Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Московський арбітраж: Siemens не зміг довести, що був обманутий при укладенні контракту по опинилися в Криму турбін

Московський арбітраж: Siemens не зміг довести, що був обманутий при укладенні контракту по опинилися в Криму турбін

Арбітражний суд Москви пояснив відмова в задоволенні позову концерну Siemens до структур "РОСТЕХ" (ВАТ і ТОВ "Технопромекспорт") тим, що німецька компанія не змогла надати докази обману з боку російської держкорпорації при укладенні контракту на поставку газових турбін, в кінцевому рахунку опинилися в Криму.

"Позивачі за первісним позовом не довів, що" Сіменс технології газових турбін "(дочірня фірма Siemens, - прим. Ред.) Мав неправильне уявлення про природу і предмет оспорюваного контракту. Доказів того, що відповідачі навмисно створили у позивачів не відповідає дійсності уявлення про характері угоди, її умов, особистості учасників, предмет, інших обставин, які вплинули на рішення "Сіменс технології газових турбін" укласти оспорюваний договір, в матеріали справи не представлено ", - цитує ТА СС витримку з визначення Арбітражного суду Москви.

Як повідомлялося, Siemens звинувачував обидва "Технопромекспорт" в тому, що вони незаконно перемістили до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій в Тамані (Краснодарський край). Згідно списку санкцій обмеженням, німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму, оскільки ЄС не визнає російський статус Криму.

Siemens вимагала повернути турбіни і визнати угоди з продажу турбін недійсними. Однак на засіданні 14 грудня Арбітражний суд Москви відмовив німецькому концерну в позові.

Тим часом дві з чотирьох спірних турбін вже змонтовані в Криму, ще дві будуть змонтовані до кінця року. Заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов відзначав, що після введення турбін в експлуатацію півострів з надлишком буде забезпечений електроенергією.

Відзначимо, що у Siemens поки залишається шанс повернути турбіни: другий позов - "Сіменс технології газових турбін" до "Технопромекспорт" - буде розглянуто 10 січня. Якщо по ньому буде прийнято позитивне рішення і контракт буде визнаний недійсним, то турбіни можуть бути повернуті.