Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн квартири-студії в стилі арт-деко

  1. спальня
  2. Передпокій і коридори
  3. лоджія
  4. Вибір «постановочного», театрального ар деко обумовлений богемним способом життя передбачуваних господарів...
  5. санвузол

Кухня-їдальня

Проект адресований молодій подружній парі без дітей. За задумом дизайнерів, глава сім'ї - архітектор, його друга половина - фотограф. Більшу частину часу подружжя проводить поза домом, а тому від власного житла вимагають максимальної приватності. У сфері їх інтересів - перегляд кінофільмів, читання книг, колекціонування раритетних видань і фотоапаратів.

Перевага підлягає облаштування типовий однокімнатної квартири - відсутність несучих стін . Єдина капітальна конструкція всередині обсягу - пілон між кімнатою і приміщенням, відведеним під кухню. Дана обставина дозволяє авторам проекту раціональніше освоювати простір, пристосовуючи його до потреб передбачуваних господарів. Для початку відмовляються майже від всіх несучих перегородок. Виняток роблять лише для санвузла, при цьому його метраж незначно збільшують за рахунок прилеглого коридору. Таке рішення дозволить змінити траєкторії переміщення по квартирі, а також поліпшити інсоляцію основних і допоміжних обсягів. заміною стін , Що відокремлюють житлове приміщення від передпокою і коридору, стає Г-образно розміщені наскрізні стелажі.

Пілон нарощують листами гіпсокартону (до глибини стелажів), щоб виконати електропроводку. Укупі з пілоном система стелажів послужить візуальному відокремлення спального місця, а крім того, утворює зону для читання. Приміщення комори об'єднають з коридором і перетворять в гардеробну, відкриту в простір квартири. Це рішення допоможе оптично збільшити метраж житла, але функціональність обсягу не зміниться - він буде використовуватися для зберігання речей в шафах.

спальня

Простір умовно поділять на три зони - спальню, будуар і куточок для читання (міні-вітальня). Основне місце займе кругла ліжко під балдахіном. Конструкцію, що обрамляє ложе з боку головах, виконають з дерева; одне її «крило» послужить тумбою, інше утворює туалетний столик. Останній доповнять настінним дзеркалом з підсвічуванням по периметру і пуфом. Куточок для читання акцентують допомогою кольору ( «Вухаті» крісло в яскраво-жовтою оббивці) і світла (торшер на тринозі).

Передпокій і коридори

Дизайнерські прийоми і декоративні засоби дозволять створити добре освітлене, відкритий простір. Так, підлогу оброблять дуже світлим
модульним паркетом, стіну замінить конструкція з наскрізних стелажів, частина дверей в платтяних шафах будуть дзеркальними.

лоджія

Стіни, стеля та підлога приміщення утеплять. Джерелом тепла послужить електричний тепла підлога, завдяки чому лоджію можна буде використовувати як міні-вітальню навіть в холодну пору року.

Вибір «постановочного», театрального ар деко обумовлений богемним способом життя передбачуваних господарів квартири, їх любов'ю до раритетним об'єктів і ретро-предметів

Кухня-їдальня

Передбачається, що господарі рідко готують вдома, тому набір побутової техніки мінімальний. Кухонний гарнітур з фасадами з темного дерева буде здаватися масивніше на фо-ні стільниці з білого мармуру і стільців молочного кольору.

санвузол

Замість купелі у вологому зоні обладнають душову нішу, скомбінувавши її з піддону і стулок з прозорого тонованого скла. Пол і стіни облицюють керамічною плиткою під білий мармур.

Все оформлення побудують на поєднанні коричневого з фіолетовим, а також на традиційних для ар деко ахроматических кольорах

СИЛЬНІ СТОРОНИ ПРОЕКТУ САБИЕ СТОРОНИ ПРОЕКТУ Перепланування можна узгодити в повідомному порядку. Відсутні зони вітальні і місце для роботи на ноутбуці. Вся квартира оформлена в єдиному стилі. Пральна машина розташовується в кухні, що негігієнічно. Приміщення добре інсоліроваться. У санвузлі не передбачені місця для зберігання побутової хімії. Передбачено багато місць для зберігання. Використано дорогі матеріали і предмети обстановки. Лоджія утеплена і перетворена в місце для відпочинку. Через відкритого доступу до зони готування буде потрібно потужна витяжка. Простір квартири не перевантажено меблями.