Реклама
Реклама
Реклама

Кримський уряд відповість в суді за гольф-клуб

Прокуратура Криму звернулася з адміністративним позовом до Ради міністрів АР Крим , Оскаржуючи його рішення про надання землі для будівництва чергового гольф-клубу. Про це ЛІГАБізнесІнформ прес-служба прокуратури АР Крим.

Рада міністрів АР Крим в травні поточного року затвердив проект відведення земельної ділянки однієї з компаній для будівництва та експлуатації гольф-клубу площею 112,75 га із земель запасу за межами населених пунктів Гурзуфського селищної ради м Ялти. Кримська прокуратура стверджує, що Рада міністрів АР Крим, приймаючи таке рішення, перевищив свої повноваження, а тому прокурор просить суд скасувати постанову місцевого органу влади.

За обліковими даними Ялтинського міськуправління земельних ресурсів, надану в оренду земельну ділянку включає 6,7042 га ріллі, 49,6790 га багаторічних насаджень, 34,8204 га лісів і 2,6113 га чагарників. Республіканським комітетом з лісового і мисливського господарства АР Крим надано висновок щодо зміни цільового призначення земель, зайнятих лісами, загальною площею 37,4317 га, які передбачені для надання комерційній структурі.

Відповідно до Земельного кодексу України, до розмежування земель державної і комунальної власності повноваження щодо розпорядження земельними ділянками за межами населених пунктів надані відповідним органам виконавчої влади. Повноваження органів виконавчої влади з надання земельних ділянок юридичним особам визначено ст.ст. 122, 149 Земельного кодексу України. Виділення земельних ділянок - ріллі, багаторічних насаджень для несільськогосподарських потреб та лісів площею понад 1 гектар, здійснюється виключно Кабінетом Міністрів України.

Прокуратура Криму звернулася з адміністративним позовом до Ради міністрів АР   Крим   , Оскаржуючи його рішення про надання землі для будівництва чергового гольф-клубу Версія для друку