на рік. Якщо інвестор живе в іншому регіоні, потрібно буде найняти персонал, який брав би мешканців, проводив прибирання, докуповував необхідне майно в разі псування або крадіжки ... Найчастіше нерухомість під здачу в оренду в сезон набувають ті, хто часто буває на півдні Росії і використовує її в тому числі для себе, приїжджаючи відпочивати в несезон. До речі, на курортну нерухомість горезвісний законопроект «Про хостелах» теж поширюється.

Комерційна нерухомість значно прибутковіше жилою. Власник торгової нерухомості в Москві, Санкт-Петербурзі або великому місті-мільйонера може цілком розраховувати на прибутковість, що вимірюється двозначними цифрами. Зокрема, зараз більшість об'єктів торгової нерухомості в столиці продаються за ціною, що обіцяє новому власнику дохід близько 10% річних. Представляючи собі інвестора, готового придбати торговельну нерухомість в столиці, ми часто думаємо, що мова йде про людину, здатну викласти за велике приміщення або цілий торговий центр мільйони доларів. Проте придбати можна і колишню дво- або трикімнатну квартиру на першому поверсі, перекладену в нежитловий фонд. Вартість такого комерційного приміщення завжди дорожче, ніж квартира, відсотків на п'ятнадцять.

Здавати такі приміщення можна аптекам, маленьким магазинам, майстерням і т. Д. Як правило, для ведення такого орендного бізнесу інвестор створює ІП, щоб займатися всіма питаннями утримання нерухомості і її оренди. Прибутковість такого бізнесу може скласти більше 10-15% річних. У той же час, як показують опитування, найбільшу кількість невеликих торгових приміщень на перших поверхах будівель купуються невеликими компаніями для себе. Число інвесторів, які купують такі об'єкти для здачі в оренду, не так вже й велика. Проблема в тому, що подібний бізнес вимагає спеціальних знань, потрібно враховувати вимоги орендарів до електричних потужностей, безпеки, мати різні сертифікати ... Необхідно також вміти працювати з орендарями, адже дрібний бізнес (а саме він, як правило, орендує такі приміщення) - орендар непростий, часто просить про відстрочки платежу і завжди сподівається, що вмовить власника знизити ціну.

Де краще відкрити готель в Росії?

Як відкрити магазин: вибір приміщення під оренду

Офісна нерухомість буквально ще недавно була лідером російського ринку нерухомості за обсягами інвестицій. Будинки й приміщення офісних центрів викуповують інвестори під здачу в оренду, частина російських і навіть зарубіжних компаній викуповують офісні приміщення для себе. Офіси - це прибутково, прибуток з якісної здається площі може в моменті досягати і 30% річних (якщо вся площа в оренді за середньоринковими розцінками або трохи дорожче). У той же час, як правило, інвестори вкрай рідко викуповують під офіси зовсім невеликі об'єкти нерухомості, як в це відбувається на ринку торговельної нерухомості. Під невелике офісний простір, скажімо на першому поверсі житлового будинку, складно знайти орендаря, адже у різних компаній-орендарів абсолютно різні уподобання по площах. Як правило, інвестори купують мінімум один-два поверхи якого-небудь офісного центру, в яких і «нарізають» приміщення під потреби конкретних орендарів. Для цього потрібні вже сотні мільйонів рублів, а займаються таким бізнесом, як правило, професійні інвестори. Середня прибутковість офісних приміщень в Москві становить зараз приблизно 6-10% в рік.

Займатися орендним бізнесом сьогодні можна, не купуючи у власність цілу квартиру або об'єкт комерційної нерухомості. Є й інший варіант - краудфандінговая майданчик нерухомості, де об'єкт нерухомості можна купити разом з іншими інвесторами. Краудфандінг нерухомості дозволяє приватним особам купувати частки в комерційних об'єктах. Здебільшого тут представлена ​​торгова нерухомість, вартістю понад 150 млн рублів. Прибутковість на майданчику становить, як правило, більше 10% річних. Брати участь в краудфандінговом проект можна навіть з невеликою сумою, якої не вистачить для покупки власної квартири, а тим більше - дохідної комерційної нерухомості. При цьому дохід інвестора буде пасивним, так як обслуговувати колективну власність буде спеціальна керуюча компанія, яка і здає об'єкти в оренду, перераховуючи інвестору дохід.

НЕ пропустіть:

Як перевести квартиру з житловою в комерційну нерухомість?

Як здати квартиру на тривалий термін: 16 статей

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

WavebreakmediaMicro / Fotolia WavebreakmediaMicro / Fotolia

Оренда квартири в Москві або найближчому Підмосков'ї досить довго вважалася чудовим джерелом пасивного доходу або, скажімо, інвестицією на старість. Квартиру можна облаштувати і здати її в довгострокове наймання. Вартість пристойною одинички в Москві становить приблизно 5-6 млн, в області ціни нижчі, непогані пропозиції можна знайти мільйони за три (одна з найголовніших ілюзій деяких покупців нерухомості полягає в тому, що ціни на нерухомість просіли в рази, але це далеко не так ). Вартість оренди якісної однокімнатної квартири в столиці складає в середньому 30 тисяч рублів на місяць, в області - близько 20 тисяч. На жаль, орендні ставки в останні роки не росли, незважаючи на інфляцію, на відміну від кількості інвестиційних квартир. Якщо 10 років тому на ринку оренди квартир «командував» орендодавець, то в останні роки, навпаки, центральною фігурою став квартиронаймач, за якого і б'ються ріелтори. Середня прибутковість квартири в Москві і найближчому Підмосков'ї зараз становить близько 5% в рік, а термін окупності таких вкладень розтягується на 15-16 років. І це без урахування витрат на косметичний ремонт і можливого простою квартири через відсутність орендаря. У той же час навіть гроші, покладені на банківський депозит, приносять близько 7-8% річних.

Як вигідно здати квартиру?

Ціни на добову оренду в Петербурзі

Набагато більшу прибутковість в столиці можна отримати, якщо здавати квартири в короткострокову оренду. Готелі в Москві коштують дорого, а мандрівники шукають, де комфортніше і дешевше. Для таких туристичних цілей підходить житло не тільки в центрі, але і на околиці - на «Щелковской» або в Бутово. Виручити за постій можна від 1,5 тисячі рублів за людину на добу (в туристичних районах ціна таких пропозицій починається від 3 тисяч рублів за людину на добу). Як правило, подобова оренда здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Правда, на нього лягають і всі турботи отельера: він повинен забезпечити постояльців всім необхідним, включаючи посуд і чисту білизну, думати про прибирання. Все було б добре, якби не одне «але». Короткострокову оренду в житлових будинках можуть незабаром заборонити або обмежити. Вважається, що постояльці таких приватних готелів заважають сусідам: шумлять, плутають дзвінки, гримлять валізами або курять на сходовій клітці.

Так званий закон «Про хостелах» вже пройшов перше читання в Держдумі. І в нинішній версії законопроекту такий вид діяльності приватним особам заборонений.

Здача в оренду квартир і апартаментів у моря в Росії приносить власникам приблизно такий же дохід, як і власникам аналогічної нерухомості в європейських країнах, навіть іноді трохи більше. Ставки на однокімнатні квартири у моря в Сочі в червні починаються від 2-2,5 тисяч рублів за добу, в липні - серпні - від 3-3,5 тисячі рублів на добу. Оренда якісного житла з хорошим ремонтом і технікою може приносити власнику 200-400 євро на тиждень. Пропозицій про продаж нерухомості в Сочі дуже багато, а вартість студій, апартаментів і невеликих квартир значно нижче, ніж в Москві. Купити скромний варіант в новобудові не надто близько до моря можна за мільйон-півтора. На вторинному ринку однокімнатні квартири в Сочі в середньому коштують трохи більше 3 млн, двокімнатні - близько 5,6 млн рублів.

Будую будинок. Чи можу я влаштувати в ньому хостел?

Як узаконити гостьові будинки під оренду?

У своїх рекламних оголошеннях про продаж деякі ріелтори обіцяють, що окупити вартість недорогий інвестиційної нерухомості, здаючи її туристам, можна мало не за півроку. Це не так. Середні ставки довгострокової оренди однокімнатних квартир в місті - менше 25 тисяч, двокімнатних - 43 тисячі рублів на місяць. Виходить, що середня прибутковість трохи вище московської - близько 9% річних без урахування простою і податків.

Короткострокова оренда нерухомості туристам приносить більший дохід, але, як правило, можлива лише 4-5 місяців на рік. Якщо інвестор живе в іншому регіоні, потрібно буде найняти персонал, який брав би мешканців, проводив прибирання, докуповував необхідне майно в разі псування або крадіжки ... Найчастіше нерухомість під здачу в оренду в сезон набувають ті, хто часто буває на півдні Росії і використовує її в тому числі для себе, приїжджаючи відпочивати в несезон. До речі, на курортну нерухомість горезвісний законопроект «Про хостелах» теж поширюється.

Комерційна нерухомість значно прибутковіше жилою. Власник торгової нерухомості в Москві, Санкт-Петербурзі або великому місті-мільйонера може цілком розраховувати на прибутковість, що вимірюється двозначними цифрами. Зокрема, зараз більшість об'єктів торгової нерухомості в столиці продаються за ціною, що обіцяє новому власнику дохід близько 10% річних. Представляючи собі інвестора, готового придбати торговельну нерухомість в столиці, ми часто думаємо, що мова йде про людину, здатну викласти за велике приміщення або цілий торговий центр мільйони доларів. Проте придбати можна і колишню дво- або трикімнатну квартиру на першому поверсі, перекладену в нежитловий фонд. Вартість такого комерційного приміщення завжди дорожче, ніж квартира, відсотків на п'ятнадцять.

Здавати такі приміщення можна аптекам, маленьким магазинам, майстерням і т. Д. Як правило, для ведення такого орендного бізнесу інвестор створює ІП, щоб займатися всіма питаннями утримання нерухомості і її оренди. Прибутковість такого бізнесу може скласти більше 10-15% річних. У той же час, як показують опитування, найбільшу кількість невеликих торгових приміщень на перших поверхах будівель купуються невеликими компаніями для себе. Число інвесторів, які купують такі об'єкти для здачі в оренду, не так вже й велика. Проблема в тому, що подібний бізнес вимагає спеціальних знань, потрібно враховувати вимоги орендарів до електричних потужностей, безпеки, мати різні сертифікати ... Необхідно також вміти працювати з орендарями, адже дрібний бізнес (а саме він, як правило, орендує такі приміщення) - орендар непростий, часто просить про відстрочки платежу і завжди сподівається, що вмовить власника знизити ціну.

Де краще відкрити готель в Росії?

Як відкрити магазин: вибір приміщення під оренду

Офісна нерухомість буквально ще недавно була лідером російського ринку нерухомості за обсягами інвестицій. Будинки й приміщення офісних центрів викуповують інвестори під здачу в оренду, частина російських і навіть зарубіжних компаній викуповують офісні приміщення для себе. Офіси - це прибутково, прибуток з якісної здається площі може в моменті досягати і 30% річних (якщо вся площа в оренді за середньоринковими розцінками або трохи дорожче). У той же час, як правило, інвестори вкрай рідко викуповують під офіси зовсім невеликі об'єкти нерухомості, як в це відбувається на ринку торговельної нерухомості. Під невелике офісний простір, скажімо на першому поверсі житлового будинку, складно знайти орендаря, адже у різних компаній-орендарів абсолютно різні уподобання по площах. Як правило, інвестори купують мінімум один-два поверхи якого-небудь офісного центру, в яких і «нарізають» приміщення під потреби конкретних орендарів. Для цього потрібні вже сотні мільйонів рублів, а займаються таким бізнесом, як правило, професійні інвестори. Середня прибутковість офісних приміщень в Москві становить зараз приблизно 6-10% в рік.

Займатися орендним бізнесом сьогодні можна, не купуючи у власність цілу квартиру або об'єкт комерційної нерухомості. Є й інший варіант - краудфандінговая майданчик нерухомості, де об'єкт нерухомості можна купити разом з іншими інвесторами. Краудфандінг нерухомості дозволяє приватним особам купувати частки в комерційних об'єктах. Здебільшого тут представлена ​​торгова нерухомість, вартістю понад 150 млн рублів. Прибутковість на майданчику становить, як правило, більше 10% річних. Брати участь в краудфандінговом проект можна навіть з невеликою сумою, якої не вистачить для покупки власної квартири, а тим більше - дохідної комерційної нерухомості. При цьому дохід інвестора буде пасивним, так як обслуговувати колективну власність буде спеціальна керуюча компанія, яка і здає об'єкти в оренду, перераховуючи інвестору дохід.

НЕ пропустіть:

Як перевести квартиру з житловою в комерційну нерухомість?

Як здати квартиру на тривалий термін: 16 статей

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

WavebreakmediaMicro / Fotolia WavebreakmediaMicro / Fotolia

Оренда квартири в Москві або найближчому Підмосков'ї досить довго вважалася чудовим джерелом пасивного доходу або, скажімо, інвестицією на старість. Квартиру можна облаштувати і здати її в довгострокове наймання. Вартість пристойною одинички в Москві становить приблизно 5-6 млн, в області ціни нижчі, непогані пропозиції можна знайти мільйони за три (одна з найголовніших ілюзій деяких покупців нерухомості полягає в тому, що ціни на нерухомість просіли в рази, але це далеко не так ). Вартість оренди якісної однокімнатної квартири в столиці складає в середньому 30 тисяч рублів на місяць, в області - близько 20 тисяч. На жаль, орендні ставки в останні роки не росли, незважаючи на інфляцію, на відміну від кількості інвестиційних квартир. Якщо 10 років тому на ринку оренди квартир «командував» орендодавець, то в останні роки, навпаки, центральною фігурою став квартиронаймач, за якого і б'ються ріелтори. Середня прибутковість квартири в Москві і найближчому Підмосков'ї зараз становить близько 5% в рік, а термін окупності таких вкладень розтягується на 15-16 років. І це без урахування витрат на косметичний ремонт і можливого простою квартири через відсутність орендаря. У той же час навіть гроші, покладені на банківський депозит, приносять близько 7-8% річних.

Як вигідно здати квартиру?

Ціни на добову оренду в Петербурзі

Набагато більшу прибутковість в столиці можна отримати, якщо здавати квартири в короткострокову оренду. Готелі в Москві коштують дорого, а мандрівники шукають, де комфортніше і дешевше. Для таких туристичних цілей підходить житло не тільки в центрі, але і на околиці - на «Щелковской» або в Бутово. Виручити за постій можна від 1,5 тисячі рублів за людину на добу (в туристичних районах ціна таких пропозицій починається від 3 тисяч рублів за людину на добу). Як правило, подобова оренда здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Правда, на нього лягають і всі турботи отельера: він повинен забезпечити постояльців всім необхідним, включаючи посуд і чисту білизну, думати про прибирання. Все було б добре, якби не одне «але». Короткострокову оренду в житлових будинках можуть незабаром заборонити або обмежити. Вважається, що постояльці таких приватних готелів заважають сусідам: шумлять, плутають дзвінки, гримлять валізами або курять на сходовій клітці.

Так званий закон «Про хостелах» вже пройшов перше читання в Держдумі. І в нинішній версії законопроекту такий вид діяльності приватним особам заборонений.

Здача в оренду квартир і апартаментів у моря в Росії приносить власникам приблизно такий же дохід, як і власникам аналогічної нерухомості в європейських країнах, навіть іноді трохи більше. Ставки на однокімнатні квартири у моря в Сочі в червні починаються від 2-2,5 тисяч рублів за добу, в липні - серпні - від 3-3,5 тисячі рублів на добу. Оренда якісного житла з хорошим ремонтом і технікою може приносити власнику 200-400 євро на тиждень. Пропозицій про продаж нерухомості в Сочі дуже багато, а вартість студій, апартаментів і невеликих квартир значно нижче, ніж в Москві. Купити скромний варіант в новобудові не надто близько до моря можна за мільйон-півтора. На вторинному ринку однокімнатні квартири в Сочі в середньому коштують трохи більше 3 млн, двокімнатні - близько 5,6 млн рублів.

Будую будинок. Чи можу я влаштувати в ньому хостел?

Як узаконити гостьові будинки під оренду?

У своїх рекламних оголошеннях про продаж деякі ріелтори обіцяють, що окупити вартість недорогий інвестиційної нерухомості, здаючи її туристам, можна мало не за півроку. Це не так. Середні ставки довгострокової оренди однокімнатних квартир в місті - менше 25 тисяч, двокімнатних - 43 тисячі рублів на місяць. Виходить, що середня прибутковість трохи вище московської - близько 9% річних без урахування простою і податків.

Короткострокова оренда нерухомості туристам приносить більший дохід, але, як правило, можлива лише 4-5 місяців на рік. Якщо інвестор живе в іншому регіоні, потрібно буде найняти персонал, який брав би мешканців, проводив прибирання, докуповував необхідне майно в разі псування або крадіжки ... Найчастіше нерухомість під здачу в оренду в сезон набувають ті, хто часто буває на півдні Росії і використовує її в тому числі для себе, приїжджаючи відпочивати в несезон. До речі, на курортну нерухомість горезвісний законопроект «Про хостелах» теж поширюється.

Комерційна нерухомість значно прибутковіше жилою. Власник торгової нерухомості в Москві, Санкт-Петербурзі або великому місті-мільйонера може цілком розраховувати на прибутковість, що вимірюється двозначними цифрами. Зокрема, зараз більшість об'єктів торгової нерухомості в столиці продаються за ціною, що обіцяє новому власнику дохід близько 10% річних. Представляючи собі інвестора, готового придбати торговельну нерухомість в столиці, ми часто думаємо, що мова йде про людину, здатну викласти за велике приміщення або цілий торговий центр мільйони доларів. Проте придбати можна і колишню дво- або трикімнатну квартиру на першому поверсі, перекладену в нежитловий фонд. Вартість такого комерційного приміщення завжди дорожче, ніж квартира, відсотків на п'ятнадцять.

Здавати такі приміщення можна аптекам, маленьким магазинам, майстерням і т. Д. Як правило, для ведення такого орендного бізнесу інвестор створює ІП, щоб займатися всіма питаннями утримання нерухомості і її оренди. Прибутковість такого бізнесу може скласти більше 10-15% річних. У той же час, як показують опитування, найбільшу кількість невеликих торгових приміщень на перших поверхах будівель купуються невеликими компаніями для себе. Число інвесторів, які купують такі об'єкти для здачі в оренду, не так вже й велика. Проблема в тому, що подібний бізнес вимагає спеціальних знань, потрібно враховувати вимоги орендарів до електричних потужностей, безпеки, мати різні сертифікати ... Необхідно також вміти працювати з орендарями, адже дрібний бізнес (а саме він, як правило, орендує такі приміщення) - орендар непростий, часто просить про відстрочки платежу і завжди сподівається, що вмовить власника знизити ціну.

Де краще відкрити готель в Росії?

Як відкрити магазин: вибір приміщення під оренду

Офісна нерухомість буквально ще недавно була лідером російського ринку нерухомості за обсягами інвестицій. Будинки й приміщення офісних центрів викуповують інвестори під здачу в оренду, частина російських і навіть зарубіжних компаній викуповують офісні приміщення для себе. Офіси - це прибутково, прибуток з якісної здається площі може в моменті досягати і 30% річних (якщо вся площа в оренді за середньоринковими розцінками або трохи дорожче). У той же час, як правило, інвестори вкрай рідко викуповують під офіси зовсім невеликі об'єкти нерухомості, як в це відбувається на ринку торговельної нерухомості. Під невелике офісний простір, скажімо на першому поверсі житлового будинку, складно знайти орендаря, адже у різних компаній-орендарів абсолютно різні уподобання по площах. Як правило, інвестори купують мінімум один-два поверхи якого-небудь офісного центру, в яких і «нарізають» приміщення під потреби конкретних орендарів. Для цього потрібні вже сотні мільйонів рублів, а займаються таким бізнесом, як правило, професійні інвестори. Середня прибутковість офісних приміщень в Москві становить зараз приблизно 6-10% в рік.

Займатися орендним бізнесом сьогодні можна, не купуючи у власність цілу квартиру або об'єкт комерційної нерухомості. Є й інший варіант - краудфандінговая майданчик нерухомості, де об'єкт нерухомості можна купити разом з іншими інвесторами. Краудфандінг нерухомості дозволяє приватним особам купувати частки в комерційних об'єктах. Здебільшого тут представлена ​​торгова нерухомість, вартістю понад 150 млн рублів. Прибутковість на майданчику становить, як правило, більше 10% річних. Брати участь в краудфандінговом проект можна навіть з невеликою сумою, якої не вистачить для покупки власної квартири, а тим більше - дохідної комерційної нерухомості. При цьому дохід інвестора буде пасивним, так як обслуговувати колективну власність буде спеціальна керуюча компанія, яка і здає об'єкти в оренду, перераховуючи інвестору дохід.

НЕ пропустіть:

Як перевести квартиру з житловою в комерційну нерухомість?

Як здати квартиру на тривалий термін: 16 статей

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

WavebreakmediaMicro / Fotolia WavebreakmediaMicro / Fotolia

Оренда квартири в Москві або найближчому Підмосков'ї досить довго вважалася чудовим джерелом пасивного доходу або, скажімо, інвестицією на старість. Квартиру можна облаштувати і здати її в довгострокове наймання. Вартість пристойною одинички в Москві становить приблизно 5-6 млн, в області ціни нижчі, непогані пропозиції можна знайти мільйони за три (одна з найголовніших ілюзій деяких покупців нерухомості полягає в тому, що ціни на нерухомість просіли в рази, але це далеко не так ). Вартість оренди якісної однокімнатної квартири в столиці складає в середньому 30 тисяч рублів на місяць, в області - близько 20 тисяч. На жаль, орендні ставки в останні роки не росли, незважаючи на інфляцію, на відміну від кількості інвестиційних квартир. Якщо 10 років тому на ринку оренди квартир «командував» орендодавець, то в останні роки, навпаки, центральною фігурою став квартиронаймач, за якого і б'ються ріелтори. Середня прибутковість квартири в Москві і найближчому Підмосков'ї зараз становить близько 5% в рік, а термін окупності таких вкладень розтягується на 15-16 років. І це без урахування витрат на косметичний ремонт і можливого простою квартири через відсутність орендаря. У той же час навіть гроші, покладені на банківський депозит, приносять близько 7-8% річних.

Як вигідно здати квартиру?

Ціни на добову оренду в Петербурзі

Набагато більшу прибутковість в столиці можна отримати, якщо здавати квартири в короткострокову оренду. Готелі в Москві коштують дорого, а мандрівники шукають, де комфортніше і дешевше. Для таких туристичних цілей підходить житло не тільки в центрі, але і на околиці - на «Щелковской» або в Бутово. Виручити за постій можна від 1,5 тисячі рублів за людину на добу (в туристичних районах ціна таких пропозицій починається від 3 тисяч рублів за людину на добу). Як правило, подобова оренда здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Правда, на нього лягають і всі турботи отельера: він повинен забезпечити постояльців всім необхідним, включаючи посуд і чисту білизну, думати про прибирання. Все було б добре, якби не одне «але». Короткострокову оренду в житлових будинках можуть незабаром заборонити або обмежити. Вважається, що постояльці таких приватних готелів заважають сусідам: шумлять, плутають дзвінки, гримлять валізами або курять на сходовій клітці.

Так званий закон «Про хостелах» вже пройшов перше читання в Держдумі. І в нинішній версії законопроекту такий вид діяльності приватним особам заборонений.

Здача в оренду квартир і апартаментів у моря в Росії приносить власникам приблизно такий же дохід, як і власникам аналогічної нерухомості в європейських країнах, навіть іноді трохи більше. Ставки на однокімнатні квартири у моря в Сочі в червні починаються від 2-2,5 тисяч рублів за добу, в липні - серпні - від 3-3,5 тисячі рублів на добу. Оренда якісного житла з хорошим ремонтом і технікою може приносити власнику 200-400 євро на тиждень. Пропозицій про продаж нерухомості в Сочі дуже багато, а вартість студій, апартаментів і невеликих квартир значно нижче, ніж в Москві. Купити скромний варіант в новобудові не надто близько до моря можна за мільйон-півтора. На вторинному ринку однокімнатні квартири в Сочі в середньому коштують трохи більше 3 млн, двокімнатні - близько 5,6 млн рублів.

Будую будинок. Чи можу я влаштувати в ньому хостел?

Як узаконити гостьові будинки під оренду?

У своїх рекламних оголошеннях про продаж деякі ріелтори обіцяють, що окупити вартість недорогий інвестиційної нерухомості, здаючи її туристам, можна мало не за півроку. Це не так. Середні ставки довгострокової оренди однокімнатних квартир в місті - менше 25 тисяч, двокімнатних - 43 тисячі рублів на місяць. Виходить, що середня прибутковість трохи вище московської - близько 9% річних без урахування простою і податків.

Короткострокова оренда нерухомості туристам приносить більший дохід, але, як правило, можлива лише 4-5 місяців на рік. Якщо інвестор живе в іншому регіоні, потрібно буде найняти персонал, який брав би мешканців, проводив прибирання, докуповував необхідне майно в разі псування або крадіжки ... Найчастіше нерухомість під здачу в оренду в сезон набувають ті, хто часто буває на півдні Росії і використовує її в тому числі для себе, приїжджаючи відпочивати в несезон. До речі, на курортну нерухомість горезвісний законопроект «Про хостелах» теж поширюється.

Комерційна нерухомість значно прибутковіше жилою. Власник торгової нерухомості в Москві, Санкт-Петербурзі або великому місті-мільйонера може цілком розраховувати на прибутковість, що вимірюється двозначними цифрами. Зокрема, зараз більшість об'єктів торгової нерухомості в столиці продаються за ціною, що обіцяє новому власнику дохід близько 10% річних. Представляючи собі інвестора, готового придбати торговельну нерухомість в столиці, ми часто думаємо, що мова йде про людину, здатну викласти за велике приміщення або цілий торговий центр мільйони доларів. Проте придбати можна і колишню дво- або трикімнатну квартиру на першому поверсі, перекладену в нежитловий фонд. Вартість такого комерційного приміщення завжди дорожче, ніж квартира, відсотків на п'ятнадцять.

Здавати такі приміщення можна аптекам, маленьким магазинам, майстерням і т. Д. Як правило, для ведення такого орендного бізнесу інвестор створює ІП, щоб займатися всіма питаннями утримання нерухомості і її оренди. Прибутковість такого бізнесу може скласти більше 10-15% річних. У той же час, як показують опитування, найбільшу кількість невеликих торгових приміщень на перших поверхах будівель купуються невеликими компаніями для себе. Число інвесторів, які купують такі об'єкти для здачі в оренду, не так вже й велика. Проблема в тому, що подібний бізнес вимагає спеціальних знань, потрібно враховувати вимоги орендарів до електричних потужностей, безпеки, мати різні сертифікати ... Необхідно також вміти працювати з орендарями, адже дрібний бізнес (а саме він, як правило, орендує такі приміщення) - орендар непростий, часто просить про відстрочки платежу і завжди сподівається, що вмовить власника знизити ціну.

Де краще відкрити готель в Росії?

Як відкрити магазин: вибір приміщення під оренду

Офісна нерухомість буквально ще недавно була лідером російського ринку нерухомості за обсягами інвестицій. Будинки й приміщення офісних центрів викуповують інвестори під здачу в оренду, частина російських і навіть зарубіжних компаній викуповують офісні приміщення для себе. Офіси - це прибутково, прибуток з якісної здається площі може в моменті досягати і 30% річних (якщо вся площа в оренді за середньоринковими розцінками або трохи дорожче). У той же час, як правило, інвестори вкрай рідко викуповують під офіси зовсім невеликі об'єкти нерухомості, як в це відбувається на ринку торговельної нерухомості. Під невелике офісний простір, скажімо на першому поверсі житлового будинку, складно знайти орендаря, адже у різних компаній-орендарів абсолютно різні уподобання по площах. Як правило, інвестори купують мінімум один-два поверхи якого-небудь офісного центру, в яких і «нарізають» приміщення під потреби конкретних орендарів. Для цього потрібні вже сотні мільйонів рублів, а займаються таким бізнесом, як правило, професійні інвестори. Середня прибутковість офісних приміщень в Москві становить зараз приблизно 6-10% в рік.

Займатися орендним бізнесом сьогодні можна, не купуючи у власність цілу квартиру або об'єкт комерційної нерухомості. Є й інший варіант - краудфандінговая майданчик нерухомості, де об'єкт нерухомості можна купити разом з іншими інвесторами. Краудфандінг нерухомості дозволяє приватним особам купувати частки в комерційних об'єктах. Здебільшого тут представлена ​​торгова нерухомість, вартістю понад 150 млн рублів. Прибутковість на майданчику становить, як правило, більше 10% річних. Брати участь в краудфандінговом проект можна навіть з невеликою сумою, якої не вистачить для покупки власної квартири, а тим більше - дохідної комерційної нерухомості. При цьому дохід інвестора буде пасивним, так як обслуговувати колективну власність буде спеціальна керуюча компанія, яка і здає об'єкти в оренду, перераховуючи інвестору дохід.

НЕ пропустіть:

Як перевести квартиру з житловою в комерційну нерухомість?

Як здати квартиру на тривалий термін: 16 статей

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?

WavebreakmediaMicro / Fotolia WavebreakmediaMicro / Fotolia

Оренда квартири в Москві або найближчому Підмосков'ї досить довго вважалася чудовим джерелом пасивного доходу або, скажімо, інвестицією на старість. Квартиру можна облаштувати і здати її в довгострокове наймання. Вартість пристойною одинички в Москві становить приблизно 5-6 млн, в області ціни нижчі, непогані пропозиції можна знайти мільйони за три (одна з найголовніших ілюзій деяких покупців нерухомості полягає в тому, що ціни на нерухомість просіли в рази, але це далеко не так ). Вартість оренди якісної однокімнатної квартири в столиці складає в середньому 30 тисяч рублів на місяць, в області - близько 20 тисяч. На жаль, орендні ставки в останні роки не росли, незважаючи на інфляцію, на відміну від кількості інвестиційних квартир. Якщо 10 років тому на ринку оренди квартир «командував» орендодавець, то в останні роки, навпаки, центральною фігурою став квартиронаймач, за якого і б'ються ріелтори. Середня прибутковість квартири в Москві і найближчому Підмосков'ї зараз становить близько 5% в рік, а термін окупності таких вкладень розтягується на 15-16 років. І це без урахування витрат на косметичний ремонт і можливого простою квартири через відсутність орендаря. У той же час навіть гроші, покладені на банківський депозит, приносять близько 7-8% річних.

Як вигідно здати квартиру?

Ціни на добову оренду в Петербурзі

Набагато більшу прибутковість в столиці можна отримати, якщо здавати квартири в короткострокову оренду. Готелі в Москві коштують дорого, а мандрівники шукають, де комфортніше і дешевше. Для таких туристичних цілей підходить житло не тільки в центрі, але і на околиці - на «Щелковской» або в Бутово. Виручити за постій можна від 1,5 тисячі рублів за людину на добу (в туристичних районах ціна таких пропозицій починається від 3 тисяч рублів за людину на добу). Як правило, подобова оренда здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Правда, на нього лягають і всі турботи отельера: він повинен забезпечити постояльців всім необхідним, включаючи посуд і чисту білизну, думати про прибирання. Все було б добре, якби не одне «але». Короткострокову оренду в житлових будинках можуть незабаром заборонити або обмежити. Вважається, що постояльці таких приватних готелів заважають сусідам: шумлять, плутають дзвінки, гримлять валізами або курять на сходовій клітці.

Так званий закон «Про хостелах» вже пройшов перше читання в Держдумі. І в нинішній версії законопроекту такий вид діяльності приватним особам заборонений.

Здача в оренду квартир і апартаментів у моря в Росії приносить власникам приблизно такий же дохід, як і власникам аналогічної нерухомості в європейських країнах, навіть іноді трохи більше. Ставки на однокімнатні квартири у моря в Сочі в червні починаються від 2-2,5 тисяч рублів за добу, в липні - серпні - від 3-3,5 тисячі рублів на добу. Оренда якісного житла з хорошим ремонтом і технікою може приносити власнику 200-400 євро на тиждень. Пропозицій про продаж нерухомості в Сочі дуже багато, а вартість студій, апартаментів і невеликих квартир значно нижче, ніж в Москві. Купити скромний варіант в новобудові не надто близько до моря можна за мільйон-півтора. На вторинному ринку однокімнатні квартири в Сочі в середньому коштують трохи більше 3 млн, двокімнатні - близько 5,6 млн рублів.

Будую будинок. Чи можу я влаштувати в ньому хостел?

Як узаконити гостьові будинки під оренду?

У своїх рекламних оголошеннях про продаж деякі ріелтори обіцяють, що окупити вартість недорогий інвестиційної нерухомості, здаючи її туристам, можна мало не за півроку. Це не так. Середні ставки довгострокової оренди однокімнатних квартир в місті - менше 25 тисяч, двокімнатних - 43 тисячі рублів на місяць. Виходить, що середня прибутковість трохи вище московської - близько 9% річних без урахування простою і податків.

Короткострокова оренда нерухомості туристам приносить більший дохід, але, як правило, можлива лише 4-5 місяців на рік. Якщо інвестор живе в іншому регіоні, потрібно буде найняти персонал, який брав би мешканців, проводив прибирання, докуповував необхідне майно в разі псування або крадіжки ... Найчастіше нерухомість під здачу в оренду в сезон набувають ті, хто часто буває на півдні Росії і використовує її в тому числі для себе, приїжджаючи відпочивати в несезон. До речі, на курортну нерухомість горезвісний законопроект «Про хостелах» теж поширюється.

Комерційна нерухомість значно прибутковіше жилою. Власник торгової нерухомості в Москві, Санкт-Петербурзі або великому місті-мільйонера може цілком розраховувати на прибутковість, що вимірюється двозначними цифрами. Зокрема, зараз більшість об'єктів торгової нерухомості в столиці продаються за ціною, що обіцяє новому власнику дохід близько 10% річних. Представляючи собі інвестора, готового придбати торговельну нерухомість в столиці, ми часто думаємо, що мова йде про людину, здатну викласти за велике приміщення або цілий торговий центр мільйони доларів. Проте придбати можна і колишню дво- або трикімнатну квартиру на першому поверсі, перекладену в нежитловий фонд. Вартість такого комерційного приміщення завжди дорожче, ніж квартира, відсотків на п'ятнадцять.

Здавати такі приміщення можна аптекам, маленьким магазинам, майстерням і т. Д. Як правило, для ведення такого орендного бізнесу інвестор створює ІП, щоб займатися всіма питаннями утримання нерухомості і її оренди. Прибутковість такого бізнесу може скласти більше 10-15% річних. У той же час, як показують опитування, найбільшу кількість невеликих торгових приміщень на перших поверхах будівель купуються невеликими компаніями для себе. Число інвесторів, які купують такі об'єкти для здачі в оренду, не так вже й велика. Проблема в тому, що подібний бізнес вимагає спеціальних знань, потрібно враховувати вимоги орендарів до електричних потужностей, безпеки, мати різні сертифікати ... Необхідно також вміти працювати з орендарями, адже дрібний бізнес (а саме він, як правило, орендує такі приміщення) - орендар непростий, часто просить про відстрочки платежу і завжди сподівається, що вмовить власника знизити ціну.

Де краще відкрити готель в Росії?

Як відкрити магазин: вибір приміщення під оренду

Офісна нерухомість буквально ще недавно була лідером російського ринку нерухомості за обсягами інвестицій. Будинки й приміщення офісних центрів викуповують інвестори під здачу в оренду, частина російських і навіть зарубіжних компаній викуповують офісні приміщення для себе. Офіси - це прибутково, прибуток з якісної здається площі може в моменті досягати і 30% річних (якщо вся площа в оренді за середньоринковими розцінками або трохи дорожче). У той же час, як правило, інвестори вкрай рідко викуповують під офіси зовсім невеликі об'єкти нерухомості, як в це відбувається на ринку торговельної нерухомості. Під невелике офісний простір, скажімо на першому поверсі житлового будинку, складно знайти орендаря, адже у різних компаній-орендарів абсолютно різні уподобання по площах. Як правило, інвестори купують мінімум один-два поверхи якого-небудь офісного центру, в яких і «нарізають» приміщення під потреби конкретних орендарів. Для цього потрібні вже сотні мільйонів рублів, а займаються таким бізнесом, як правило, професійні інвестори. Середня прибутковість офісних приміщень в Москві становить зараз приблизно 6-10% в рік.

Займатися орендним бізнесом сьогодні можна, не купуючи у власність цілу квартиру або об'єкт комерційної нерухомості. Є й інший варіант - краудфандінговая майданчик нерухомості, де об'єкт нерухомості можна купити разом з іншими інвесторами. Краудфандінг нерухомості дозволяє приватним особам купувати частки в комерційних об'єктах. Здебільшого тут представлена ​​торгова нерухомість, вартістю понад 150 млн рублів. Прибутковість на майданчику становить, як правило, більше 10% річних. Брати участь в краудфандінговом проект можна навіть з невеликою сумою, якої не вистачить для покупки власної квартири, а тим більше - дохідної комерційної нерухомості. При цьому дохід інвестора буде пасивним, так як обслуговувати колективну власність буде спеціальна керуюча компанія, яка і здає об'єкти в оренду, перераховуючи інвестору дохід.

НЕ пропустіть:

Як перевести квартиру з житловою в комерційну нерухомість?

Як здати квартиру на тривалий термін: 16 статей

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
Скільки можна заробити на оренді нерухомості?
Як вигідно здати квартиру?
Чи можу я влаштувати в ньому хостел?
Як узаконити гостьові будинки під оренду?
Де краще відкрити готель в Росії?
Скільки можна заробити на оренді нерухомості?