Реклама
Реклама
Реклама

Загадковий пожежа в Одесі. Жителі: "Ресторан і іномарки спалили свої"

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

12 квітня 2013, 20:12 Переглядів:

У лічені хвилини. Врятувати ресторан з дерев'яним інтер'єром у пожежників не було ніяких шансів. Фото: А. Жуков.

В Одесі продовжують горіти кафе і ресторани, розташовані в елітних районах міста. "Сегодня" вже публікувала матеріал про цілу серію пожеж на пляжі в Аркадії і про те, чому горять старі будиночки, які стали на шляху зведення новобудов. І ось чергове ПП . вранці в самому центрі міста, навпроти театру музкомедії, спалахнув ресторан грузинської кухні "Чіто-Гвріто" . Пожежники прибули вчасно і не дали вогню перекинутися на розташовану по сусідству кафешку, але врятувати заклад, в якому вирувало полум'я, не змогли. За дивним збігом обставин, разом з рестораном згоріли і дві дорогі іномарки, які власники закладу припаркували через дорогу від епіцентру пожежі.

Читайте також: В Одесі згорів ресторан-корабель "Ассоль". Господаря закладу вбили в 2006 році

ПОЧАЛОСЯ З АВТО. Згоріла заклад і розташована навпроти парковка, де стоять побілілі від спека Mercedes CL і Chevy Impala, вчора були огороджені. За тим, щоб роззяви навіть близько не підходили до потерпілих автомобілів, пильно стежили десяток розставлених по периметру міліціонерів. Нас також відтісняли. "Куди? Не положено. У мене наказ цивільних ближче ніж на 50 метрів не підпускати. Фотографуйте з протилежного боку дороги", - завченою фразою відганяє журналістів з камерами патрульний. Біля "Мерседеса", який постраждав найбільше, ходило близько п'яти експертів. У натовпі роззяв проноситься: "Дивіться, дивіться, он вони там, в машині, автомат знайшли". Через кілька хвилин криміналісти вилучили з багажника авто карабін, акуратно поклали на землю і почали фотографувати. "Дійсно, в багажнику іномарки, в чохлі був виявлений мисливський карабін" Сайга "та набої до нього. На зброї вдалося прочитати заводський номер, і тепер ми шукаємо людей, які його здобували, і з'ясовуємо, чи на законних підставах він перебував в автомобілі" , - розповідає начальник ЦГЗ облУВС Володимир Шаблієнко.

ФОТО: Грузинський ресторан в Одесі вигорів вщент, а іномарки - розплавилися

Коли огляд авто був завершений, експерти зробили висновок, що першими спалахнули машини. Від офіційних коментарів відмовилися, але неофіційно пояснили: "Авто облили горючою сумішшю і підпалили, а через кілька хвилин підпалили і заклад, запустивши в вікно палаючу каністру з бензином". Рятувальники також підтверджують цю версію. "Причина пожежі, яка охопила 100 квадратних метрів будівлі, - внесення джерела займання ззовні", - говорять в прес-службі ГУ ГСЧС в Одеській області.

Форумчани вважають: те, що сталося - підступи конкурентів, мовляв, власника громадського харчування просто намагаються вижити. Ресторатори ж, навпаки, запевняють: конкуренція тут ні при чому. "Місце, на якому розташований заклад, що не дуже привабливо з точки зору розвитку бізнесу, оскільки залежить від репертуару театру, перед яким стоїть. А ось як будівельного майданчика - цілком", - вважає співвласник одного з ресторанів Сергій Г.

А ось місцеві жителі кажуть: і ресторан, і кафе спалили свої. "Вночі тут був грандіозний скандал. Про щось сперечалися, щось ділили. Думав, стріляти почнуть. А по тому години дві до мене вдаються сусіди, кажуть - пожежа, горить все", - розповідає тутешній старожил Євген Табачників. До слова, власники ресторану досі не вийшли на зв'язок з міліцією. Їх мобільні телефони не відповідають.

"Рейдерів зупинить політволі". У міліції за фактом навмисного псування майна почали кримінальне провадження. Паліям загрожує від 6 до 10 років в'язниці. Однак тим фактом, що до сих пір не названі винуватці попередніх пожеж, стурбовані навіть чиновники. "Я велику увагу приділяю цих інцидентів, оскільки ці пожежі турбують і хвилюють людей. Мені здається, міліції давно пора сказати, хто за всім цим стоїть. І ресурси, і матеріально-технічна база, і фахівці у них є. Не можу ж я ще і бандитів ловити ", - говорить губернатор Едуард Матвійчук . А от економіст Микола Шутов впевнений: покінчити з пожежами може жорстка політична воля. "Нинішня пожежа і пожежі в Аркадії - яскраві прояви рейдерства. Щоб це припинити, важлива політична воля керівництва. Буде чітке завдання відшукати і покарати - її швидко виконають", - міркує експерт.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Загадковий пожежа в Одесі. Жителі:" Ресторан і іномарки спалили свої "". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Жуков

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Quot;Куди?